Trattoria Rivoletto

Näin syksyisin on uusien helsinkiläisten iloksi hyvä käydä läpi opiskelijabudjetille sopivia klassikkoravintoloita. Albertinkadulla merenelävistään tunnetun Rivolin kyljessä operoiva Trattoria Rivoletto tarjoaa monen mielestä kaupungin parhaat pizzat, ja kun ravintola on vielä auki seitsemänä päivänä viikossa, ei vuosikymmeniä jatkunutta menestystä ole vaikea ymmärtää.

Rivoletton italialaishenkinen ruokalista on uuvuttavan pitkä, mutta moni skippaa antipastit ja äyriäiset suosiolla ja siirtyy suoraan pizzoihin. Viinilista on miellyttävästi rakennettu, mutta opintotuella liikkeellä olevalle melko hinnakas. Pizzat sen sijaan ovat laatuunsa nähden järkevän hintaisia (11,90–12,90 e), maukkaita ja reilun kokoisia.

Kiekkoja on tarjolla kolmeatoista erilaista, joista kaikkien täytteet ovat freesejä ja maukkaita. Listan tykein yksilö, Palermo, ei ole proteiinipitoisuutensa puolesta mikään lihansyöjän märkä uni, vaan tasapainoisesti rakennettu ja miellyttävä kokonaisuus. Vuohenjuuston kanssa ei myöskään ole lähdetty sikailemaan – niin kuin usein käy – vaan sitä on juuri sopivasti.

Palvelu on ammattimaista ja perusystävällistä, mikä on pidemmän päälle parempi vaihtoehto kuin yltiösydämellinen sekoilu. Rivoletto onkin ravintola, jonne huomaa palaavansa yhä uudelleen ja uudelleen.

Plussat

  • rentous
  • laadukkaat raaka-aineet
  • maukas chiliöljy
  • monipuolinen ruokalista
  • aukioloajat

Miinukset

  • hinnakas viinilista
  • pizzojen epätasalaatuisuus
  • sisustuksen kalseus
  • syrjäinen sijainti
  • tosi pitkä ruokalista

Käyttäjien arviot

Anna oma arviosi

2 kommenttia

kannula

21.10.2009 19:26

Mutta minä arvostelen nyt,s-tana.Kerrankin samaa mieltä Hra arvostelijan kanssa.Aivan helvetin hyvät lätyt.Ihan toista kun mamujen halvatMUTTA myös halvan makuiset taikinaroiskeet.Hyvä!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

arvostelija

15.11.2010 10:16

Lieneekö sattumaa, mutta simpukat merimiehen tapaan oli suuri pettymys. Jotain oli mennyt vikaan, koska ravintola ei edes laskuttanut niistä. Valkosipulit oli heitetty melkein raakoina annoksen päälle ja joukkoon oli varmaan vahingossa kaatunut jokin yrtti, piti olla persilja, mutta taisikin mennä meirami. Onneksi seurueemme toinen simpukoiden tilaaja sai annoksen, joka oli oikeaa ainesta. Rivoletto menetti asiakkaat ainakin meidän osalta myös täysin toimimattoman tarjoilun takia. Ainoa mistä tuli kiitosta oli leipä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi