Kulttuuritehdas Korjaamon samppanjamarkkinat aloittavat kevään samppanjakauden 19.–20. huhtikuuta. Suomen ainoa pelkästään samppanjaan keskittyvä tapahtuma kokoaa vanhoille ratikkahalleille viiniasiantuntijat ja alan tärkeimmät toimijat sekä kuplivasta kiinnostuneet maistelijat. Samppanjan ohella markkinoilla on tarjolla sormiruokaa, suklaata ja muita herkkuja. Tapahtumassa voi maistella niin luksussamppanjoita kuin samppanjamaailman klassikoita ja uusia yllättäjiäkin. Asiantuntijat antavat Korjaamolla vinkkejä myös kesän juhlien juomavalintoihin.
Maistiaisten ohella samppanjamarkkinat johdattavat juomatietouteen luentojen ja ammattilaisten ohjaamien tasting-tilaisuuksien avulla. Oppaina toimivat viiniasiantuntija Jukka Sinivirta, sommelier Antti Uusitalo sekä Suomen ensimmäinen Master of Wine Essi Avellan, jonka master classille voi osallistua markkinoiden molempina päivinä.
Pitkän uran viinien parissa tehnyt Sinivirta on kirjoittanut samppanjasta kaksi teosta, Elämäniloa ja samppanjaa (1999) sekä Samppanja – Naurun airut, onnen polttoaine (2008). Ravintola Savoyn sommelier ja vuoden hovimestariksi vuonna 2004 valittu Uusitalo on perehtynyt erityisesti ruoan ja juoman yhdistämisen. Viinikouluttajana toimiva Avellan on myös FINE Champagne Magazinen päätoimittaja sekä Glorian ruoka ja viini -lehden viinitoimittaja.
Luentojen ja tasting-tilaisuuksien teemoina Korjaamon markkinoilla ovat muun muassa samppanjan nyanssit ruokajuomana sekä uutuussamppanjoiden villit kortit. Lisäksi perehdytään samppanjan historiaan ja tutustutaan rosésamppanjoihin. Ohjelmanumerona nähdään myös näyttäviä Sabre à Champagne -demonstraatioita, eli samppanjapullojen avaamista miekalla.