Ravintolaäänestys 2011 - Oulu

Missä vietetään loppumatonta sirkusta? Onko nimi enne 1Barille? Te äänestitte, me kerromme.

Kiitos lukijat!

Saimme Ravintolaäänestykseemme lähes 3 000 ääntä. Parhaita ravintoloita äänestettiin Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Oulussa.

Paras baari

1barin henkilökunta kiittelee asiakkaitaan. ”Kolmen vuoden aikana ainoastaan viitenä kertana on ollut tappelu, mihin on täytynyt mennä väliin”, Tomi Pylvänäinen (oik.) kertoo.
1barin henkilökunta kiittelee asiakkaitaan. ”Kolmen vuoden aikana ainoastaan viitenä kertana on ollut tappelu, mihin on täytynyt mennä väliin”, Tomi Pylvänäinen (oik.) kertoo.

1Bar on 1

”Aluksi meitä pidettiin pelkkänä drinkkibaarina, mutta saa meiltä oluttakin”, parhaan baarin, 1Barin yrittäjä Tomi Pylvänäinen vinkkaa.

Helmikuussa kolme vuotta täyttävä baari juhlii syntymäpäiviään pienellä pintaremontilla. Myös drinkkilistaa päivitetään. ”Tarkoitus on alkaa tekemään viikon drinkkiä, joka valmistetaan aina erikoisista raaka-aineista”, Pylvänäinen vinkkaa. Listalle on nuosemassa mukaan myös drinkkiklassikoita, joita baarin työntekijät tuunaavat aikaan.

TJEU: Kaikki drinkit saa myös alkoholittomina versioina.
1Bar, Kauppurienkatu 5

1. 1Bar

  • Sija 2010: 2
  • Vuosia listalla: 2

2. Graali

  • Sija 2010: 5
  • Vuosia listalla: 8

3. Oluthuone Leskinen

  • Sija 2010: re
  • Vuosia listalla: 11

4. Kuluma

  • Sija 2010: 4
  • Vuosia listalla: 5

5. St Michael

  • Sija 2010: uusi
  • Vuosia listalla: 1

Bubbling Under: Amarillo, Nuclear

Paras bilepaikka

Tivoli lupaa olevansa yöhuvipuisto. Entisen Onnelan ylin kerros oli varattu vain VIP-asiakkaille, mutta nyt siellä pääsevät tanssimaan kaikki.
Tivoli lupaa olevansa yöhuvipuisto. Entisen Onnelan ylin kerros oli varattu vain VIP-asiakkaille, mutta nyt siellä pääsevät tanssimaan kaikki.

Tivoli vei voiton

Tämän vuoden ravintolaäänestyksen tuloksesta ei ole epäselvyyttä. Murskavoiton vei Tivoli, joka nousi neljässä eri kategoriassa kansan suosikiksi. Äänestäjien mielestä Tivoli on paras uusi paikka, sieltä löytyy paras henkilökunta sekä paras sisustus ja ennen kaikkea - Tivoli on kaupungin paras bilemesta!

Entisen Onnelan paikalle noussut Tivoli jäljittelee tyylissään edeltäjäänsä. Kolmikerroksinen ravintola on jaettu osastoihin, joista löytyy jokaiselle jotakin. SK-ravintoloiden Pohjois-Suomen aluepäällikkö Sami Taimela arvelee monipuolisuuden olevan lokakuussa avatun Tivolin valtti.

”Onnela oli jo viisi vuotta vanha ja hype siitä oli aikaa sitten kadonnut. Yöravintolan pitää uudistua noin kolmen vuoden välein, jotta se pysyy ajassa”, Taimela toteaa. Tivolin remontti aloitettiin heti Onnelan sulkeuduttua ja viikon päästä juhlittiin jo avajaisia.

”Keskikerros on nyt intiimimpi ja täällä on lämmin ja välitön tunnelma. Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä, joka näkyy kävijämäärien piristymisenä.”

TJEU: Suomipopin puolella pääsee kokeilemaan Boxer-pelissä, kuinka kovaa pystyy lyömään.
Tivoli, Isokatu 35

1. Tivoli

  • Sija 2010: uusi
  • Vuosia listalla: 1

2. Apollo Live Club

  • Sija 2010: uusi
  • Vuosia listalla: 1

3. 45 Special

  • Sija 2010: 4
  • Vuosia listalla: 13

4. Karlenholvi

  • Sija 2010: 2
  • Vuosia listalla: 8

5. Dyyni

  • Sija 2010: uusi
  • Vuosia listalla: 1

Paras uusi

Ravintolapäällikkö Kati Kullberg.
Ravintolapäällikkö Kati Kullberg.

Uudet vauhdissa

Syksyllä avatut uudet ravintolat ovat ennätysvauhdilla löytäneet paikkansa ihmisten sydämissä. Hatun nosto erityisesti Ravintola Voxille, joka avattiin vasta joulukuussa ja kipusi silti äänestyksessä kolmanneksi. Kärkisijoja pitää hallussaan kaksi yökerhoa: Tivoli ja Dione.Dionen ravintolatoimenjohtaja Teppo Kakkonen arvelee, että perinteet vaikuttavat menestykseen. Sekä Dionen että Tivolin paikalla on aiemminkin toiminut yökerho.

”Tällä paikalla on aina toiminut yökerho.” Entisen Fionan paikalle perustettu Dione avasi ovensa syyskuussa. Paikka remontoitiin selkeämmäksi ja trendikkäämmäksi. ”Ravintola sijaitsee yhdessä kerroksessa. Ihmiset pitävät siitä, että ravintola on yhtä selkeää tilaa”, Kakkonen kertoo.

TJEU: Varaa oma loossi kaveriporukkasi käyttöön.
Club Dione, Hallituskatu 1

1. Tivoli
2. Club Dione
3. Vox

Bubbling Under: Joku Paikallinen Pub

Paras kahvila

Yrittäjä kertoo Bisketissä olevan lisätilaa 22 paikkaa.
Yrittäjä kertoo Bisketissä olevan lisätilaa 22 paikkaa.

Bisketti osa 2748

Bisketti on järkkymätön. Vuodesta toiseen kahvila pysyy kansan kantapaikkana. Vuonna 2000 kahvilaa perustettaessa yrittäjät uskalsivat vasta haaveilla suuresta suosiosta. Jotain viitteitä tulevasta oli jo kuitenkin olemassa.

”Avasimme kahvilan perjantai-iltana, eikä illan aikana käynyt ketään. Seuraavana päivänä Rotuaarilla oli puhumassa Tarja Halonen ja Esko Aho, enkä muista siitä päivästä mitään muuta kuin, että jonoa oli ulos asti” yrittäjä Kimmo Kesälahti nauraa.

Tästä eteenpäin kaikki on ollut vain historiaa. Listan kolmen kärkeä pitävät hallussa niin sanotut peruskahvilat. Cafe Bisketti, Coffee House sekä Robert´s Coffee luottavat hyvään valikoimaan, sijaintiin ja viihtyvyyteen. ”Me pyrimme olemaan peruskahvila. Asiakkaat tekee tunnelman”, Kesälahti summaa.

TJEU: Laskiaispulla
Bisketti, Rotuaari

1. Bisketti

  • Sija 2010: 1
  • Vuosia listalla: 10

2. Coffee House

  • Sija 2010: 2
  • Vuosia listalla: 5

3. Robert's Coffee

  • Sija 2010: re
  • Vuosia listalla: 7

4. Kuluma

  • Sija 2010: re
  • Vuosia listalla: 2

5. Cafe Saara

  • Sija 2010: 3
  • Vuosia listalla: 3

Bubbling Under: Time Out

Paras ruoka

Pannussa kokeiltiin 1990-luvun lopulla muun muassa alligaattorin ja kengurun lihaa.
Pannussa kokeiltiin 1990-luvun lopulla muun muassa alligaattorin ja kengurun lihaa.

Kuuma pannu!

Viime vuonna hopeasijalla komeillut ravintola Pannu on noussut takaisin listan kärkeen. Ravintolayrittäjä Sari-Helena Forsman arvelee reseptin olevan vain sopiva: monipuolinen lista, johon on lisätty hyvä palvelu ja mainio sijainti. Ravintola Pannu aloitti erikoisuutenaan pannupizza. ”Pizzataikinamme tehdään keittiössämme, kuten myös pizzakastike. Helsingissä tällainen pizza olisi gourmet-pizzaa”, Forsman nauraa.

TJEU: Arkiaamuina pizzataikinaa leivotaan 40 kiloa.
Pannu, Kauppurienkatu 12

1. Pannu

  • Sija 2010: 2
  • Vuosia listalla: 13

2. Amarillo

  • Sija 2010: 5
  • Vuosia listalla: 13

3. Matala

  • Sija 2010: uusi
  • Vuosia listalla: 1

4. Istanbul

  • Sija 2010: 1
  • Vuosia listalla: 9

5. Grecian

  • Sija 2010: uusi
  • Vuosia listalla: 1

Bubbling Under: Torilla

Paras sisustus

Mika Sulkala ja Ari Jokinen ovat nelivitosen vakiokaartia.
Mika Sulkala ja Ari Jokinen ovat nelivitosen vakiokaartia.

45 very Special

Tänä vuonna äänestäjien mielestä paras sisustus vaatii tuhannen ja yhden yön hämyä, bling-blingiä ja trendejä. Mutta hyvin kampoihin laittaa myös vanha kunnon rokkibaari. Kolmanneksi sijoittunut 45 Special pomppaa valtavirrasta omaperäisellä ulkonäöllä. 45 Specialin alkuperäisen sisustuksen suunnitteli Veli-Matti Sormunen, mutta viimeisen kymmenen vuoden aikana Tuomas Mujunen on jättänyt paikkaan kädenjälkensä. ”Jotkut puhuvat, että baarin pitää uusiutua kolmen vuoden välein. Me laitoimme ensimmäisen kunnon remontin pystyyn 17 vuoden jälkeen avaamisesta”, kapakoitsija Ilpo Sulkala kertoo. Toki baarit vaativat jatkuvasti pientä ehostusta, mutta 45 Specialissa suuret linjat pysyvät.

TJEU: 45 Specialista ruokaa yömyöhään asti.
45 Special, Saaristonkatu 12

1. Tivoli

  • Sija 2010: uusi
  • Vuosia listalla: 1

2. 1Bar

  • Sija 2010: 4
  • Vuosia listalla: 2

3. 45 Special

  • Sija 2010: 2
  • Vuosia listalla: 3

4. Graali

  • Sija 2010: uusi
  • Vuosia listalla: 1

5. Vanha Paloasema

  • Sija 2010: uusi
  • Vuosia listalla: 1

Bubbling Under: Coffee House

Paras henkilökunta

Ravintola Amarillon työntekijät panostavat viihtyvyyteen.
Ravintola Amarillon työntekijät panostavat viihtyvyyteen.

Hyvät tyypit töissä ja öissä

Ravintola Amarillossa pitää kiirettä. Tarjoilijat sukkuloivat pöytien välissä, mutta tohinassakin asiakkaalle heltiää valaiseva hymy. Ehkä tämä on syynä Amarillon tämän vuotiseen nousuun. Välillä listalta kokonaan pois tippunut ravintola kipusi tänä vuonna toiselle sijalle paras henkilökunta -kategoriassa.

”Uskon asiakkaille välittyvän sen, että meillä on mukavaa töissä. Meidän työntekijöistämme välittyy rentous ja iloisuus, joka leimaa paikkaa”, ravintolapäällikkö Miia Salo pohtii.

Salon mielestä henkilökunnan tehtävä on tarjota asiakkaille elämyksiä ja ammattitaitoinen tarjoilija osaa pitää asiakkaan hyvällä tuulella. Salon mukaan välillä on haastavaa löytää sopivia työntekijöitä hektiseen ravintolamaailmaan. ”Kriteerimme ovat varmaan aika vaativat, mutta ainakin pieni hulluus on alalla aina plussaa”, Salo nauraa.

Amarillo, Kirkkokatu 15

1. Tivoli

  • Sija 2010: uusi
  • Vuosia listalla: 1

2. Amarillo

  • Sija 2010: re
  • Vuosia listalla: 4

3. Kaarlenholvi (Jumpru)

  • Sija 2010: re
  • Vuosia listalla: 4

4. Pannu

  • Sija 2010: uusi
  • Vuosia listalla: 1

5. Dyyni

  • Sija 2010: uusi
  • Vuosia listalla: 1

Bubbling Under: Dione, Kuluma, Apollo Live Club

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi