Mitä eroa on sekoituksella ja ravistuksella...

Mitä eroa on sekoituksella ja ravistuksella drinkeissä?

  • Lucy in the sky with diamonds

1 vastaus

Walter de Camp

20.4.2001 00:00

Ravistaminen on tehokkaampi tapa saada aineet sekaisin. Sitä käytetään, kun drinkkiin tulee esimerkiksi sokeria, likööriä, hedelmämehua tai muuta vastaavaa. Sekoittaminen on hellävaraisempaa. Sitä sovelletaan kirkkaisiin, lyhyisiin juomiin, kuten dry martiniin. Ravistamalla dry martini muuttuisi sameaksi. James Bond kuitenkin halusi dry martininsa aina ravistettuna. Sen oletetaan johtuvan Bond-kirjojen tekijän Ian Flemingin kuvitelmasta, että ainesten makuvivahteet haalistuisivat sekoittamalla. Bond piti erityisesti Booth’s High & Dry -ginistä. Eräässä Flemingin muistivihkoon kirjoittamassa katkelmassa nainen kysyy Bondilta, miksi hän haluaa aina juuri sitä giniä. Bond vastaa: "Koska se on pehmeää kuin sinun reitesi ja kirkasta kuin sinun silmäsi." On kuitenkin kyseenalaista, pysyykö gini kirkkaana ravistamisen jälkeen. Mutta voivathan naisenkin silmät muuttua utuisiksi, kun naista ravistetaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vastaa kysymykseen

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi