Huippukokki Stefan Richterin viides ravintola-avaus Suomen kamaralla tapahtuu tänään maanantai-na, kun pihveihin erikoistunut Stefans Steakhouse avaa ovensa Rukalle sulautuen osaksi Lapin ravintolakulttuuria.
Top Chefissäkin mainetta niittänyt Richter on tunnettu erityisesti paitsi pihveistään, myös laadukkaista raaka-aineiden käytöstään sekä maistuvista ja näyttävistä annoksistaan kansainväliselläkin tasolla mitattuna. Maailmaa nähnyt Richter on ehtinyt asumaan paitsi Suomessa, Yhdysvalloissa ja Saksassa, myös Sveitsissä viisi vuotta.
“Muun muassa Pon Tresinan ja Davosin jylhät ja komeat alppimaisemat ovat tulleet varsin tutuiksi, ja siinä onkin syy, miksi halusin avata ravintolan myös Suomen kauniiseen tunturiin”, Richter valottaa.
Richterin tuorein pihvipaikka pysyy tyylilleen uskollisena se on tarkoitettu hyvän ruuan ystäville ja nautiske-lijoille, jotka eivät kuitenkaan halua tehdä hyvistä asioista liian monimutkaisia. Erityistä pohjoisen tunnelmaa ravintolasalissa luo elävä tuli. Ravintolan yhteyteen avataan myös viinihuone, joka viinien lisäksi myötäilee menua myös ginilistalla.
Keittiömestari Richter on rakentanut ruokalistan nimenomaan ravintolan sijaintia ajatellen, alkuruuista aina makeaan loppuun. Laaja lisukevaihtoehtojen kirjo tarjoaa asiakkaalle mahdollisuuden mielenkiintoisille makuyhdistelmille. Alkuruoista löytyy esimerkiksi riimiporoa ja talvikurpitsaa ja pääruuista erilaisia kalavaihtoehtoja, poroa, ankanrintaa ja burgeria.
“Ja sitten niihin pihveihin lammasta, Amerikasta tuttua T-luupihviä, entrecotea, ulko- ja sisäfileetä sekä tietysti Wagyu-härän pihvilihaa Kobe-tyyliin kasvatetusta karjasta”, Richter luettelee.
Myös Tunturimax Oy:n linjajohtaja Charrlotta Ylimys on erityisen tyytyväinen menuun, sillä se on monipuolinen ja mahdollistaa kansainvälisen pick and choose -tyyppisen ruokailun.
“Asiakas voi valita suosikkipääraaka-aineensa lisukkeeksi eri kerroilla eri vaihtoehtoja. Samoin pöytäseurueet voivat tilata kukin henkilö omat sidersinsä ja nauttia niistä yhdessä tapas-tyyliin. Isommat ryhmät on huomioitu toki vielä kolmella erillisellä ryhmämenulla”, Ylimys kertoo.
Tunnelmallisesta ja tyylikkäästä sisustuksesta on vastannut Visionary Design Partners Helsinki Oy:n Jaana Ekman, jonka kädenjälki näkyy paitsi kymmenissä ravintoloissa ympäri Suomea, myös esimerkiksi Jyväskylän Stefansissa.
Rukan hiihtokeskus palkittiin 22. marraskuuta World Travel Awardsin järjestämässä World Ski Awards kilpailussa Suomen parhaana hiihtokeskuksena kategoriassa Finlands Best Ski Resort.
Stefans Steakhouse avataan Rukan matkailukeskukseen juuri sopivasti talvikauden alkuun. Ravintolan ravintolapäällikkönä aloittaa Jessica Aaltonen ja keittiömestarina Joona Lähdesluoma. Rukan Stefans Steakhouse tulee olemaan osa ravintolayhtiö Restamaxin ja Rukakeskuksen yhteisyrityksen Tunturimax Oy:n toimintaa. Asiakaspaikkoja ravintolassa on 86. Stefans Steakhouset löytyvät myös Tampereelta, Helsingistä, Turusta ja Jyväskylästä.
1 kommentti
Tyytymätön suksija
25.10.2015 20:20
Harmi, että Restamax on pilannut entiset Rukakeskuksen ravintolat! Piste ei ole enää entisensä eikä Stefansinkaan toimintaa voinut kehua. Restamax ei ymmärrä miten oleellisesti asiakastarpeet tunturissa eroavat kaupunkiravintoloista. Tekevät samaa bulkkia kaikkialla...
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin