Ravintolauutiset: Helsinki

Nokalla on oma pientilatuottajaverkosto.
Nokalla on oma pientilatuottajaverkosto.

Ruoho palasi Nokkaan

Kokki Ari Ruoho on palannut Nokkaan, nyt keittiön ohjaimiin, keittiöpääliköksi. Viimeksi Ruoho kokkasi Groteskissa. Uransa hän aloitti kivenlahtelaisessa trattoriassa kuorimalla valkosipuleita. Ruoho valittiin Vuoden Kokiksi vuonna 2003. Hän oli tuolloin Nokan palveluksessa. Nokka panostaa vastaisuudessakin pientuottajiin ja  luomuruokaan. Tänä keväänä Vuoden kokki -kisan voitti yksityisklubi Bläkin keittiömestari Mika Palonen.
Nokka, Kanavaranta 7

Viides Michelin-ravintola

Kruununhaan Luomosta (ex-Safka) tuli kaupungin viides Michelin-ravintola. Entiset Chez Dominiquen työntekijät nappasivat kunnian vajaassa vuodessa. Hans Välimäen ”Domppa” säilytti asemansa kaupugin ainoana kahden tähden ravintolana, Carma, Demo ja Postres pitivät yhdet tähtensä.
http://www.city.fi/artikkeli/Luomon+lumoissa/3408/
Luomo, Vironkatu 8

Viinibaari Espalle

Torres on osakkaana vappuna avattavassa Copas y Tapasissa. Paikan sieluna toimii pitkään Torresin toimintoja Suomessa vetänyt Jari Lahdenoja. 40 asiakaspaikan baari on avoinna jokaisena viikonpäivänä, ja anjovis- ynnä tonnikalatilaukset ovat jo Barcelonassa.
Copas y Tapas, Pohjoisesplanadi 19

Pääsiäisen uudet viinit

Kuiva chileläinen kuohuva Cono Sur Brut (9,86 e) juhlistaa aromaattisesti kevään tuloa. Sopii mausteiselle australaasialaiselle ruualle. Valoisan vuodenajan punaisissa uutuuksissa kannattaa bongata vaniljainen argentiinalainen Kaiken Malbec (9,15 e) sekä tanniininen Muenzenrieder Zweigelt Classic (9,95 e) Itävalllasta.

Vuoden olutravintola

Helsinki Beer Festivalin raati valitsi Ravintola Kaislan vuoden olutravintolaksi. Aikaisemmin tittelin ovat saaneet ravintola Gallows Bird, Plevna, Pikkulintu ja St. Urho’s Pub. Kaislassa myydään 40 hanaolutta ja lähes 200 pullo-olutta. Kaislaa kehuttiin palvelualttiudesta ja ystävllisestä asenteesta. Kaislasta vastaa ravintolapäällikkö Petri Loponen.
Kaisla, Vilhonkatu 4

Suklaalista Toscaniniin

Klaus K -hotellin yhteydessä sijaitseva Ravintola Toscanini koostaa suklaalistan. Toscanalaisen Amedein tummia suklaita voi tilata listalta paloittain. Tarjolla on kuutta eri laatua ja palat kustantavat 1,50 euroa kappale. Espresso ja kolme suklaamaistiaista irtoaa seitsemällä eurolla. Suklaalista saapuu ravintolaan 5.4.
Ravintola Toscanini, Bulevardi 2/4.

Pressan bilepaketti

Pressan yökerhon lavalla nähdään kevään aikana mm. Martti Servo, Jean S. ja stand up -komediaa. Uuden Onnen Yö -paketin myötä näet esiintyjän, nukut yön hotellihuoneessa ja syöt aamiaisen alkaen 48 eurolla.
Pressa, Antinkatu 2

Rocksin perjantaiklubi

Filthy Fridays on On the Rocksin uusi dj-vetoinen perjantaiklubi, jossa levyjä pyörittävät Dj Harvest, Ginger Boy sekä Erkko. Samoja miehiä nähdään lauantaisin Tavastian lauantaidiskon dj-kopissa.
On the Rocks, Mikonkatu 15

Meritalli puretaan

Mestaritallin tontilla sijaitseva, osin meren päälle sijoittuva Meritalli puretaan ja rantaan aletaan rakentaa uutta ravintolaa parin vuoden sisällä. Vanha Mestaritalli jatkanee lähinnä tilausravintolana.
Mestaritalli, Toivo Kuulan Puisto

Viikottainen Bootie

Jokaviikkoiset mashupiin keskittyneet sunnuntai-Bootiet aloittavat Jennyssä. Adrian & Mysterious D soittamassa kera Morgothin, Mista S:n ja Tony Mikaelin.
Jenny Woo alkaen 4.4. 7 e.

Kolme päivää elefantteja

Funky Elephant -festareiden ilmaiset etkot to Mbarissa. Pe–la päästään asiaan mm. Reino & The Rhinosin, The Capital Beatin ja The Herbaliser Bandin voimin.  
Mbar, Tavastia, Semifinal 15—17.4. To ilmainen, pe ennakkoon 21 e, ovelta 23 e, la ennakkoon 24 e, ovelta 26 e. Pe—la festaripassi ennakkoon 40 e, ovelta 42 e.

Valkoinen labyrintti

Labyrinth // Laserpoint // Whiteout on Way out West ja Blank & Jones sekä 12 suomalaista artistia Darudesta Orkideaan ja Proteukseen. Pukukoodi pelkistetty valkoiseen. Kaupan myös vip-lippupaketteja limusiinikuljetuksella.
Kaapelitehdas 17.4. 39 e.

1 kommentti

HannisB

8.4.2010 22:32

Ilmoitan vain, että Hans Välimäki on törkein koskaan tapaamani ihminen! Olin paikalla todistamassa hänen todella rasistista kommenttia eräästä harjoitteliasta hänen ravintolassaan. En suosittele ketään käymään hänen ravintoloissaan, itse ainakin boikotoin kyseisen henkilön ravintoloita. Ja olisi parempi, jos Cityssäkään ei enää hehkutettaisi kyseistä itsekeskeistä junttia.

Yst. Terv.
Hannis

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi