Café Piritta remontoitu
Tokoinrannan perinteikäs, vuonna 1977 rakennettu Café Piritta on saanut uuden ilmeen. Sisäpiha on nyt katettu ja 250-paikkainen kahvila on valjastettu ympärivuotiseen käyttöön. Luvassa on muun muassa vaihtuva lounaslista ja keväällä parsaa. Kahvilassa järjestetään myös paljon tapahtumia ja klubeja. Vanha maine jäänee unhoksiin; uudesta Pirittasta vastaavat samat tahot kuin Café Ursulasta ja paikka panostaa lapsi- ja koiraystävällisyyteen. Virallinen avajaispäivä on torstai 15.4. Kahvila on auki ympäri vuoden joka päivä kello 8–24. http://www.piritta.fi
Café Piritta, Tokoinranta
Rocks petraa
Suomen johtava konserttijärjestäjä Live Nation on ottanut On the Rocksin keikkamyynnin harteilleen. Live Nationin kontakteilla taloon saataneen myös kovia ulkomaisia nimiä. 11. Toukokuuta lavalle nousee yksi Tanskan tämän hetken kuumimmista pumpuista, Nephew.
On the Rocks, Mikonkatu 15
Amerikanoluita
Juomatalo Pikkulintu on tuonut Suomeen kattavan valikoiman amerikkalaisten pienpanimoiden tuotteita. Oluita voi käydä maistelemassa Ravintola Pikulinnussa, Olutkellari Helsingissä ja Maltaisessa Riekossa.
Olutravintola Pikkulintu, Puotilan ostoskeskus
Vuosaaren Port
Vuosaaren satamaan on avattu kahvila-ravintola Port, joka panostaa kotiruokaan ja tuoreisiin leivonnaisiin. Paikassa on myös langaton nettiyhteys. Ravintolasalissa on 70 asiakaspaikkaa.
Port, Vuosaaren satama
Pop up -skumppabaari
Kahden Michelin-tähden Chez Dominique avaa Suomen ensimmäisen pop up -samppanjabaarin. Baari on auki huhtikuun 15. päivästä 24. kesäkuuta, eli juhannukseen asti. Baari sijaitsee ravintolan kabinettipuolella. Tarjolla on erityisesti erilaisia Deutzin samppanjoita Hans Välimäen tapaan. Halvin samppanjalasi maksaa 10 euroa, baarin puolelle tarjoillaan myös otteita ruokalistasta. Tempauksesta vastaavat Välimäen lisäksi Hanni Koroma ja Tiia Vanhatapio.
Chez Dominique, Rikhardinkatu 4
Wahlberg palasi kaupunkiin
Pitkään hotellibisneksissä Moskovassa viihtynyt Markku Wahlberg on palannut kaupunkiin Palace Kämp Hotellien toimitusjohtajaksi. Takavuosina Wahlberg työskenteli mm. Savoyn ravintolapäällikkönä Eteläespalla.
Palace Café, Pohjoisesplanadi 29
Grilliviini Portugalista
Cigarra Red (6,98 e) on grilliviini vailla vertaa Etelä-Portugalista. Juotavaksi valmiin punkun maussa löytyy lakritsia. Valkkariuutuuksissa makuhermoja miellyttää eksoottisella hedelmäisyydellään toscanalainen Poggio Morentino Vermentino (9,49 e).
Vehnäistä Itävallasta
Itävaltalainen vehnäolut on palanut 20 vuoden jälkeen Hartwallin valikoimaan. Kyseessä on Hartsun tavoin Heinekenin omistaman, Itävallan vanhimman vehäolutpanimon Kaltenhausenin suodattamaton, viisiprosenttinen Edelweiss. Raikkaan keväisen oluen valmistuksessa on käytetty alppiyrttejä.
Cella, Fleminginkatu 15
Suu suklaasta Sipulissa
Maajoukkuekokki Olli Kuokkanen on suunnitellut Sipulin kevään jälkiruuat (12,30 e) ranskalaisen Valrhona-suklaan pohjalta. Toukokuun loppuun asti pannaan Katajanokalla suu makeaksi Ranskasta haetuilla opeilla esimerkiksi appelsiinilla ja ivoire-suklaalla sekä aprikoosilla ja tummalla andoa noire -luomusuklaalla.
Sipuli, Kanavaranta 7
2 kommenttia
ZOMQandBarbieQ
20.4.2010 23:33
täähän on tyhjä:P vittu mennää kotiin !
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Tokoinranta
11.10.2010 19:05
Menimme vaimoni kanssa Pirittaan syömään Lauantaina 9.10. Ravintola oli jotakuinkin täynnä mutta saimme paikat juuri tyhjentyneestä pöydästä. Tilasimme ruoat ja saimme annokset 15.30. Vähän sen jälkeen pöytämme tuotiin "varattu" kilpi. Söimme rauhassa ja hain meille kahvit pullat. Kun istuuduin pöytään tumma koketti tarjoilijatar ilmoitti, että pöytä on varattu klo 16.00. Ilmoitin, että aijomme kyllä ihan rauhassa juoda kahvimme, kello oli 15.55. Tarjoilija ilmoitti meille hyvin tylysti, että he tarvitsevat pöydän klo 16.00 ja häipyi eikä vaivautunut järjestämän meille tilalle toista pöytää. Olimme tulleet syömään ja viettämään iltaa musiikkia kuunnellen mutta meitä sananmukaisesti pyydettiin poistumaan. Joimme kahvimme kiireesti ja jätimme pöydän 16.05. Baarissa näytti olevan jokunen tuoli vapaana mutta lähdimme muualle iltaamme viettämään. Palvelu ja siis tarjoilijan ylimielinen töksähtävä käytös poisti halumme tulla toistaiseksi uudelleen asiakkaaksi ja vielä kun syömämme ateriakaan ei ollut kovin kummoinen mieluummin sanoisin huono. Olette komeasti lanseeranneet uuden ravintolanne jonka otimme ilolla vastaan. Nyt näyttä kuitenkin siltä, että etenkin palvelun laatu on surkastunut ja alun ryhti toiminnasta näyttää kadonneen , ehkä henkilökunta on leipääntynyt vai oliko kyse vain eräästä työntekijästä, mene tiedä.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin