Unohda grillaus - tänä kesänä kokataan laavalla

Tutkijat keksivät, että tulivuoren laavalla voi paistaa vaikka pihvin.

Siitä vaan grillaamaan.
Siitä vaan grillaamaan. Kuva: siimsepp / Fotolia

Syracusen yliopistossa on ollut käynnissä laavaprojekti. Projektin aikana tutkijat ovat tarkastelleet tulivuorista tutun laavan ominaisuuksia sekä tehneet yhteistyötä taiteilijan kanssa oppiakseen laavasta uutta ja tuottaakseen taideprojekteja. Nyt he ovat keksineet, että tulikuuman magman päällä voi myös grillata.

Maanantaina Yhdysvalloissa vietettiin Memorial Dayta, pyhäpäivää, jolloin maan sodissa menehtyneitä muistetaan. Isänmaallisen kunnian lisäksi päivänä juhlistetaan myös grilliruokaa, sillä silloin aukeaa virallinen grillikausi. Tänä vuonna monen jenkin pallogrilli sai kuitenkin hävetä coolin laava-barbecuen rinnalla.

No, miten tulivuorigrilli syntyi? Syracusen yliopiston laavaprojekti päätti lyödä viisaat päänsä yhteen kokki Sam Bompasin kanssa. Bompas on yrittänyt aiemmin paahtaa vaahtokarkkeja aktiivisen tulivuoren laavassa Japanissa. Laavaprojektin parissa valvotuissa oloissa kokkaaminen onnistui viime elokuussa, ja pihvipätkät ovat viime päivinä vallanneet internetin. 

"Se oli elämäni paras pihvi", Bompas kertoo. 

Laavagrilli on ehkä cool, muttei se jokaisen takapihalle sovi. Kiven sulattamisessa kuluu lähes kolme vuorokautta, ja sulatusuuni on kokonaisen auton kokoinen. Mutta ken tietää, ehkä tässä on grillauksen tulevaisuus?

Lähde: Syracuse.com

2 kommenttia

sirsinn3r

26.5.2015 10:50

joo mutta ei kauheen syömäkelposta tavaraa ton jälkekeen. kun miettii että jos toi on laavaa niin se sisältää merkittäviä määriä metalleja ja sen oksideja, piitä, rikkiä melko kaikissa muodoissa...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

rillaamise vaikeus

19.6.2015 05:06

Sula laava on noin 600 - 1200 celsius asteista,niin mistä löytyy tuollaisen lämpötilan kestäviä grillipohjia,jos tosiaan pystyy kiven sulattamaan sulaksi... ja ilmeisesti myös laavan viileneminen kestää johtuen erilaisista yllä mainituista aineistakin johtuen erikoislaatuisen kauan ja laava etenee vedessäkin,sen alla, vielä huomattavia matkoja,puhumattakaan pienten sammutusvesimäärien häviämisestä nopeasti savuna ilmaan..Jää siis todella sitkeän grillaajan melkovarmasti unelmaksi tuo melkomoisen kuolemaa uhkaava herkuttelutapa..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi