Kaikkien aikojen ensimmäinen City-lehti ilmestyi keväällä 1986. Sen tarkoituksena oli raportoida kaupunkikulttuurista sen erilaisissa muodoissa ja promotoida sitä. Vuosien varrella Citystä muodostui instituutio. City opittiin tuntemaan lehtenä, joka kirjoittaa sellaisista aiheista, joista muut eivät uskalla. Aiheista, jotka olivat ensin pääkaupunkiseudun, sittemmin myös muiden suomalaisten kaupunkien ja jopa ulkomaiden nuorten aikuisten arkipäivää ja juhlaa.
Moni muistaa City-lehden kohutun lööpin vuodelta 2006, jossa PMMP:n Paula Vesala halaa Mira Luotia alasti. Joku muistaa parhaiten Suuren Seksikyselyn punastuttavat tulokset, Juhani Sirénin kirjoittaman jutun design-huumeista tai Jaana Rinteen tekemän ikonisen Andy McCoy -haastattelun. Mikä juttu sinulle on jäänyt mieleen?
Aikana ennen internetiä City tarjosi arvokasta tietoa kaupungin uusimmista virtauksista - ennen kaikkea baareista ja ravintoloista. City tiesi, minne kannattaa mennä, mille terassille paistaa ja kuka hengailee missäkin. Kaupungin parhaat paikat ja palvelut palkittiin. Ja jos jotakin ei tiennyt, sitä voi aina kysyä Walter de Campilta.
Opiskelupaikoissa, baareissa, ravintoloissa ja kauppojen eteisissä kävijää tervehti aina tuttu City-ständi ja läjä tuoreita lehtiä, jotka kätkivät sisäänsä ajankohtaisimmat ilmiöt ja underground-trendit. Sitä luettiin yksin ja porukalla ensin printissä ja sittemmin myös netissä. Viikonlopun alla lehdestä valittiin parhaat menomestat, bileiden jälkeen katsottiin, oliko tuttuja päätynyt lehteen. Moni muistaa tarkoin ensimmäisen käsiinsä päätyneen City-lehden.
Kolmenkymmenen vuoden kunnioitettavan taipaleen jälkeen City-lehti elää ja voi hyvin netissä ja neljä kertaa vuodessa ilmestyvässä printtiversiossa. Juhlavuoden kunniaksi julkaisemme Cityssä uudelleen takavuosien artikkeleita ja kunnioitamme Cityn pitkää ikää. Keväällä julkaisemme 30-vuotisjuhlanumeron, jonka voi napata mukaan valikoiduista ravintoloista. Juhlanumerossa esitellään Cityn tekijöitä matkan varrelta, klassikkojuttuja ja haastateltavia vuosien takaa.
Jaa oma City-muistosi kommenteissa tai somessa hashtagilla #city30v. Voit myös meilata tarinoita osoitteeseen city@city.fi. Niistä koostetaan juttu 30-vuotisjuhlalehteen. Muiston jättäneiden kesken arvotaan ravintolalahjakortti.
2 kommenttia
Zzz-top
14.1.2016 22:53
Vielä 80-luvun puolivälissä kahvila tarkoitti Suomessa Esson baaria ja eilistä viineriä, ravintolaruoka puoliksi palanutta wieninleikettä, viina taskulämmintä kossua, matka Kanarian saaria ja asiakaspalvelu tiuskimista. Vapaa-aika oli sitä, että mentiin pilkkomaan halkoja mökille. Sitten tuli City. Yhtäkkiä kaupunki oli jotain muutakin kuin rivi asuntoja ja työpaikkoja. Se oli elämän pienten ja suurten ilojen, mahdollisuuksien ja seikkailujen keidas. City-lehteä kuului vihata. Kukaan ei tunnustanut lukevansa sitä. Silti se katosi säännöllisesti telineistä. Se vaikutti kaupunkikulttuuriin, palveluihin ja lehdistöön omalla herkullisen kuplivalla tavallaan. City näki Neuvostoliiton katoamisen, laman ja salaperäisen, kohtalokkaan www. -maailman. Mutta eräät asiat eivät muutu: yhä ihmiset haluavat herkutella, matkustaa, tanssia ja pariutua!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
VeliSkeptinen
19.1.2016 10:41
Anaalivalkaisusta en ollut tietoinen ennen Cityn reportaasia aiheesta. Olisin toki voinut elää ilman tietoisuutta siitä, mutta eipä siitä haittaakaan ole ollut.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin