Mitä tekee Soupsterin Kim Heiniö halutessaan perustaa Helsinkiin hyvän italialaisen ravintolan? Houkuttelee lontoolaisravintola Bocca di Lupon ravintolapäällikön ja kolme kokkia Helsinkiin.
“Monet ovat olleet tosi hämmentyneitä siitä, miten me ollaan saatu heidät tänne”, Heiniö nauraa.
Heiniö ihastui Bocca di Lupoon reissatessaan Lontoossa. Aina ravintolassa käydessään hän houkutteli henkilökuntaa lähtemään mukaansa Helsinkiin uutta ravintolaa perustamaan.
“Vuoden he nauroivat mulle, mutta alkoivat sitten kyselemään vähän enemmän.”
Heiniö kutsui italialaiset ensin tutustumaan Helsinkiin.
“Oli helmikuu, aurinko paistoi ja Helsinki näytti parastaan. Käytiin jäällä kävelemässä ja saunomassa, ja he näkivät, että tämähän on makee mesta. Sitten juteltiin, esittelin tämän projektin, ja he päättivät tulla kokeilemaan.”
Aitoja makuja laadukkaista raaka-aineista
Alice Italian avasi ovensa elokuun alussa Konepajan uuden co-working -tilan Wonderlandin alakerrassa. Keittiössä häärii kolme italialaista kokkia, salista vastaa Bocca di Lupon entinen ravintolapäällikkö.
Keittiömestari Jacopo Martinellilla on kokemusta keittiöstä 11-vuotiaasta saakka. Suurin osa hänen resepteistään onkin peritty äidiltä ja isoäidiltä: aitoja makuja yksinkertaisista mutta laadukkaista raaka-aineista.
“Se ruoka on tosi aidon tuntuista. Kun suljet silmät, niin tuntuu kuin olisit Italiassa kun syöt”, Heiniö kuvailee.
Keittiössä valmistetaan kaikki itse, Martinelli ei huoli puolivalmisteita keittiöönsä. Pastat, pestot ja jopa mozzarella tehdään käsityönä.
“He haluavat tehdä kaiken itse, eivätkä suostu ostamaan mitään valmiina.”
Testi-illalliselle tunkua
Ruokalistalta löytyy klassisia italialaisia annoksia erilaisista pastoista risottoon ja pizzaan, monipuolisia antipastoja unohtamatta. Kaikista annoksista on saatavilla pienempi ja isompi versio. Maltillisesti hinnoiteltuja pieniä annoksia voi tilata useammallekin jaettavaksi, isommat annokset sopivat myös pääruoaksi.
Aamuisin saatavilla on myös aamupalaa, päivisin Alice tarjoaa kotiruokalounasta runsaalla salaattipöydällä.
Ravintola joutuu todelliseen testiin torstaina 16. elokuuta testi-illallisella, jonne etukäteen ilmoittautuneet pääsevät syömään maksa mitä jaksat -periaatteella. Tarjous on odotetusti saanut runsaasti kiinnostusta osakseen, ja illallinen on käytännössä loppuun varattu.
Alice Italian, Konepajankuja 1
2 kommenttia
Sohvoise
15.8.2018 11:11
Yksi kerta ja heti upposi! Punajuuririsotto oli parasta ikinä...!
Vastaa kommenttiinTänne usein
Hieno juttu, että meitä Konepajalla hemmotellaan näin!
Vastaa kommenttiin
AY Harry
26.8.2018 11:23
Tärkeintä on aina hinta-laatu suhde,ruoka, ei nimi eikä osoite.Alice on kyllä Kallion seudun parasta A-luokkaa.Käyn lounailla ympäri Helsinkiä,keskimäärin 50 ravintolassa vuosittain.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin