Tampereen Bistro 10:n kokki on oman alansa raskaan sarjan pelaaja

Bistro 10:n keittiömestari Jarmo Räisänen on ollut mukana Suomen kokkimaajoukkueessa vuodesta 2009.

Räisänen on toiminut aikaiemmin muun muassa Sodexon keittiömestarina Nokian konttorilla.
Räisänen on toiminut aikaiemmin muun muassa Sodexon keittiömestarina Nokian konttorilla.

Kokkimaailman atleetti

Kesäkuun lopulla Bistro 10:n keittiömestarina aloittanut Jarmo Räisänen ei ole mikä tahansa kokki vaan oman alansa raskaan sarjan pelaaja. Räisänen on nimittäin ollut mukana Suomen kokkimaajoukkueessa vuodesta 2009. Hän on kilpaillut kansainvälisissä otteluissa ympäri Euroopan. Uusi veitsipäällikkö ei kuitenkaan johda kyökkiään samalla tavoin kuin joukkuettaan.

"Ei meillä Bistro 10:ssä ole niin kovaa kuria, mutta asioiden pitää toimia, eikä laadusta tingitä."

Räisäsen mukaan hänen stressinsietokykynsä on harjaantunut maajoukkuevuosien aikana.

"Kun olemme kilpailemassa, työn pitää olla erityisen tarkkaa ja lopputuloksen on oltava täydellinen, vaikka aikaa on rajatusti."

Maajoukkuetreenejä on neljä kertaa viikossa, joten syksyn harjoitukset jäävät hänen osaltaan välistä. Hän kuitenkin suunnittelee paluuta vuodelle 2013.
Bistro 10, Hämeenkatu 10

Haaste lautasella

Meksikolaisravintola Gringos Locosin ruokalista vaihtui kesän aikana, ja tarjolla on tietysti kuumia makuja. Uutena haasteannoksena on äärimmäisen tulisella Naga Morich -kastikkeella kuorrutettua viljaporsasta, savustetusta jalopenosta valmistetulla chipotle-voilla valeltua maissia sekä habanerolla maustettuja lohkoperunoita. Annoksen syöjä saa tuttuun tapaan rohkeusdiplomin ja paikan ravintolan kunniaseinältä.
Gringos Locos, Kehräsaari

Restamax laajeni

Tampereen Restamax-ravintolakonserni jatkaa kasvuaan Raumalle. Yhtiöllä on jo ravintoloita kaikissa Suomen suurimmissa kaupungeissa Helsingistä Jyväskylään. Hallituksen puheenjohtajan Timo Laineen mukaan Raumalla oli valmiina jo ennestään hyvä ravintolakokonaisuus, kun raumalaiset ravintolat Mr. Jones Bar & Kitchen, La Bamba ja Domino liittyivät Restamaxiin. Toivotaan vain, että tamperelaisyhtiö saa sopimusneuvotteluissa selvää raumalaisten murteesta.

Puuvillaa Espalta

Ravintola Esplanadin terassilla saa nyt panimoravintola Plevnan kausiolutta Cotton alea.

Puuvillaolut on vaalea ja kevyt single hop ale, jonka valmistuksessa on käytetty erityisesti aikaa aromihumalointiin. Cotton ale on saanut nimensä Finlaysonin puuvillatehtaan mukaan, jossa nykyiset panimotilat sijaitsevat.
Ravintola Esplanadi, Kauppakatu 16

Parempaa makkaraa

Jos B-luokan makkara tulee kesälomien jälkeen jo korvista, ravintola Masuunissa on tarjolla hieman toisenlaisia makuja. Ravintola on koonnut listalleen makkaravalikoiman, joka sisältää kotimaisia käsintehtyjä makkaroita muun muassa kyytöstä, porosta ja karitsasta.
Ravintola Masuuni, Hatanpään valtatie 1

Sokkoviinille

Tunnistatko viinien rypäle-erot? Tiedätkö, miltä maistuu laadukas syrah? Haasta aistisi ja lähde sokkomaistamaan Torresin chileläisiä viinejä Tapas Bar Ineziin. Voit koetella makunystyröitäsi kahdella tai neljällä eri viinimaulla. Annokset tarjoillaan kahdeksan senttilitran maistelulaseista. Hinta on viisi euroa per annos.
Inez Tapas Bar, Pellavatehtaankatu 19

Letkeitä rytmejä

Semaforin Karuselli-terassilla on letkeä tunnelma erityisesti keskiviikkoisin ja perjantaisin. Heinäkuun lopulla käyntiin pyörähtäneissä Letkeys!-illoissa tamperelaiset dj:t soittelevat terassilla levyjä iltaviidestä alkaen säävarauksella. Iltoja jatketaan niin pitkään, kun lämmintä riittää. Tanssahtelun lomassa voi nauttia Semaforin tarjoamaa ilmaista makkaraa.
Ravintola Semafori, Rautatienkatu 25

Tuulipukukansan Martina

Italialainen ravintola Martina on tehnyt paluun Tampereelle vuosien poissaolon jälkeen. Vuodesta 1980 toiminut ravintolaketju on kokenut muodonmuutoksen: ruokalista on muuttunut välimerellisestä italialaiseksi ja sisustus sekä logo on uudistettu. Ketjujohtaja Tuomas Sorrin mukaan tärkeintä on kuitenkin se, että Martinaan voi tulla minkä näköisenä tahansa, vaikka tuulipuvussa. "Haluamme tehdä pesäeroa muihin ravintoloihin ja olla matalan kynnyksen ruokapaikka. Meille voi tulla vaikka tuulipuvussa."
Ravintola Martina, Rautatienkatu 21

Tampereella tapahtuu

  • Sub-tv ja Blockfest aloittavat nettiyhteistyön. Blockfest-TV seuraa suomalaisten rap-artistien elämää kulissien takana. Blockfest-TV aloittaa Subin netissä, mutta festareiden jälkeen luvassa on myös televisioon päätyvää materiaalia. Kymmenen jakson kokonaisuudessa käydään muun muassa Petri Nygårdin kanssa kaljalla.
  • Luontokuvaaja ja kirjailija Heikki Willamo eli vuosina 2009–2010 ajanjaksoja metsässä ja tallensi kuvia luonnon vuodenkierrosta. Mustavalkovalokuvat ovat nähtävillä TR1 Taidehallin parvella 18.8. alkaen.
  • Rautatienkadulle avattiin heinäkuun lopussa uusi Cumulus-hotelli. Erityisesti energia-tehokkuuteen on panostettu: hotelli on ensimmäinen Suomessa, joka käyttää led-valaistusta energiansäästölamppujen sijaan.
  • Viikinsaaren minigolfradat ovat vuosien odotuksen jälkeen vaihdettu uusiin. Viikinsaaren maisemissa risteilee yhdeksän erilaista pelirataa. Kierros maksaa kaksi euroa per henkilö. Hintaan sisältyvät kaikki tykötarpeet mailasta tuloskirjauslehtiöön.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi