Tapas-tyylisiä jaettavaksi sopivia annoksia ja rentoa syömistä – laadukasta ja hyvää, mutta helposti lähestyttävää. Tämä tuntuu olevan päivän sana.
Marraskuussa Helsingissä on avattu kaksikin uutta tapasravintolaa: Hans Välimäen ja Arto Rastaan Penélope sekä Kampista tutun tapasbaari Bar Cónin sisarravintola Bar Cón Flemari.
Lauantaina ovensa avaa Tampereen ravintolakentän uusin tulokas Salsallada.
Rentoa syömistä ja jaettavia annoksia
Vastavalmistuneen kerrostalon katutasossa sijaitseva ravintola erikoistuu sosiaaliseen syömiseen sekä cocktaileihin.
“Halusimme yhdistää sosiaalisen ruokailun ja cocktailkulttuurin helposti lähestyttävästi mutta trendikkäällä otteella”, ravintolayrittäjä Louie So kertoo tiedotteessa.
Ruokalista on saanut vaikutteita ympäri maailmaa. Tapaksista, slidereistä, tacoista ja muista pienistä annoksista koostuvalta ruokalistalta jokainen voi koota oman makunsa mukaisen menukokonaisuuden.
Ravintolan menu on Guru’s Kitchenistä tutun keittiömestari Susanna Määttäsen käsialaa. Listalta löytyy muun muassa indonesialaista rengdang currya sekä tulisen ruoan ystäville sopivaa gochujang-lohta.
Cocktaileja ja mocktaileja
Salsalladan juomalistan on luonut ravintolapäällikkö Antoni Duhov.
“Cocktailit teemme tuoreista ja ajankohtaisista raaka-aineista”, Duhov kertoo.
Juomalistalta löytyy myös maailman ensimmäisestä alkoholittomasta tisleestä valmistettuja alkoholittomia cocktaileja eli mocktaileja.
Salsallada avaa ovensa jo lauantaina 1. joulukuuta, vaikka virallisia avajaisia juhlitaankin vasta tammikuussa.
Salsallada, Näsilinnankatu 21 C, Tampere