Tomi Björckin hypnoottinen tuoksu
Mieltäni on askarruttanut, että mitä hajuvettä mahtaa käyttää superkokki Tomi Björck? Satuin kulkemaan hänen ohitseen Helsingin keskustassa ja tuoksu oli lähes huumaava, ellei peräti hypnoottinen. Voiko hänen menestyksensä takana olla tämä mielen vangitseva hajuvesi?
1 vastaus
Walter de Camp
10.9.2012 10:14
Tomi Björk on käyttänyt kymmenkunta vuotta Issey Miyakin L’eau d’issey:tä eli Isseyn vettä. Kokit eivät voi pöllyttää itseään liian voimakkailla odööreillä, vaan heidän on käytettävä Isseyn veden kaltaisia melko neutraaleja tuoksuja. Tomi oli taatusti suihkuttanut yliannostuksen juuri ennen nenäsi saapumista paikalle.
PS. Törmäsin netissä Tomi Björkin lihapullareseptiin. Suosittelen näiden pullien pyöräyttämistä varsinkin parisuhteessa. Silloin kumppani ei enää pääse inisemään, et "mun äidin lihapullat on parempii." Nämä ovat jumalaisempia kuin kenenkään äiskän miitballsit. Huom! Minulla ei näitä väsätessä ollut kaapissa korppujauhoja. Björkin ballsit ovat kuitenkin niin kosteita, että ne pysyvät kasassa.
Abongidas eli maustettuja lihapullia
200 g sika-nautajauhelihaa
1 keltuainen
1 tl kanelia
1 rkl korppujauhoja
1 tl valkosipulijauhetta
1 rkl suolaa
Mustapippuria myllystä
1 rkl hunajaa
1 rkl rosmariinia
1 rkl tomaattipyrettä
1 tl chilikastiketta
Sekoita ainekset tasaiseksi ja pyöritä siitä lihapullia.
Vastaa kommenttiinKypsennä pullia uunissa 155 asteessa 15 minuuttia.
Vastaa kommenttiin