Cityn lukijoiden harkiten antamat äänet on laskettu ja Tampereen ravintolat laitettu järjestykseen. Voitokkaita olivat tänä vuonna tuttu pihviravintola, kotoisasti sisustettu kahvila, nimestään huolimatta suureen suosioon noussut baari sekä onnelliseksi tekevä bilepaikka.
Sen äänestitte te, lukijat. Me raportoimme.
Kiitos lukijat! Parhaita ravintoloita rankattiin neljässä eri kaupungissa. Saimme yli 1 700 ääntä. Illallisen ravintolassa syö Juha Korhonen, Turusta. Postimies tuo. Onnea!
Paras baari
- Minibaari
- O'Connell's
- Vanha Monttu
- Pub Vinyl
- Gastropub Soho
Bubbling under: Armas, Gastropub Nordic, Passion, Teerenpeli
Nimeään suurempi
Viime vuonna O’Connell’s teki näyttävän paluun baarikilpailuun nousten suoraan voittajaksi. Tänä vuonna vielä suuremman pommin pudottaa rakettimaisella vauhdilla suosioon singahtanut Minibaari, joka jättää taakseen pitkään listasijoituksista kamppailleet kuppilat ampaisten uutena baarina kategorian kärkipaikalle. Pienen baarin suurta suosiota ei pysty sen nimestä epäilemään, mutta ammattitaidolla tehdyillä drinkeillä saattaa olla jotakin tekemistä asian kanssa.
Syitä saa selittää tiskin takana häärivä Jakke Kivioja.
”Minibaarissa on olohuonemainen, välitön ja rento tunnelma. Hyvä fiilis yhdistettynä laajaan juomavalikoimaan osoittautui onnistuneeksi konseptiksi.”
Seurustelun ja hyvien juomien lisäksi Minibaarissa myös visataan keskiviikkoisin, torstaina nautitaan akustisista live-esiintyjistä ja kuukauden viimeisenä sunnuntaina pisteytetään juomansekoittajien parhaat leikkimielisessä Drink Hero -kisassa.
”1-vuotissyntymäpäivää vietämme helmikuun lopulla. Siinä yhteydessä juhlistamme baarikategorian voittoa.”
Minibaari, Aleksanterinkatu 29
TJEU: Minibaarin 1-vuotissynttäriviikko 22.–28.2.
Paras henkilökunta
- O'Connell's
- Onnela
- Love Hotel
- Doris
- Jack The Rooster
Bubbling under: Minibaari, Pub Vinyyli, Kahvilla, Gastropub Soho
Hilpeä henkilökunta
Viimevuoden tapaan henkilökuntasarjassa tapahtui paljon muutoksia ja listalle oli useita uusia nousijoita. Voitto silti säilyi samassa osoitteessa, Rautatienkatu 24:ssä eli O’Connell’sissa. Suurimman hyppäyksen listalle teki Onnela ponnistaen suoraan toiselle sijalle. Sijoitus on huomionarvoinen, sillä suuret yökerhot ovat usein loistaneet poissaolollaan henkilökuntasarjassa. Irlantilaispubi O’Connell’sissa tiedetään mitkä asiat toivat sarjan voiton..
“Olemme rentoja, asiantuntevia ja keskinäinen vitsailumme sekä hyväntulisuutemme tarttuu myös asiakkaisiimme. Vaikka kanta-asiakkaita meillä on paljon, muistamme silti usean juomatottumukset niin, että osaamme laittaa oikean oluen hanasta valumaan kun naama ovesta pilkistää”, kertoo Mari.
Välillä asiakaspalvelussa O’Connell’sin väki on ylittänyt perinteisten tehtäviensä rajat ja on etsinyt puoli kahdelta yöllä hotellia netistä juuri Suomeen saapuneille turisteille.
“Yhdelle asiakkaalle ostin lentolipunkin netistä, kun hänellä ei ollut Visa-korttia. Käteistä vastaan varasin herralle lennon kotiin.”
O’Connell’s Rautatienkatu 24
TJEU: Guinness hanasta 6- tai 3-asteisena.
Paras bilepaikka
- Onnela
- Love Hotel
- Doris
- Klubi
- Ruma
Bubbling under: Gloria, Inferno, Ilves
Onnen yöt
Parhaan bilepaikan arvonimen sai Onnela. Syksyn muutokset sisustuksessa ja baaritilojen konsepteissa onnistuivat.
“Muutokset olivat työn arvoisia. Henkilökuntasarjan kakkossija ja tämä voitto kertovat, että Onnelassa viihdytään”, sanoo ravintolapäällikkö Valtteri Mäkelä.
Näkyvimpiä uudistuksia remontin jälkeen Onnelassa on sisääntulokerroksen shottibaarin muuttuminen eurooppalaistyyliseksi drinkkibaariksi. Lasihyllyt notkuvat alkoholivalikoiman määrästä. Viikonloppuisin tiskille vehreyttä ja drinkkeihin makua tuovat ruukut minttua, basilikaa, viinisuolaheinää. Drinkkibaari on Mäkelän silmäterä. Hän toivoo kansainvälisen drinkkikulttuurin sytyttävän tamperelaiset.
“Jos et tiedä minkä drinkin haluat, kerro suosikkimakusi ja siitä voidaan työstää uusi suosikkijuomasi”, neuvoo Mäkelä.
Onnela, Puutarhakatu 21
TJEU: Alakerran kasari- ja ysäribaari
Paras ruoka
- Bodega Salud
- The Grill
- Frankly
- Maruseki
- 2 H +k
Bubbling under: New York, Jack the Rooster, Näsinneula
Pippurinen paluu paalulle
Viime vuoden kakkosijalta takaisin ylivoimaiseksi ykköseksi ruokaravintolakategoriassa nousi Salud. 35-vuotisjuhliaan syksyllä viettänyt ravintola on espanjalaisen ruokakulttuurin esiintuojana säilyttänyt vetovoimansa.
“Salud on kuin hyvä vaimo, paranee vain vuosi vuodelta”, vertaa Saludin viehätystä ravintolajohtaja Juha Voitila. Kaikkien tunteman Saludin pippuripihvin jälkeen yksi tilatuimmista annoksista on pariloitu härän ulkofilepihvi konjankki-sinihomejuusto-kermakastikkeella. Herkullisina lisukkeina annokseen kuuluvat vielä pannulla pyöräytetyt herkkusienet sekä rapeat kiekuraperunat. Lankulta näyttävästi tarjoillun rosvopaistin pehmeän hiilentuoksun Voitila tietää myös vetoavan moniin. Uusia annoksia jo tutuiksi tulleiden rinnalle mietitään kokoajan.
Vuosittain saludilaisia matkaa messuille Espanjaan tutustumaan ruoka- ja viinitrendeihin. Yhden matkan jälkeen viinilista täydentyi kookkailla kolmen ja viiden litran viinipulloilla. Useassa seurueessa onkin sittemmin kinattu siitä, kuka saa muhkean kokoisen pullon omakseen.
Bodega Salud, Tuomiokirkonkatu 19
TJEU: Oma hummeri merivesialtaasta 10 e/ 100g
Paras uusi
- Jack the Rooster
- Soittojuomala Armas
- Minibaari
- Como
- Ravintola Kahvilla
Bubbling under: Vihtorin kirjasto, Tiikerihai
Sen tekee koko?
Uusien ravintoloiden sarjassa voitto meni Jack the Roosterille. Loppuvuodesta aukaisseet Armas, italialainen Como sekä retrosisustettu Ravintola Kahvilla kirivät lyhyessä ajassa listasijoituksille.
“Ruokaravintolan, yökerhon ja keikkaklubin parhaat puolet yhdistyvät. Illan ensimmäisistä asiakkaista tulee sopivasti täyden oloisen baarin fiilis, ja asiakaspaikkoja on 300 ja saman verran lisää mahtuu kesäisin terassille”, pohtii ravintolapäällikkö Teemu Saksala JTR:n voiton syitä.
Koon lisäksi Roosterilla on monipuolinen tarjonta. Ravintolan yökerhon voi vuokrata 30–80 hengen porukalle. Karaoke-loungessa pääsee led-valaistulle lavalle esittämään taitonsa. Lisäksi on artistivieraat, House Band, standuppeilijat sekä improvisoidut teatteri-illat. Ja se ruoka. Plussa annosten nimistä.
Jack the Rooster, Satakunnankatu 13 b
TJEU: Improa teatterialan ammattilaisten kanssa 21.2. klo 20
Paras kahvila
- Cafe Europa
- Coffee House
- Vohvelikahvila
- Valo
- Wayne's Coffee
Bubbling under: Siilinkari, Runo, Aamurusko
Kupposten kunkku
Kahvilakategoriassa Cafe Europalle kävi kuten sisustussarjassa, se voitti kolmannen peräkkäisen kerran. Tavallinen kahvi on säilyttänyt suosionsa, vaikka erikoiskahveja tilataankin Europassa paljon. Laajaa kahvivalikoimaa on kasvatettu Reilun kaupan tuotteilla sekä paljon kysellyllä alkuperämaakahvilla.
“Seuraavaksi kokeilemme listalla aura- ja vuohenjuustoetanat. Pidän niistä kovasti ja toivon että asiakkaatkin innostuvat”, kertoo Tiia Mäkelä suunnitelmista.
Suositun treffipaikan maineessa oleva kahvila hemmottelee asiakkaitaan sunnuntaille osuvana ystävänpäivänä kahdella trubaduuriesiintyjällä.
“Yleensä meillä on live-artisteja lauantai-iltaisin, mutta balladit kuuluvat ystävänpäivään.”
Cafe Europa, Aleksanterinkatu 29
TJEU: Latte Mocha 3,50 e
Paras sisustus
- Cafe Europa
- Jack the Rooster
- Onnela
- Love Hotel
- Ruma
Bubbling under: O’Connell’s, Doris, New York, Vihtorin kirjasto
Tutun tyylikäs
Sanat rento, kodikas ja värikäs kuvaavat osuvimmin parhaaksi äänestettyä sisustusta. Cafe Europa pokkasi sisustussarjan voiton kolmannen peräkkäisen kerran. Tänä vuonna tiukan vastuksen kuitenkin antoi tulokas Jack the Rooster upeine suomalaisten rock-vaikuttajien lahjoittamine muistoesineineen. Kolmanneksi listalle ponnisti syksyllä uuden ilmeen sisätiloihinsa saanut Onnela. Europassa tiedetään si sustuksen tuoreimmat trendit, mutta seiniä ei valkoiseksi maalata, vaikka pientä pintaremonttia onkin suunnitteilla ennen maaliskuista neljätoistavuotissyntymäpäivää. Sisustussuunnittelija Lilli Laine on ollut viimeisen vuoden mukana ideoimassa uudistuksia.
Cafe Europa, Aleksanterinkatu 29
TJEU: Jos haluat jotain Europasta kotiisi, tarjoa kahvilalle kodistasi ehjää vastinetta.
1 kommentti
CarolinePetry
30.4.2011 13:37
Hi, I am trying to get in touch with my dear friend Erika Hyvari which I believe wrote this article. My name is Caroline Petry and Erika & I went to school together in France, in the Champagne area.
I would appreciate greatly if you could pass this email correspondence onto her. She can contact me on the following email addresses: tequiilacrazzzy_oz@yahoo.com.au or Charlie@brokenwood.com.au
Many thanks & best regards,
Caroline PETRY from Lycee Leon Bourgeois, Epernay, France.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin