Suomen ensimmäinen hävikkiruokakauppa avataan Kalasatamaan

WeFood-hävikkiruokakaupassa myydään elintarvikkeita, jotka muuten päätyisivät roskiin.

Suomessa syntyy vuosittain 400–500 miljoonaa kiloa ruokahävikkiä.
Suomessa syntyy vuosittain 400–500 miljoonaa kiloa ruokahävikkiä. Kuva: Kirkon ulkomaanapu / WeFood

Hävikkiruoan vähentäminen on tehokas keino vähentää ympäristön kuormitusta. Kuluttajat voivat auttaa pienentämään hävikin määrää hyödyntämällä ruokaa, joka muuten päätyisi jätteeksi.

Syyskuussa Kalasataman kauppakeskus Rediin avattava WeFood-myymälä on Suomen ensimmäinen hävikkiruokakauppa.

“Eri toimijat, muun muassa Heinon Tukku, lahjoittavat meille muutoin hävikkiin päätyviä kakkoslaadun elintarvikkeita. Tarjoamme yrityksille kanavan hävikkiruuan hyödyntämiseksi”, WeFood-kaupan projektipäällikkö Else Hukkanen sanoo.

Hävikkiruoka ei ole mikään pieni ongelma, sillä Suomessa hävikkiruokaa syntyy vuosittain 400–500 miljoonaa kiloa. WeFoodin tavoitteena on ohjata vuosittain noin 50 000 kiloa hävikkiruokaa hyötykäyttöön.

“Tavoitteenamme on, että hävikkiruokamyymälästämme tulee ”uusi normaali” eli haluamme tavoittaa aivan tavallisia ihmisiä.”

Myös kaupan logistiikka hoidetaan ympäristöystävällisesti täysin päästöttömällä sähköpakettiautolla.

Kirkon Ulkomaanavun koordinoimaa kauppaa pyöritetään vapaaehtoisvoimin. Rahoitusta on kerätty joukkorahoituskampanjalla, joka on edelleen käynnissä. 15 euron hintaisella virtuaaliosakkeella saa muun muassa alennuksia WeFood-myymälässä tehdyistä ostoksista.

WeFood-hävikkiruokakauppa avataan 20.9.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi