Lokakuussa Vallilan Konepajalle avautunut Albina & Alexis on noussut lyhyessä ajassa Helsingin puhutuimpien ravintoloiden joukkoon. Vaikka ravintolan ruokalista on täynnä toinen toistaan herkullisempia annoksia, yksi on kuitenkin noussut kirkkaasti ylitse muiden. Tryffelirisotto.
LUE LISÄÄ: Huippukokit avaavat kilvan ravintoloita Helsinkiin: Näiden paikkojen varauskalenteri käy kuumana
Ravintola kertoo sosiaalisessa mediassa saaneensa palautetta liian pienestä annoskoosta; asiakkaiden mielestä on lähes rikos tarjota kyseistä herkkua niin pieninä annoksina. Palaute on kuultu ja annoskokoa suurennettu vastaamaan asiakkaiden risottohimoa.
Mutta mikä tekee kyseisestä annoksesta niin äärettömän herkullisen?
Ravintolan mukaan Albinan risotto valmistetaan vuoden idätetystä Carnarolista. Carnaroli menettää kypsytyksen aikana hyvin vähän tärkkelystä ja imee paljon nestettä, mikä tekee lopputuloksesta äärimmäisen maukkaan.
“Risottomme valmistetaan itse haudutettuun kanaliemeen, joka tuo makuun umamisuutta ja pyöreyttä.”
Annos viimeistellään tryffelitahnalla maustetulla mascarponejuustolla, voilla sekä parmesaanilla. Ei voi mennä pieleen.
“Näin annoksen rakenteesta ja mausta tulee hyvin pehmeä ja kermainen. Päälle vielä tuoretta tryffeliä, ja voilá!”
BasBasin risotto hurmaa jo neljättä vuotta
Albina & Alexisin risotto ei suinkaan ole ainoa, joka on sulattanut asiakkaiden sydämet. Toinen yhtä hehkutettu annos löytyy Baskeri & Bassosta, tuttavallisemmin BasBasista, jonka risottoja on hehkutettu koko ravintolan nelivuotisen historian ajan.
Ravintolan listalta löytyy sesongin mukaan vaihtuvia risottoja aina veriappelisiinilla maustetuista risotoista tillillä höystettyihin versioihin. Yhteistä näille kaikille on kuitenkin se, että niitä ei voi vastustaa!
“Parempaa kuin useimmissa, yhtä hyvää kuin tietyissä paikoissa”, yrittäjä Niki Thieulon kommentoi BasBasin risottoannosta.