-
Mitä? Lihaa, lihaa ja lihaa (no, ehkä vähän lisukkeitakin)
-
Missä? Ullanlinnassa, Korkeavuorenkatu 4
-
Kenelle? Kunnon pihviä himoitsevalle
Gastrogrill Muré on uusi tulokas Ullanlinnassa, joka monen muun uuden ravintolan ohella joutui lykkäämään avajaisia useaan otteeseen koronaviruksen takia. Nyt ravintola on pitänyt oviaan (ja kadulle aukeavia valtavia ikkunoitaan) auki kesäkuun alusta asti.
Ravintolan konsepti keskittyy täysin Atrian lihaan, eikä pääruuista löydy kasvisvaihtoehtoa lainkaan. Grillissä tirisee esimerkiksi marmoroitunutta naudan ulkofileetä, chateubriandia sekä possua ja kanaa. Kasviksia löytyy lisukelistalta, joita ravintola kutsuu “lihan parhaiksi kavereiksi”.
Ravintolan keittiömestarina toimii Teemu Boman, joka on aiemmin nähty muun muassa Finjävelin, Ultiman ja Palacen keittiöissä. Murén lihaa kypsytetään useiden viikkojen ajan dry age -kaapeissa, josta Boman valitsee ja arvioi tarjottavat lihat maun voimakkuuden, mureuden ja marmoroitumisen perusteella.
Ravintola ilmoittaa itse tavoitteekseen olla “Pohjoismaiden paras lihapainotteinen ravintola”.
Inspiraationa pariisilainen lihabistro
Kesäaikaan Muré erottuu Korkeavuorenkadun ravintolakeskittymässä avoimella ikkunaseinällään. 45 asiakaspaikan ravintola on sisustettu yhdistämällä tummia sävyjä ja puupintoja. Muré maalaa kuvaa ranskalaisesta korttelibistrosta.
Viinilista tulee puolestaan espanjasta. Suuri osa viineistä on Riojalaisen viinitalo Marqués de Cáceres’n yksinoikeudella Gastrogrill Murélle tarjoamia.
Ravintola tarjoilee arkisin myös lounasta. Take awayta varten on oma lista.