Ravintolauutiset: Turku

Jani Kaapro tarjoilee Kertun hampurilaisia.
Jani Kaapro tarjoilee Kertun hampurilaisia.

Hampparibuffetin paluu

Kertun suosittu hampurilaisbuffet palaa kesätauolta. Hampurilaisia saa taas lauantaisin 5.9. alkaen. Runsaasta buffet-pöydästä asiakkaat saavat itse rakentaa haluamansa hampurilaiset. Syödä saa niin monta kuin jaksaa ja sen jälkeen voikin ottaa buffetista pizzaa ja ranskalaisia. Kertun buffetissa on huomioitu myös kasvissyöjät ja kasvispihvejä löytyy noutopöydästä entiseen tapaan. “Samalla kaavalla mennään kuin ennen kesää. Toistaiseksi se on kelvannut hyvin”, kertoo ravintoloitsija Viljo Ravantti.
Kertun hampparibuffet lauantaisin klo 14–17, Läntinen Pitkäkatu 35.

Kapun salonkiin Ukkopekalla

Aiemmin s/s Ukkopekan kapteenin omassa käytössä ollut juhlava salonki on avattu VIP-asiakkaille. Kahdentoista hengen kabinetissa on intiimi tunnelma ja aito vanhanajan fiilis. Salonki soveltuu erityisesti polttareiden tai syntymäpäivien viettoon, mutta varaus kannattaa tehdä ajoissa, sillä VIP-tila varataan usein ensimmäisten paikkojen joukossa. Illallisristeilyjä ajetaan tiistaista lauantaihin syyskuun 12. päivään saakka.
Ukkopekka, Linnankatu 38

Wrong Turkuun

Aasialais-eurooppalaista fastfood-ruokaa tarjoava Wrong noodle bar etsii Turusta tiloja. Helsingissä Wrong-ravintoloita on jo kaksi, vaikka ketjun takana on turkulaisen Denniksen omistajat. “Saamme viikoittan sähköpostia, joissa ihmetellään miksemme vieläkään ole avanneet Wrongia Turkuun. Olemme kuumeisesti etsineet tiloja jo pidemmän aikaa, mutta vielä ei sopivaa paikkaa ole löytynyt. Wrong on selkeä konsepti ja kun sopiva tila löytyy, saamme baarin pystyy hyvinkin nopeasti”, kertoo Denniksen toimitusjohtaja Kim Rafkin.

Brahen Kellari uusi listansa

Turun vanhin kellariravintola Brahen Kellari on jättänyt kesän taakseen ja päivittänyt a la carte -listansa syksyn makuihin. “Asiakkaisiin vetoavia uutuuksia ovat varmasti alkupaloista siikamousse ja kanttarellipikkelsi sekä porkkana-vuohenjuustoterriini ja pähkinä-vinaigrette. Syksyllä myös fasaani, metsäkauris ja pihvit käyvät kaupaksi. Ikisuosikki pippuripihvi säilyttää varmasti paikkansa ravintolan myydyimpänä annoksena. Jälkiruokana kannattaa maistaa modernia baked alaskaa”, neuvoo ravintoloitsija Hessu Martikainen.
Brahen Kellari, Puolalankatu 1

Dennikseen keitolle

Kun koulu alkaa ja ihmiset palaavat töihin, palaa ihmisten ilmoille myös Denniksen runsas lounaspöytä. Kesän ajan tauolla ollut lounaspöytä tarjoaa nyt entistä enemmän vaihtoehtoja keittolounaan muodossa. Myös aiemmin Dennis on tarjonnut lounaalla alkukeittoa, mutta nyt vaihtoehtona on ruokaisia vanhanajan keittoja, joilla nälkä lähtee yksinäänkin. Keiton kylkiäiseksi saa salaattia, leipää ja jälkiruokaa. Toki lounasvalikoimasta löytyy yhä myös perinteiset pastat, pizzat ja kotiruuat.
Denniksen lounas ma-pe klo 11-14, Linnankatu 17

Kotimaista Edisonissa

Edison on lisännyt juomavalikoimaansa kaksi kotimaista uutuutta. Tiskin takaa on nyt saatavilla Laitilan brandy-lonkeroa. Brandy-lonkero kehitettiin Helsingin olympialaisiin vuonna 1952, mutta sen valmistus lopetettiin 1970-luvulla Gin long drinkin kasvattaessa suosiotaan. Tällä kertaa brandy-pohjainen long drink on valmistettu tuulisähköllä. Toinen Edisonin uutuus on kotimaisista omenoista hiivakäymisellä valmistettu puolikuiva lisäaineeton Tuorlan siideri.
Edison, Kauppiaskatu 4

Dynamo pidentää

Dynamon kesäaika päättyy 30.8., mikä tarkoittaa siirtymistä normaaleihin aukioloaikoihin, paitsi että normaalit aukioloajat muuttuvat ja syyskuun alusta alkaen Dynamo on auki tiistaista lauantaihin klo 21–04 entisen ke-la-aukiolon sijaan.
Dynamo, Linnankatu 7

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi