Grillattua parsaa ja linguini-pastaa, 18 e
- Valkoista ja vihreää parsaa, parmesaanijuustoa, Linguine-pastaa
Joissakin piireissä legendaarista mainetta niittäneen Lost & Found -yökerhon raunioille putkahti keväällä uusi yrittäjä. Suolan konseptina on ajallemme tyypillinen ravintola-baari-yökerho-hybridi. Remontti on tehnyt klaustrofobiselle ja lievästi ilmaistuna nuhjuiselle tilalle pelkästään hyvää. Ensimmäistä kertaa ravintolassa on valoa ja tilaa hengittää.
Suolassa ei ole ruoka- tai viinilistoja. Tarjonta pitää bongata seinille ripustetuilta liitutauluilta, mikä aiheuttaa hieman likinäköiselle vaivaa. Kattaus on melko suppea; alkupaloja, pääruokia ja jälkiruokia on kolmea erilaista, valkoisia ja punaisia viinejä viittä sorttia.
Avaamme pelin tilaamalla tuoretta hernekeittoa ja minttusorbettia (8 e) sekä härkäpastramia tryffelikreemillä (10 e). Alkuruokien saapumiseen kestää 25 minuuttia, mikä on kyllä melko pitkä aika, kun ottaa huomioon, että paikalla on lisäksemme vain 16 asiakasta. Seuralaiseni keitto on raikas ja miellyttävä. Oma pastramini on melko mitätön esitys, jossa tryffelin maku peittää alleen kaiken muun.
Pääruuat tarjoillaan 50 minuutin kohdalla. Seuralaiseni paahdettu lohi turskakrokettien ja kaprismajoneesin kanssa (19 e) on ylisuolainen, ja trendikkäät kroketit snägärimäiset. Oma pastani on väärästä kirjoitusasustaan huolimatta erinomaisen onnistunut; pastan kypsyys ja maku ovat jetsulleen kohdallaan.
Juomaksi tilaamamme tempranillo Munia Crianza (41 e) on oikein miellyttävä tuttavuus. Samaa ei voida sanoa naapuripöydän jälkiruuasta löytyneestä hiuksesta tai viereisen seurueen laskuun livahtaneista virheistä. Vaikka meidän pöytäämme ei syystä tai toisesta sekoiluja sattunut, ja palvelukin oli ylitsevuotavan ystävällistä, on Suola ehtinyt niittää melko lyhyessä ajassa kyseenalaista mainetta palveluvirheissä. Myös bistromainen ympäristö yhdistettynä flirttailuun fine diningin kanssa on hieman ontuva kokonaisuus.
Plussat ja miinukset
+ valoisa ja avara sali
+ hyvin keitetty pasta
- keittiön hitaus
- suolan käyttö
- maineenhallinta
2 kommenttia
Huhhahheihei
7.9.2012 16:33
Vai että flirttailee fine diningin kanssa. Kirjoittajalla taitaa olla ravintoloista hyvin vähän kokemusta. Vaikea laji tuo arvostelu eikö? Tarvitsee ensin ymmärtää jotain ravintoloista.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
pettynyt-77
3.4.2013 05:26
roskaa mitä roskaa
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin