Mäkhsus eli sahramilla ja sitruunamehulla maustettu kana- ja lihalajitelma, 25e
- Vartaat: grillattu naudan lehtipihvi, karitsan- ja vasikanjauhelihaa, kanaa
- Lisukkeet: keitettyä riisiä, tomaattia, kesäkurpitsaa ja raakaa punasipulia
- Kastikkeet: paksu tzatsiki, tulinen chili-tomaattikastike
Melko harvoin minulle tulee sähköpostia ravintoloitsijoilta, jotka tiukasti vaativat saapumaan ravintolaansa. Saffronista tuli heti sen jälkeen, kun paikka oli muuttunut intialaisesta persialaiseksi. Mikäs siinä, lomalla kun ollaan; pöytävaraus neljälle ja mukaan lauma persialaisen ruuan asiantuntijoita kurkkaamaan, kuinka Kalevankadulla jaksellaan.
Ensimmäinen pettymys seurasi sisään saapastellessa; entisen Georgen peruja oleva ravintolasali ei ollut muuttunut juurikaan etnisen pohjan vaihtuessa. Sama intohimottomuus leimasi koko iltaa. Ruokalajien taso vaihteli kerrassaan loistavista marinoiduista valkosipuleista sekä jauhelihavartaista jääkaappikylmiin leipiin ja kahteen kertaan sulaneelta jäätelöltä maistuvaan sahrami-pistaasijäätelöön.
Georgen laadukas viinikellari oli ilmeisesti seurannut ravintolatilan kauppojen myötä, muuten on vaikea ymmärtää, että oivan viinilistan toiseksi halvin viini maksoi 87 euroa. Sitten paukkui jo kolmenumeroisiin. Ruuan tai palvelun taso ei kuitenkaan houkutellut tilaamaan yli satasen pulloa, joten melko lailla vesilinjalla mentiin. Georgelta oli peritty ilmeisesti myös vessan pienet kankaiset käsiliinat, sillä pöytiin kelpasi paperiset pöytäliinat.
Kokonaisuutena Saffron oli epätasalaatuinen esitys. Oppia saman genren paikoista voisi käydä ottamassa vaikkapa Eerikinkadun Atabarista.
Plussat
- viinivaihtoehtoja isokenkäisille
- hyvät marinadit
- annosten jakamismahdollisuus
- runsaat annokset
- hyvä kahvi
Miinukset
- persialaisuuden puute
- nimen kierrättäminen
- epätasalaatuisuus
- epäjohdonmukainen hinnoittelu
- mauttomat vihannekset
1 kommentti
OgelinMertsi
28.4.2019 20:46
Saapiko täällä jeeno jeenoa suutella ja mutrahuussisa koinii ja ottoo mui?
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin