Ikiliikkeessä
“Joka viikko tulee jotakin uutta”, lupaavat tuoreen ravinteli berthan pojat. Tuoreita ovat myös ideat näillä intohimon riivaamiksi itseään kutsuvilla. Berthassa juomia ei ole jätetty sivurooliin, vaan ne ohjaavat ruokalistan suunnittelua. Siitä pitää huolen myös viinimestari Pasi. “Saatamme ostaa pienen erän jotakin viiniä ja suunnitella ruoan siihen. Juomavalikoimamme elää jopa viikoittain.” Bertha tähtää eurooppalaistyyliseen menoon: ravintolassa syömisen tulee olla rentoa yhdessäoloa. Ulos syömään saa lähteä myös arki-iltana. Ensimmäisellä listalla on tarjolla ylikypsää porsaanposkea, mutta myös perus-kampasimpukoita. Bertha ei pyri extreme-ravintolaksi, vaikka uutta on tarjolla sekä listalla että tavoissa. “Pidämme yllä perinteisiä ruoanlaittotapoja, joihin ei ehkä jaksa kotona ryhtyä. Pisimpään haudutimme vasikan etuselkää, 46 tuntia”, laskeskelee kokki Mika. Perinteistä poikkeaa www-sivujen web-kamera, jonka kautta voit päästä visiitille myös keittiöön! www.bertha.fi.
Ravinteli Bertha, Rautatienkatu 14
Lounas Lombardiasta
Italialaistyylistä lounasta saa nyt myös keväällä avatusta Trattoria Tammerin puistosta. Lounas on tarjolla joka arkipäivä kello 11–14. Listalta löytyy italialaiseen tapaan tuoreista raaka-aineista valmistettuja herkkuja kuten salaattibuffet ja keittoa sekä tyylille uskollisesti joka päivä vaihtuvaa pizzaa ja pastaa.
Ravintola Trattoria Tammerin puisto, Satakunnankatu 13
Sunnuntai on pihvi
The Grillin pihvisunnuntaisin on tarjolla vaihtuva hiiligrillattu pihvi tarjoushintaan 14,90 e. 19.9. saa Bifé de Pepaton eli grillatun härän ulkofilepihvin 150g kolmen pippurin kastikkeella ja cajun-maustetuilla lohkoperunoilla. 26.9. päivän pihvi on Bifé de Adjika: grillattu härän ulkofilepihvi 150g curry-chilituorejuustolla lisäkkeenä friteerattua patatas bravas -perunaa.
The Grill, Frenckellin aukio