Alice Italianin keittiömestari luottaa isoäitinsä resepteihin

Italialaiset kokit houkuteltiin Konepajalle Lontoon Sohosta ravintola Bocca di Lupon keittiöstä.

Pietro, Jacopo ja Giuseppe vastaavat Alice Italianin a la cartesta.
Pietro, Jacopo ja Giuseppe vastaavat Alice Italianin a la cartesta. Kuva: Alice Italian / Soupster Family

Mitä tekee Soupsterin Kim Heiniö halutessaan perustaa Helsinkiin hyvän italialaisen ravintolan? Houkuttelee lontoolaisravintola Bocca di Lupon ravintolapäällikön ja kolme kokkia Helsinkiin.

“Monet ovat olleet tosi hämmentyneitä siitä, miten me ollaan saatu heidät tänne”, Heiniö nauraa.

Heiniö ihastui Bocca di Lupoon reissatessaan Lontoossa. Aina ravintolassa käydessään hän houkutteli henkilökuntaa lähtemään mukaansa Helsinkiin uutta ravintolaa perustamaan.

“Vuoden he nauroivat mulle, mutta alkoivat sitten kyselemään vähän enemmän.”

Heiniö kutsui italialaiset ensin tutustumaan Helsinkiin.

“Oli helmikuu, aurinko paistoi ja Helsinki näytti parastaan. Käytiin jäällä kävelemässä ja saunomassa, ja he näkivät, että tämähän on makee mesta. Sitten juteltiin, esittelin tämän projektin, ja he päättivät tulla kokeilemaan.”

Aitoja makuja laadukkaista raaka-aineista

Alice Italian avasi ovensa elokuun alussa Konepajan uuden co-working -tilan Wonderlandin alakerrassa. Keittiössä häärii kolme italialaista kokkia, salista vastaa Bocca di Lupon entinen ravintolapäällikkö.

Keittiömestari Jacopo Martinellilla on kokemusta keittiöstä 11-vuotiaasta saakka. Suurin osa hänen resepteistään onkin peritty äidiltä ja isoäidiltä: aitoja makuja yksinkertaisista mutta laadukkaista raaka-aineista.

“Se ruoka on tosi aidon tuntuista. Kun suljet silmät, niin tuntuu kuin olisit Italiassa kun syöt”, Heiniö kuvailee.

Parhaat italialaiset klassikot syntyvät yksinkertaisista raaka-aineista.
Parhaat italialaiset klassikot syntyvät yksinkertaisista raaka-aineista. Kuva: Alice Italian / Soupster Family

Keittiössä valmistetaan kaikki itse, Martinelli ei huoli puolivalmisteita keittiöönsä. Pastat, pestot ja jopa mozzarella tehdään käsityönä.

“He haluavat tehdä kaiken itse, eivätkä suostu ostamaan mitään valmiina.”

Testi-illalliselle tunkua

Ruokalistalta löytyy klassisia italialaisia annoksia erilaisista pastoista risottoon ja pizzaan, monipuolisia antipastoja unohtamatta. Kaikista annoksista on saatavilla pienempi ja isompi versio. Maltillisesti hinnoiteltuja pieniä annoksia voi tilata useammallekin jaettavaksi, isommat annokset sopivat myös pääruoaksi.

Aamuisin saatavilla on myös aamupalaa, päivisin Alice tarjoaa kotiruokalounasta runsaalla salaattipöydällä.

Ravintola joutuu todelliseen testiin torstaina 16. elokuuta testi-illallisella, jonne etukäteen ilmoittautuneet pääsevät syömään maksa mitä jaksat -periaatteella. Tarjous on odotetusti saanut runsaasti kiinnostusta osakseen, ja illallinen on käytännössä loppuun varattu.

Päivisin tarjolla on runsas kotiruokalounas.
Päivisin tarjolla on runsas kotiruokalounas.

Alice Italian, Konepajankuja 1

2 kommenttia

Sohvoise

15.8.2018 11:11

Yksi kerta ja heti upposi! Punajuuririsotto oli parasta ikinä...!
Tänne usein
Hieno juttu, että meitä Konepajalla hemmotellaan näin!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

AY Harry

26.8.2018 11:23

Tärkeintä on aina hinta-laatu suhde,ruoka, ei nimi eikä osoite.Alice on kyllä Kallion seudun parasta A-luokkaa.Käyn lounailla ympäri Helsinkiä,keskimäärin 50 ravintolassa vuosittain.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi