Uutuusravintolat tarjoavat ennenkokemattomia elämyksiä: "Kekseliäisyys ja mutkattomuus loistavat"

Huippukokin uusi aluevaltaus, Olympiastadionin henkeä kunnioittava bistro ja kekseliäisyydellä leikittelevä Laivis ovat valmiina hurmaamaan sinutkin.

Viikon sisällä Helsingissä on vietetty useammankin ravintolan avajaisia - tai uudelleen avauksia. Seuraavien uutuuksien tarjontaan kannattaa ehdottomasti lähteä tutustumaan oikein ajan kanssa. 

Helsingin ravintolatarjonta on monipuolistunut jälleen.
Helsingin ravintolatarjonta on monipuolistunut jälleen.

Bistro Stadion

  • Mikä: Olympiastadionin uusi a’la carte -ravintola
  • Missä: Paavo Nurmen tie 1
  • Milloin: Ke-pe klo 16–21 (keittiö sulkeutuu klo 20), La klo 11–17 (keittiö sulkeutuu klo 16)
  • Mitä: Kotimaisia makuja kansainvälisellä twistillä

Funkismiljöössä Töölössä pääsee nyt nauttimaan pöytiintarjoilluista a'la carte-annoksista keskiviikosta lauantaihin, kun Stadion Bistro laajentaa toimintaansa myös ilta-aikaan.

Syyskuun 5. päivä avautuvan Bistro Stadionin uusi á la carte -ruokalista on kunnianosoitus Helsingin Olympiastadionin rikkaalle historialle, ja tarjolla onkin kotimaisia klassikkoannoksia, kuten lohikeittoa, muikkuja ja perunamuusia sekä poronkäristystä puolukkahillolla. Tämän lisäksi keittiöpäällikkö Arto Ruotsalaisen loihtimalta listalta löytyy kansainvälisiä vivahteita ja jännittäviä uutuuksia.

”Olemme hakeneet inspiraatiota stadionin ikonisista hetkistä, jotka ovat jättäneet jälkensä niin suomalaiseen urheiluun kuin kulttuuriinkin. Jokainen annos kertoo omaa tarinaansa, yhdistäen perinteet ja modernin keittiön taiteen tavalla, joka kunnioittaa stadionin henkeä”, Ruotsalainen kertoo.

Ravintolasta on suora näkymä hellää hoitoa vaativalle nurmikentälle, jota stadionilla kutsutaan rakastavasti ”prinsessaksi”.

VINKKI: Huoltajat voivat nauttia Bistron tarjoiluista, kun lapset ovat omissa harrastuksissaan urheilun parissa.

Laivakoira

  • Mikä: Tehtaankadun uusin tulokas
  • Missä: Tehtaankatu 34 D
  • Milloin: Ma-la klo 17-23, Su klo 14-21
  • Mitä: Modernia ruokaa leikkisällä otteella

Ravintola Laivakoira, tuttavallisemmin Laivis, on Helsingin Eiraan elokuun 30. päivä avautunut, itseään veikeäksi tapaukseksi kutsuva ruokaravintola. Sikke’sin tilalle ovensa avanneen ravintolan taustalla on useissa tunnetuissa ravintoloissa kokemusta kerännyt kolmikko; Rico Aaltonen, Aura Vanhanen ja Kimi Kaplas.

Vanhan pubin mukaan nimetty ravintola tarjoilee asiakkailleen modernia Eurooppalaista, klassisesta keittotaidosta ja sesongeista inspiroitunutta ruokaa leikkisällä otteella.

Neljän ruokalajin menukokonaisuuden lisäksi saatavilla on myös yksittäisiä a’ la carte -annoksia, joiden ansiosta Laivikseen voikin lähteä nauttimaan niin pitkän kuin lyhyen kaavan mukaan. Ruokalistalta voi tällä hetkellä löytää niin kesäkurpitsakääryleitä, mustikkaa ja maitojäätelöä  purjolla täytettyä Agnolotti-pastaa.

”Inspiroidumme intohimolla rakennetuista ravintoloista, joissa kekseliäisyys ja mutkattomuus loistavat: Pariisin lämminhenkisistä bistroista, pohjoismaalaisista letkeistä viini- ja ruokaravintoloista, Italian trattorioista sekä tietysti kotimaan rohkeista edelläkävijöistä. Olemme leikkisä, mutta laadukas. Ihanan konstailematon, yksinkertainen, lämmin, huoleton, kotoisa, sekä lohdullinen”, kolmikko kuvailee uutuusravintolaa Instagramissa.

Rakkaus käsityötä kohtaan näkyy Laivakoiran ruoan ja juoman lisäksi myös sisustuksessa. Yhtenä esimerkkinä tästä ravintolan seinää koristavat laivakoira-ryijyt.

Harbore

  • Mikä: Solo Sokos Hotel Pier 4:n ravintola
  • Missä: Katajanokanlaituri 4
  • Milloin: Ti-pe klo 11-14 & klo 18-22, la klo 18-22
  • Mitä: Huippukokin loihtimia annoksia

Niin ikään 30. elokuuta Helsingissä vietettiin myös upouuden, Solo Sokos Hotel Pier 4:n ravintola Harboren avajaisia. Huomionarvoisen tästä hotelliravintolasta tekee se, että sitä luotsaa maailmallakin menestystä niittänyt huippukokki Sauli Kemppainen. Ravintolapäällikkönä toimii ravintola Juurestakin tuttu Jarkko Myllymäki.

Hotellin ravintolakokonaisuus tulee nostamaan suomalaiset maut päärooliin.

”Kotimaisten raaka-aineiden osuus tulee olemaan 80–90 % kaikesta. Porkkana tulee maistumaan porkkanalta. Nostamme kotimaiset ja pohjoisen raaka-aineet jalustalle, niiden ominaismakua ja syvintä olemusta kunnioittaen,” Kemppainen kuvailee. 

Kemppaisen ruokafilosofia tulee kantamaan illallisravintolan lisäksi koko hotellin ravintolatarjonnan aina aamiaisesta kokouspalveluihin.

”Tämä on todella monipuolinen kokonaisuus, ja kunnianhimon taso tulee olemaan yhtä korkealla. Aamiaisella tarjoamme herkkuja itsetehdyistä mehuista kaupungin kiinnostavimpaan puurovalikoimaan, ja kokoustarjoilut tulevat hurmaamaan myös kansainväliset vieraamme”, Kemppainen kiteyttää.

LUE MYÖS:

Helsinkiin avautui "täysverinen maailmanluokan cocktailbaari" - tällainen se on
Legendaarinen Pub 99 sulki ovensa - uusi korttelibaari kunnioittaa klassikkobaarin muistoa
Triplan tuoretta kahvila-avausta on odotettu kuin kuuta nousevaa

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi