“Siisti paikka, josta saa hyviä drinkkejä ja pientä naposteltavaa. Isompi kokkailu jätetään kuitenkin himaan. Taustalla voisi soida rauhallista seurustelumusiikkia.”
“Paikka tarjoaisi kiinalaista ruokaa, ja siellä olisi mukava istua ja jutella kavereiden kanssa. Taustalla soisi leppoisaa musaa. Juomista tykkään siideristä ja oluesta.”
“Nestetankkaus riittäisi, ruoaksi vain pakolliset pähkinät. Tykkään Coronasta ja laadukkaasta venäläisestä vodkasta. Paikan tulisi herätellä väreillä vapaa-aikaan.”
“Kivaa pientä ruokaa, vaikkapa sushia ja hyviä drinkkejä. Omat suosikkini ovat sangria ja mojito. Lounge-tyylinen, musiikkina elektroa. Ibizan afterparty-tunnelma!”
“Unelmapaikassa saisi kasvis- ja lihavartaita sekä drinkkejä. Tunnelma olisi rauhallinen. Menevä musiikki toimii myös, se antaa potkua. Shaker on yksi suosikeistani.”
“Yötyöni normaali afterwork on viideltä aamulla huoltoasemalla. Unelmien afterworkissa juomana olisi olut tai kuiva omenasiideri. Musiikki easy listening -tyylistä.”
“Ruokaa ei tarvitse olla, juomana skumppaa. Paikan pitää olla rento ja viihtyisä, kivaa musaa soimassa. Baker´s on tällä hetkellä suosikkipaikkani.”
“Tarjolla olisi mukava olla pikkusuolaista, jotain sormin syötävää. Oluita ja siidereitä tulisi olla hyvä valikoima, ja drinkkejä. Tunnelman tulisi olla iltaan johdattava.”
“Ruokaa ei tarvita. Juon mieluiten viiniä tai kuohuviiniä. Paikassa tulisi pystyä käymään helposti. Sellaista musiikkia, että pystyy puhumaan kavereiden kanssa.”
“Tarjolla olisi japanilaista pataruokaa shabu shabua. Se muistuttaa fondueta, ja on erittäin sosiaalista ruokaa. Halpaa kaljaa pitäisi olla myös saatavilla.”
“Ruokana salaattipohjainen buffet. Juomina skumppa ja olut. Happy hour olisi mukava. Paikan tulisi olla tunnelmallinen, eikä musiikki saisi soida liian kovalla.”
“Ruokaisampaa syötävää ja salaatteja, juomaksi lonkeroa ja viskiä. Löhötuoleja ja sermejä yksityisyyttä luomaan. Musiikkilajilla ei väliä, kunhan se ei herätä huomiota.”
“Rento paikka, jossa soisi tietenkin musiikki, vaikka indie. Ruokalistalla toasteja. Hyvä viski- ja olutvalikoima! Musapuoli on kunnossa Stockan viereisessä Iguanassa.”
“Ruokatarjonta voisi olla Etelä-Amerikka-tyylistä. Juotavaksi hyviä erikoisoluita. Raskaampaa rockia taustamusiikkina. Jees paikka tällä hetkellä on Dubliner.”
“Ruokana voisi olla tapas-tyylistä nopeaa ja halpaa syötävää. Paikan pitäisi olla keskustassa, tarpeeksi suuri, ei ryysistä. Tupakoitsijana arvostaisin myös tupakkakoppia.”
“Mukava mesta, johon tulemiseen ei tarvita turhaa vaivannäköä. Nopeaa ja hyvää ruokaa, ja hauskoja drinkkejä. Chill out-tyyppinen, rento paikka. Pussytiivinen fiilis!”
Hyvää gastroa
Gastropub, tuo brittiläisten vastine brasserielle. Termi syntyi vasta vuonna 1991 ensimmäisen gastropubin, lontoolaisen The Eaglen, perustamisen myötä. Gastropubit ovat tunnettuja siitä, että ne tarjoavat hyvää juomaa ja konstailematonta hyvää ruokaa. Brittiläisiä gastrosuosikkeja ovat erilaiset piiraat. Gastropubeja pidetään yleisesti bistroja hieman kasuaalimpina. 2000-luvulla gastropubit olivat suosionsa huipulla. Vuonna 2004 Marks & Spencer alkoi tehdä jopa gastropub-valmisruokaa. Britti-lehdissä myös ivattiin pubien halua lyödä itseensä gastroleima liian vaatimattomin eväin.
Suomessa gastropubeja on erityisesti Tampereella, jossa on muutenkin vahva pubikulttuuri. Jo neljättä kertaa järjestettävien Cityn gastro & pub -viikkojen tarkoitus on edistää kasuaalia olut/siideri (tai limu) ja ruoka -kulttuuria. Yhdeksän ravintolaa on mukana 20 euron tarjouksellaan: juomaa ja ruokaa kahdelle.
Hyvää ruokahalua!