Sanni Kaija, aloitit helmikuun alussa Suomen ainoan kampusradion Radio Koon päätoimittajana Satakunnan Ammattikorkeakoulussa. Onko sinulle kehittynyt jo radioääni?
"Lähetyksissä tosiaan ääni muuttuu selvästi. Normaalisti puhun nopeasti, epäselvästi ja välillä kolme kieltä sekoittaen. Mutta kun mikki avataan, kaikki muuttuu."
Olet aikaisemmin työskennellyt radiojuontajana Torniossa paikallisen ammattikorkeakoulun omaa radiota. Oliko radiohommiin siirtyminen Poriin tullessa selvää?
"Ei. Tämä päätoimittajuus tuli täysin vahingossa. Kun siirryin Poriin opiskelemaan, niin opo kertoi taustani vuoksi, että täälläkin on radio. Sanoin, että antaa olla vaan. Kuitenkin löysin tieni hetken päästä toimitukseen ja jäin hengaamaan. Kun päätoimittajaa piti vaihtaa, katseet kääntyivät nopeasti minuun."
Millaisella tiimillä Radio Koota tehdään?
"Minä vastaan yksin ohjelmasta. Välillä edellinen päätoimittaja tulee tekemään kanssani lähetystä, mutta pääasiassa juttelen studiossa yksin mukavia."
Toimituspalaverit ovat luultavasti aika lyhyitä?
"Ne ovat nopeita. Käyn kuitenkin aina ennen lähetystä ja sen jälkeen itsekseni asiat läpi, ja mietin miten lähetys sujui."
Radio Koota kuullaan livenä netissä ja kampuskahvilassa joka päivä, torstaisin kolme tuntia ja muina päivinä kaksi tuntia. Kuinka monta tuntia lähetyksen valmisteleminen vie?
"Jo biisilistan tekeminen vie noin tunnin verran, sitten toisen tunnin käytän aiheiden etsimiseen ja lähetykseen valmistautumiseen. Listan tekeminen on mielenkiintoista, kappaleita on tähän mennessä kuultu viideltä vuosikymmeneltä. Ikivihreitä ja räppiä on kuultu vielä vähemmän, en oikein tiedä miten hiphop-tyylinen musiikki uppoaa."
Millaisia juttuja olet ehtinyt jo tehdä?
"Olen muun muassa haastatellut muutamaa pienessä bändissä soittavaa opiskelijaa, ja juuri alkoi juttusarja yhteistyössä Porin Seudun Työ- ja Elinkeinotoimiston kanssa. Juttusarjassa opiskelijat saavat hyviä vinkkejä muun muassa työnhakuun. Juttuja miettiessä yrittää aina miettiä, mikä uppoaa. Ei näitä opiskelijoita budjettivajeet kiinnosta."
Opiskelet viestintää SAMKissa. Oletko radiotyön lisäksi ehtinyt tutustua muuhun viestintätyöhön?
"Lapsuuden haaveammatti kameran edessä sai ainakin unohtua nopeasti. Ensimmäisessä harjoitustyössä jäädyin kameran eteen täysin. Radiotyö sopii minulle selvästi paremmin, täällä studiossa voi rupatella mukavia niin, ettei kukaan näe."