Välimäki Turkuun
Hans Välimäkikin heräsi pikkuhiljaa Turun bistromenestykseen: Välimäki avaa heinäkuuksi pop up -ravintolan Turkuun! Kotimaisten osaajien lisäksi pop upissa vierailee huippukokkeja maailmalta, jotka tekevät näköistään ruokaa pohjoismaisista ja erityisesti varsinaissuomalaisista raaka-aineista. Ensimmäisenä vierailevana tähtenä on 11.7. Rene Redzepi, joka on kahdesti peräkkäin maailman parhaaksi ravintolaksi valitun Noman keittiömestari. Sven Elverfeld ravintola Aquasta on vuorossa 19.7. ja 25.7. Christian Bau Victor´s Gourmet Restaurant Schloss Bergista.
Food Culture Club, Läntinen Rantakatu 11, 1.–31.7.
Dynkyn terassi
Dynamo-klubi on liittynyt alati kasvavaan turkulaisravintoloiden joukkoon ja pykännyt pihalle pystyyn terassin! Kyseessä on koko Dynamon historian ensimmäinen kesäterassi. Terassilla on luonnollisesti anniskeluoikeudet. Dynkyn terde onkin oiva paikka imeä itseensä drinkkien lisäksi kulttuuripääkaupungin vaikutteita, sijaitseehan se aivan pääkirjaston kupeessa.
Dynamo, Linnankatu 7
Cokis on pop
125-vuotias Coca-Cola avasi Turkuun pop up -baarin, jossa myydään Cokiksen retropulloja euron hintaan. 1950-luvun henkinen retrobaari on Suomessa ensimmäinen laatuaan. Koko tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Telmun toiminnan edistämiseen. Baari on avoinna 2.7. asti.
Coca-Colan pop-up-baari Elementissä, Linnankatu 10
Skandinaavinen Oscar
Oscarin Olohuone ja Keittiö on kesän myötä uudistanut ruokalistansa. Skandinaavisella listalla on tarjolla mm. lohipastramia ja varhaisperunaa Paattisilta ja hauki-wallenberg. Samaisia kesäherkkuja on saatavilla myös uudistetussa Börsin Puistossa. Kesällä Oscarin kanssa rytmiä lyö Harlem Jazz.
Oscarin Olohuone ja Keittiö, Kauppiaskatu 6
Bossaliinan brunssi
Bossaliinan lista kuulostaa jännältä: on smuuteloa, hedelmöä ja paahtosta. Lisäksi listalta löytyviä makeita leivonnaisia, kymmenen erilaista salaattia ja piiraita tarjoillaan aamusta iltaan joka päivä. Uutuutena Bossaliina on aloittanut suositun sunnuntaibrunssinsa rinnalle lauantaibrunssin ja lisännyt valikoimiinsa nacholautasen ja paukkumaissin.
Bossaliina, Maariankatu 1
Luksushampurilainen
Sinebrychoff juhlistaa kesää tarjoilemalla janoiselle kansalle luksushampurilaisreseptin. Hampparin olut-chorizopihvi kypsytetään grillissä ja kesäisen herkun maustaa oluinen minttu-oliivitahna. Täysi-ikäiset hampurilaisen ystävät voivat selata useampia reseptejä Sinebrychoffin sivuilta.
http://www.sinebrychoff.fi/reseptit
Ruissin ruuat
Ruisrockin uutuutena on tänä vuonna monipuolisen valikoiman Viinimaa, jonka yhteydessä palvelee myös viime vuonna huikean suosion saavuttanut samppanjabaari. Viinimaan alueella saa ensi kesänä nauttia Michelin-tähdillä palkitun keittiömestari Hans Välimäen tiimin loihtimista herkuista.
Julian joutsenmerkki
Juuri avatulle Scandic Hotel Julialle on myönnetty Ympäristömerkinnän Joutsenmerkki. Hotellin ravintolassa, bistro Juliennessä Joutsenmerkki näkyy mm. siten, että ravintola pyrkii käyttämään mahdollisimman paljon luomutuotteita ruoka-annoksissaan.
Bistro Julienne, Eerikinkatu 4