Etkö tiedä viineistä mitään? Dagmarin "Viini on hauskaa" -tasting on juuri sinulle!

Dagmar Bistro & Wine Barin uusi viinitasting tarjoaa jotain täysin erilaista niille, jotka eivät perinteisistä viinitastingeista välitä.

Kuva: Laura Paavola

Tuntuuko viinisanasto sinusta utopialta? Jännittävätkö sommelierien kysymykset, mutta viinien maistelu kiinnostelisi? Ei hätää!

Ensi kuussa vuoden täyttävän Dagmar Bistro & Wine Barin "Viini on hauskaa" -tastingin rikkoo perinteisen viinitastingin kaavoja keskittyen ennen kaikkea hauskuuteen, nautiskeluun ja rentoon yhdessäoloon ystävien kanssa.

Viikolla 43 käynnistyvien Pinot Noir -viikkojen kunniaksi tämä tasting saa uusia sävyjä.

Unohda sääntökirjat ja oikeat vastaukset

Dagmarin tastingissa ei ole tarvetta osata monimutkaisia viinitermistöjä tai tietää erikoisia makuprofiileja – kaikki saavat kokea viinin omalla tavallaan. Jokaisella meistä on omat ainutlaatuiset tuoksu- ja makumuistomme, eikä kahta samanlaista maistajaa ole.

Marraskuussa Dagmar täyttää vuoden.
Marraskuussa Dagmar täyttää vuoden. Kuva: Laura Paavola

Tastingin ohjeistus on selkeä: ei ole oikeita tai vääriä vastauksia, makuasioista ei kiistellä, mutta niistä kannattaa keskustella. Ja ennen kaikkea, tässä tastingissa pitää pitää hauskaa.

“Tarvittaessa henkilökunta voi auttaa alkuun ja antaa vinkkejä siihen, mistä viineihin tutustuminen kannattaa aloittaa. Johdatuksen jälkeen seurue jätetään maistelemaan viinejä omassa rauhassa, mikä  antaa osallistujille mahdollisuuden tehdä omia löytöjä, joita ei välttämättä henkilökunnan kuullen uskalleta kertoa”, Dagmarin markkinoinnista ja myynnistä vastaava Iitu Möttönen kertoo.

Ehkä joku löytää lasista isoisän tupakkatakin tuoksun tai mummin herukkapensaat – kaikki havainnot ovat yhtä arvokkaita. Ja jos löydät viinistä ananasta, sekin on ihan hyväksyttävää.

Omien havaintojen jälkeen osallistujat pääsevät vertailemaan kokemuksiaan viineistä ammattilaisen muistiinpanoihin ja maistelemaan, löytyykö makumaailmoista kenties yhteneviä vivahteita toisella maistelukerralla.

Kolme viiniä ja paljon makuelämyksiä

“Viini on hauskaa” -tasting kustantaa 18 euroa ja sisältää kolme viiniä, joita kutakin maistellaan 6 cl annoksina. Viinivalikoima vaihtelee valkoviinien ja punaviinien välillä, mutta tarjolla on myös erityisiä teemamaisteluita, joista yksi käynnistää juuri sopivasti heti lokakuussa.

Pinot Noir -viikkojen kunniaksi Dagmarissa pääsee halutessaan kokemaan myös teematastingia.
Pinot Noir -viikkojen kunniaksi Dagmarissa pääsee halutessaan kokemaan myös teematastingia. Kuva: Laura Paavola

22.–27.10.2024 käynnissä olevien Pinot Noir -viikkojen kunniaksi Dagmarissa pääsee halutessaan maistelemaan kolmea hyvin erityyppistä Pinot Noir -viiniä. Tämän teematastingin hinta on 22 euroa.

Möttönen suosittelee kokeilemaan viiniä myös ruokien kanssa. Dagmarin lempiruokalistalta esimerkiksi mustatorvisienirisotto ja kaniragu toimivat Pinot Noirien kanssa loistavasti.

Mustatorvisienirisotto ja kaniragu toimivat loistavasti Pinot Noirien kanssa.
Mustatorvisienirisotto ja kaniragu toimivat loistavasti Pinot Noirien kanssa. Kuva: Laura Paavola

Viini on hauskaa -tasting on saatavilla tiistaista lauantaihin klo 15 alkaen.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi