Tiesitkö, että Suomen suurin ruokafestivaali järjestetään Tampereella? Kyä näin o! Tamperrada on viisipäiväinen gastronominen juhla, joka tarjoilee herkuttelijoille baskilaistyyppisiä pintxoja jopa 54 eri ravintolasta. Jokainen ravintola luo oman Tamperrada-nimikkopintxon, jota myydään 14.-18. elokuuta.
Pintxo on tyypillinen pohjoisespanjalainen sormisyötävä, jota voidaan verrata myös espanjalaiseen tapakseen. Pintxolle tyypillistä on, että se tarjotaan tikussa tai leipäpalan päällä. Se on helppo, pieni suupala, jonka voi syödä kerralla.
Pintxoja ei Tamperradassa tietenkään pelkästään yksinkertaisesti syödä, vaan niillä myös kilpaillaan. Pintxokilpailun tuomareina toimivat tänä vuonna Anette Mellin, Mikko Reinikka ja Marko Alenius. Gastronomisesti mielenkiintoisimmaksi valitun pintxon tekijä pääsee Espanjan San Sebastianiin 18. tammikuuta 2018. Siellä järjestetään joka vuosi 20. tammikuuta paikallinen ruokajuhla La Tamborrada, joka on toiminut myös tamprelaisfestarin esikuvana.
Yleisökin saa äänestää suosikkipintxoaan sähköpostilla. Pintxot maksavat huokeat kolme euroa, joten maistaa voi helposti useamman. Äänestäjien kesken arvotaan 200 euron arvoinen illallislahjakortti yleisön suosikkkiravintolaan.
Tamperradassa on mukana tänä vuonna 54 ravintolaa: 4 Vuodenaikaa, Aisti, Armas Kuppila, Astor, August von Trappe, Bistro Julienne, Bookers, The Bull, Copper Samppanjabaari, Dabbal, Deli 1909, Dining 26, Fabric, Frankly, Frans & Marie, Frenckell & Piha, Henriks, Huber, Inez, Izakaya Nomu, Kalaherkut Nygrén, Kaleva, Kattila, Kievari Kahdet Kasvot, Käpy, La Fiesta, Living Room, Makujen Laguuni, Maruseki, Masuuni, Muusa, New York, Nordic Gastropub, Näsinneula, Ohana Grille, O´Hara Freehouse, Piazza Food Factory, Piemonte, Praha, Purebite, Rillinki, Salud, Santé, Sasor, Stockmann Meals, Siilinkari, Suomalainen Klubi, Tampella, Tiiliholvi, Tillikka, Trattoria Tammerinpuisto, Tuhto, Tuulensuu ja Wistub Alsace.
Tamborrada Tampereella 14.-18.8.2017.