Viikinkiaiheinen ruoka on siitä harvinainen ravintolailmiö, että se saapuu pääkaupunkiseudulle muuta Suomea myöhemmin. Viikinkiaiheinen ruoka on täyttänyt tuhtien makujen ystäviä Suomessa jo kymmenen vuotta. Tänään torstaina pohjoisen maut saapuivat myös Helsinkiin, kun viikinkiravintola Harald avasi konseptiravintolansa city-käytävässä.
Elämysravintola Haraldin konseptina on toimia "viikinkikylänä". City-käytävän kakkoskerroksessa on tilaa 200 viikingille. Ryhmien juhlille kabinetteina toimivat kaksi tupaa. Lounas puolestaan haetaan kylän keskeltä löytyvästä veneestä. Tarjoilussa luotetaan hurttiin huumoriin ja ruokalistoissa persoonallisuuteen.
"Teemaruokailusta loihditaan mieleenpainuva ja kaikkianaisteja hivelevä kokemus", kehitysjohtaja Raine Verho sanoo.
Haraldin ruoka nojaa pohjoisen antimiin, marjoihin, sieniin ja kaloihin. Sesongista riippuen tarjolla on erikoisempaakin riistaa, kuten villisikaa, saksanhirveä tai karhua. Harald tekee yhteistyötä useiden pientuottajien kanssa.
Harald-ravintolat perustettiin 1990-luvun lopulla Tampereelle ja Turkuun.Sen jälkeen Harald on avannut ovensa myös Kuopiossa, Lahdessa, Jyväskylässä ja viimeisimpänä Oulussa.