- Mikä: Lounasravintola
- Missä: Elimäenkatu 5, Helsinki
- Mitä: Kasvis- ja vegepainotteista lounasta
Syyskuun kuudes päivä Vallilaan saada uusi lounasravintola, kun Factory-ketjun uutuus, Green Factory, avaa ovensa Elimäenkadulle. Uudella konseptilla toimivassa lounasravintolassa panostetaan mielenkiintoiseen ja hyvin valmistettuun kasvis- ja vegeruokaan.
Factory-lounasravintolaketjun toimitusjohtaja Matti Karvosen mukaan kasvis- ja vegeruoan kysyntä kasvaa koko ajan, ja ihmiset todella ottavat lautaselleen muutakin kuin lihaa.
Karvonen kertoo pyöritelleensä ideaa tähän flexaus-trendiin iskevästä ravintolasta ravintoloitsija Jani Antilan kanssa jo parin vuoden ajan.
“Etsimme pitkään oikeanlaista sijaintia. Vallilla on hyvin kehittyvää aluetta ja tässä on oikeanlaista asiakaskuntaa ympärillä. Uskomme, että pääsemme täällä hyvin vauhtiin”, Karvonen kertoi ravintolan ennakkoavajaisissa.
Lounaspöytä täynnä erilaisia makuja ja rakenteita
Green Factroyn keittiöstä vastaa vankan kokemuksen omaava Jussi Koponen.
“Green Factoryn punainen lanka on se, että keskitymme hyvään kasvis- ja vegaaniruokaan. Me emme tarjoa lainkaan punaista lihaa. Kalaa, äyriäisiä ja vaaleita lihoja on tarjolla, mutta punaiseen lihaan emme koske missään kohtaa”, Koponen kertoo.
Lounaspöytä koostuu neljästä erilaisesta osiosta. Aivan ensimmäiseksi ruokailija voi poimia lautaselleen itse tehtyjä leipiä ja näkkäriä, erilaisia levitteitä (toimituksen huomio: ruskistettu voivaahto lounaspöydässä on aika bueno) ja salaatteja, joiden joukossa on myös ruokaisia, proteiinilla höystettyjä vaihtoehtoja.
Kipo ta kupit -osasto koostuu Koposen mukaan yllätyksellisistä mauista ja rakenteista. Vaihtoehtojen joukosta löytyy niin tuoreita, pikkelöytyjä, hiillostettuja kuin grillattuja raaka-aineita.
“Itse tehty Nordic Kimchi on oma suosikkimme”, Koponen vinkkaa.
Lämmin buffetti koostuu kolmesta erilaisesta lämpimästä ruoasta, joiden joukosta jokainen löytää taatusti juuri itselleen sopivan vaihtoehdon. Ravitsevan aterian päättää Sweet Pot -nurkkauksesta löytyvä, kahvin tai teen kanssa nautittava jälkiruokaherkku.
Ensimmäinen kauppakeskusravintola tulossa
Vaikka Green Factory on täysin eri konsepti Factoryn kanssa, uudessa ravintolassa tullaan tekemään tuotekehitystä, jonka parhaita paloja aiotaan viedä myös muihin ketjun ravintoloihin. Karvosen mukaan myös tiloja uusille Green Factory -ravintoloille on etsinnässä.
“Jos yritys meinaa menestyä jatkossakin, sen pitää pystyä muuttumaan ja muuntautumaan, eikä jäädä tuleen makaamaan. Olemme kehittäneet viimeisen kahden vuoden aikana paljon uusia juttuja, ja kaikkea uutta on suunnitteilla”, Karvonen kertoo ja viittaa muun muassa ravintoloiden remontteihin sekä suuren suosion saavuttaneisiin, kauppojen altaista löytyviin valmisannoksiin.
Uusista tuulista puhuttaessa Factoryn yksi merkittävimmistä tulevaisuudensuunnitelmista on ensimmäisen kauppakeskusravintolan avaaminen Iso Omenaan 25.10. Uusi ravintola tulee avautumaan perinteisellä Factory-konseptilla, johon kuuluu niin lounaspöytä kuin salaattibaari. Lisäksi tarjolle tulee ‘up gradettu’ iltabuffetti, josta pääsee Karvosen mukaan nauttimaan kuluttajaystävälliseen hintaan.
“Olemme aina sanoneet, että kauppakeskuskeen ei mennä, mutta nyt mennään ja siihen on kovat odotukset. Usko tulevaisuuteen on vahva.”
1 kommentti
SaraPepp
16.12.2021 01:17
Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin