Nyt kisataan beer pongin SM-mestaruudesta

Turnauksen järjestäjät kehuvat kaljapingistä mainioksi seurapeliksi. Mistä on kyse?

Team Finnish Ambition, eli Rudi Rajala (vas.), manageri Juha Salakka ja Oliver Colliander levittävät beer pongin ilosanomaa.
Team Finnish Ambition, eli Rudi Rajala (vas.), manageri Juha Salakka ja Oliver Colliander levittävät beer pongin ilosanomaa. Kuva: Stefanel Oey

Tällä kolmikolla on missio; tuoda jotakin uutta suomalaiseen baariskeneen.

"Paljon on ehtinyt tapahtua vuoden sisällä. Aloitimme järjestämällä ensin pienempiä kilpailuja, mutta ajatus isosta, avoimesta turnauksesta syntyi jo viime syksynä", kertovat Suomen beer pong -pioneerit Oliver Colliander ja Juha Salakka.

Yhdessä tiimin kolmannen jäsenen, Rudi Rajalan, kanssa kaverukset muodostavat joukkueen Team Finnish Ambition. Alkuvuodesta poppoo pisti parastaan Las Vegasissa järjestettävissä beer pongin MM-kilpailuissa. Voittoa ei tullut, mutta ensi vuonna haetaan revanssia.

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna kolmikolla on näytön paikka kotiyleisön edessä, kun helsinkiläisessä Elmo Sports & Grill -ravintolassa kisataan Suomen parhaan beer pong -joukkueen tittelistä. Finland Open Beer Pong Championship -turnaus on avoin kaikille lajista kiinnostuneille täysi-ikäisille.

"Mukaan on ilmoittautunut jo 30 paria. Uskomme, että suomalaisiltakin löytyy innostusta tähän lajiin. Ensi vuonna puitteet ovat toivottavasti vielä isommat", miehet kaavailevat.

Paikalle voi saapua vaikka vaan kannustamaan omaa suosikkijoukkuetta, järjestäjät lupaavat. Tässä lajissa tärkeintä ei ole voitto, vaan se, että ääntä irtoaa.

"MM-kisoissa joukkueilla on omat kannatusjoukot, jotka pyrkivät häiritsemään vastustajaa kaikin mahdollisin keinoin. Beer pongin hieno puoli on se, että pelin jälkeen ollaan taas kavereita", Colliander täsmentää.

Lajin säännöt ovat yksinkertaiset: kaksi kilpailevaa kahden hengen joukkuetta pyrkivät vuorotellen osumaan pingispallolla johonkin vastustajan kymmenestä kupista. Jos pallo uppoaa mukiin, joutuu vastustaja kumoamaan sen tyhjäksi. Nopeimmillaan peli on ohi alle kymmenessä minuutissa.

"Beer pong on hyvä seura- ja turnauspeli, koska se on niin helppo oppia."

Colliander ja Salakka arvioivat, että Suomesta löytyy aktiivisia kaljapingiksen harrastajia "ehkä joitakin satoja." Vaikka laji on kotimaassa yhä lapsenkengissä, liikkuvat beer pongin ammattilaispiireissä isot rahat. Kansainvälisiin turnauksiin ei silti lähdetä dollarin kuvat silmissä.

"MM-kisoissa on hyvä ilmapiiri ja niissä pääsee tutustumaan ihmisiin ympäri maailman. Ensi vuonna olisi tarkoitus saada mukaan useampi suomalainen joukkue. Haluamme näyttää, että kyllä Suomessakin pelataan beer pongia!"

Finland Open Beer Pong -turnaus Elmo Sports & Grillissä 2.8.-3.8. Lisää tietoa tapahtuman Facebook-sivuilta.

10 kommenttia

peksi666

24.7.2013 16:28

Opiskelijat ja varsinkin teekkarit ovat jo lajin omaksuneet. Taittu muutamat akateemisen beer pongin sm-kisat jo järjestää. Vanha juttu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Spacewolf29

25.7.2013 01:51

Joo pelaavathan monet jo lajia mökeillään ja mm. helsingin yliopistolla ja otaniemessä on järjestetty opiskelijoiden turnauksia ja liigoja. Ei ehkä ihan yhtä paljon joukkueita osallistumassa tähän turnaukseen kuin tämän kevään otaniemen kisoihin, mutta nyt ei olekkaan kyseessä mitkään opiskelija pongit vaan kunnon turnaus kunnon säännöillä. Ensimmäinen turnaus mitä voi millään tasolla kutsua sm-kisoiksi, otaniemen ja yliopiston turnaukset ovat isoja mutta eivät missään nimessä ansaitse sm-kisojen titteliä kun nuoret opiskelijat pelaavat hauskoilla omaperäisillä säännöillään. Tähän pääsee osallistumaan kaikki lajista innostuneet, viralliset säännöt peliin ja katsotaan kuka todella on beer pongin mestari!

Avoinkisa

25.7.2013 01:55

Kyllä totta mutta ne eivät ole olleet avoimia turnaukselle johon kuka tahansa saisi osallistua, vaan pelkästään opiskelioille.

Märkäläntti

26.7.2013 14:25

Otaniemen turnauksissa hienoa on se, että vaikka voitat tuhannen hengen turnauksen nii senttiäkää voittajille ei anneta. (parhaassa tapauksessa osallistuminen maksaa 12€ jolla saat 2 Ale Coq) Hienoa että nyt on palkintoraha myös!

kasleri12

25.7.2013 01:06

Laji nyt on omaksuttu varmasti ympäri Suomea, ja ne kisat mitä siellä on järjestetty on nimenomaa opiskelijoiden bileet ei todellakaan mitkään Sm-kisat. Eipä oo pojat mitää esille onnistunu tuomaan sieltäkää että sinäänsä aika uusi juttu mielestäni:)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Bpooong!!!!

25.7.2013 01:54

On joo järkätty otaniemes ja yliopistoil isoi turnauksia, mutta en menisi kutsumaan niitä sm-kisoiksi sentään kun opiskelijoiden kesken vain pelataan. Nyt on sen sijaan kunnon turnaus johon kaikki voivat mennä testaamaan taitojaan, ja voittajille on luvassa mainetta ja mammonaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hater

25.7.2013 14:55

hahah pojat taitaneet itse tulla vastailemaan, kaikki vastaukset ~ samaan kellonaikaan kirjotettu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Spacewolf29

26.7.2013 10:42

Nääh itse opiskelen Helsingin yliopistossa ja olen käynyt otaniemen turnauksissakin, mutta en ole missään tekemisissä tämän turnauksen järjestäjien kanssa. Kävin kyllä syksyllä elmossa pelaamassa heitä vastaan (ja voittamassa ;) )

Keitä nää on

26.7.2013 13:41

En nyt menis sanoo että nämä artikkelin ihmiset sitä ilosanomaa levittää mitenkään paljon. Opiskelijoiden keskuudessa tämä on Suomeen tullut ja siitä lähtenyt leviämään opiskelijoiden ulkopuolelle kaveripiireihin. Eli ei niinkään kolmen ihmisen vaan kokonaisten yhdistysten ja järjestöjen verkostojen kautta. Voisi city-lehti hieman tarkemmin asiaa tutkia ennenkuin alkaa artikkeleitä kirjoittamaan, juttu on vanha ja nämä kuviot pienet

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Juhug

30.7.2013 12:29

Nimenomaan piirit on todella pienet ja spacewolf jos siellä turnauksissakin olet käynyt niin jokseenkin vaikea uskoa, ettei olisi oma lehmä ojassa. Just saying.. Ihmetyttää vaan miksi pojille annetaan tästä niin iso krediitti kun eivät loppupeleissä ole tosiaan tehneet oikeestaan mitään sen kummempaa kuin pitäneet vaan suurta melua itsestään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi