Stockmannin katutasoon huhtikuun aikana nouseva ravintolarypäs tarjoaa evästä sekä kiireisille lounastajille että rauhallisempaa ruokahetkeä kaipaaville.
Yes Yes Yes -kasvisravintolankin taustalla vaikuttavan Alex Niemisen uusi ravintolakonsepti Oh La Laa tarjoaa leipiä ja tuoreita salaatteja, joissa maistuvat tuoreet ja lähellä tuotetut raaka-aineet. Salaatin kanssa voi nauttia vaikkapa lasillisen samppanjaa.
”Lähdin suunnittelemaan Ooh La Laa:ta eräänlaiseksi salads & sandwiches - champagne & cocktails -keitaaksi maailmanluokan huipputavaratalossa”, Nieminen sanoo.
Nieminen kertoo, ettei ollut ennen Yes Yes Yesia saanut Suomesta hyvää salaattia, joten asiaan oli saatava muutos. Oh La Laan kaikki annokset sopivat kasvissyöjille ja mukana on myös vegaanisia annoksia. Reseptiikka on toteutettu yhdessä keittiömestari Sami Rekolan kanssa.
Oh La Laa panostaa myös ekologisuuteen. Mukaan otettavat salaatit pakataan sokeriruo’osta valmistettuihin rasioihin, jotka maatuvat biojätteenä muutamassa viikossa.
Farougesta tuttuja makuja kohtuuhintaan
Comptoir Farouge on kuin Farouge pienoiskoossa. Libanonilaiseen ruokaan erikoistunut katutason deli tarjoaa lounaan lisäksi mezejä, välimerellisiä salaatteja, libanonilaisia täytettyjä mankouche-leipiä sekä leipärullia kohtuuhintaan.
27. huhtikuuta aukeavassa Comptoir Farougessa tulee olemaan 40 asiakaspaikkaa, joten paikalle voi jäädä aterioimaan pidemmäksikin aikaa.
Ravintoloitsija Viviane Kallio kertoo odottavansa innolla myös syksyä, sillä silloin Fabianinkadulle avautuu uusi Farouge, jossa libanonilaisherkkuja nautiskellaan modernisti fine dining -tyyliin.
Tuoretta sushia nopeasti mukaan
Jo ovensa avannut Hanko Sushi Bar haluaa muuttaa suomalaisten käsityksen take away -sushista.
”Sen sijaan, että seisottaisimme yöllä keitetystä riisistä ja edellispäivän kalasta valmiiksi paketoituja settejä vitriineissä, valmistamme ja pakkaamme ateriat paikan päällä tilauksesta”, sushiguru Jesper Björkell sanoo.
Sushisetti on helppo napata mukaan, mutta sen voi halutessaan nauttia myös paikan päällä.