Helsinki hauskemmaksi, Kippi!
Art goes Kapakka luovutti tämänvuotisen Helsinki hauskemmaksi -palkinnon tuottaja Kari Korkmanille. ”Kippi” on tunnettu sekä ansioistaan journalismin saloilla että Design Helsinki -konseptissa. Palkinto luovutettiin Koffin huuruisissa AgK-avajaisissa Artekissa, Espalla. Palkinnon luovutti tapahtuman pomo Mikko Leisti.
HOK-Elanto kasvaa
HOK-Elannolla on 110 ravintolaa pääkaupunkiseudulla – ja lisää on haku. HOK-Elannon Jouko Heinosen mukaan ketjun katsastuksessa on jatkuvasti kolmesta neljään paikkaa. Tällä hetkellä ravintoloita on kuulemma tarjolla enemmän kuin 20 vuoteen. Siiderifestarit jatkuvat Oluthuoneissa 30.8. asti. Omenaa!
Kaisla, Vilhonkatu 4.
Lasipalatsi lähtee kalaan
Paistettu sammenfilee (28,50 e) on kunniapaikalla Lasipalatsin kalaviikoilla 10.10. asti. Mitenkään väheksymmättä paahdettua taimenta (24,50 e), haukea Wallennbergin tapaan (21 e) tai perinteistä kuhaa Mannerheimin tapaan (26,50 e). Viinit viikoille toimittaa osaava Georges Duboeuf, Etelä-Ranskasta.
Lasipalatsi, Mannerheimintie 22–24.
Perho kohti syksyä
Ravintolakoulu Perho suuntaa syksyyn tarjoamalla lasin valkoviiniä sekä vuohenjuustosalaatin hintaan 14 e. Tuhdimpaan nälkään löytyvät pippuripihvi ynnä lasi punaviiniä (18 e) ynnä vielä kovempaan maalaissalaatin kera (20 e).
Perho, Perhonkatu 11.
Kotiruokaa Välimäen opein
Ensimmäisenä suomalaisena kaksi Michelin-tähteä ravintolalleen ansainnut Hans Välimäki kannustaa suomalaisia palaamaan takaisin puolivalmisteista oikean kotiruoan pariin. Otavan kustantamassa, 224-sivuisessa Mummola-opuksessa tarjoillaan kaikki klassisimmat kotimaiset reseptit, Välimäen mausteilla.
Akateeminen Kirjakauppa, Aleksanterinkatu 7
Onnela bailabailaa
Tanssikoulu Baila Baila tekee Onnelan klubitilasta joka kuukauden toinen perjantai lattariklubin. Klubi aukeaa jo kello 20 ja ensimmäinen tunti käytetään parisalsan perusaskelten opiskeluun. Musiikista vastaa DJ Don C.
Onnela, Fredrikinkatu 48
Mecca matkaa Intiaan
Petteri Luoto vie kesän lopuksi Meccan keittiön Intiaan. Tarjolla on esimerkiksi paahdettua puna-ahventa risoton ja jogurtin kera (19,50 e) tai paahdettua tandoorikanaa inkivääriomenan sekä linssien ja kormasoosin kera (18,90 e).
Mecca, Korkeavuorekatu 34.
Aitossa on rapukausi
Keväällä Töölöön avattu, 32-paikkainen Aito on löytänyt nopeasti oman asiakaskuntansa. Iltaisin menut myydään kahden tai kolmen ruokalajin paketteina, päivisin tarjolla on 9 euron lounas. Elokuussa rapuja havittelevien kannattaa tehdä ennakkotilaus sähköpostitse: ravintola-aito@ravintola-aito.fi.
Aito, Museokatu 29
Pina colada -lonkero
Viime vuonna lonkerokauppa kasvoi 12 prosenttia ja puolet lonkeron juojista turvautuu makulonkeroon. Otto-lonkeroiden uudet maut ovat kola (musta paketti) ja pina colada (valkoinen paketti). Kauppoihin ne tulevat syyskuussa.
Copacabanan paluu
The Tigerin retropaluu saa seuraajan. Viime vuosikymmenen ja vuosisadan vaihteessa suosittu Copacabana palaa kotikonnuilleen Yliopistonkadulle. Luvassa latinomusiikkia livenä ja deejiiden käsistä. Keskiviikkoisin tangoilta. Ravintolan keittiö satsaa pihvilihaan.
Copacabana, Latin club & steakhouse Yliopistonkatu 5
2 kommenttia
poopoo1
27.8.2009 09:13
Uusi paikka Forumin pohjakerroksessa Primi Piatti duunaa ihan SAIRAAN ihanaa ruokaa! Varsinkin pastat on loistavia!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
ÄNI
3.9.2009 16:02
olin töissä yhdessä keskustan ravintolassa. he myivät koko päivän ruokaa, vaikka oli vesivahinko ja keittiö tulvi paskassa, kusessa ja paperissa ! kukaan ei tehnyt asialle mitään vaikka ulosteita vain vyöryi lisää. meitä tarjoilijoita vaan käskettiin työskentelemään nopeammin, vasta kun jätettä tuli lähes jo asiakkaiden pöydille asti soitettiin joku. ravintola myi täydelle salille 9 tunnin työvuoroni ajan, ja itsekin sain sieltä vatsani sekaisin kävellessäni siellä tunkiossa. en enää mene sinne töihin enkä suosittele sitä ravintolaa kenellekään.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin