Oletko koskaan miettinyt, miltä tuntuisi syödä gourmetruokia 50 metrin korkeudessa? En minäkään. Mutta ehkä pitäisi – sillä nyt siihen on mahdollisuus!
Dinner in the Sky on kansainvälinen konsepti, joka tarjoaa fine dining -elämyksiä maailman mukavimpien kaupunkien taivailla. Ruokailijat köytetään tuoleihin, ja illallispöytä nostetaan korkeuksiin nosturin avulla. Kokemus on ainutkertainen, ruoka erinomaista ja näkymät henkeäsalpaavia. Taivaalla järjestetään sekä aamiaisia, lounaita että illallisia ja myös matalamman kynnyksen cocktail- ja samppanjanostoja. Nostojen hinnat kahdelle alkavat 98 eurosta.
Korkeuksissa syöminen on kokemus, jota on vaikea kuvailla. Pöydässä on takuulla hyvä meininki, eikä tarjoiluissa ole lainkaan valittamista. Maisemat ovat tietenkin ainutlaatuiset. Dinner in the Sky lupaa, ettei edes sade haittaa menoa. Ruokapöydässä on katos, ja järjestäjätaho tarjoaa sadeviitat. Sadetta uhkaavampi tekijä on tuuli – jos se yltyy kovemmaksi kuin 14 m/s, ruokapöytää lasketaan turvallisimmille ilmanaloille.
Vaarallisin tilanne, mitä yläilmoissa voi sattua on se, että joku pudottaa ruokapöydästä jotakin maahan. Ruokapöydän ympärille varattu turva-alue toki pyrkii takaamaan sen, että vaikka jotain tippuisi, esine ei päädy viattoman sivustakatselijan niskaan. Puhelimesta ja kamerasta kannattaa yläilmoissa pitää kuitenkin tiukasti kiinni, eikä laukkua saa ottaa mukaan.
Järjestäjät muistuttavat, että 50 metrin korkeudessa on viileämpää kuin maan pinnalla. Ruokapöytään saa ottaa mukaan järjestäjien tarjoaman viltin.
Dinner in the Sky -kiertue Tampereen Keskustorilla 30. heinäkuuta – 2. elokuuta ja Helsingin Rautatientorilla 5.-10. elokuuta.