Flow´n selviytymisopas

Tässä ohjeita Flow-kävijälle. Nämä sivuuttamalla voit kokea olevasi omalaatuinen.

Nokia Blue Tent.
Nokia Blue Tent. Kuva: Flow Festival / Jussi Hellsten

Flow on iso. Niin iso, että Hesari työntää tapahtumasta ulos tavaraa kokonaisen teematoimituksen voimin. Koska olemme sopuleita ja haluamme palan kiimasta, tässä muutamia lisähitusia tuohon Flow-tiedon valtamereen. Seuraavassa perustietoa ja vinkkejä, jotka lukemalla ja sen jälkeen sivuuttamalla voit pönkittää omalaatuisuuttasi.

Aikataulu:

Flow´n portit aukeavat tänään perjantaina puoli viideltä. Koko viikonlopun aukioloajat ovat seuraavat:

Pe 9.8. klo 16.30 – 02.00
La 10.8. klo 14.00 – 02.00
Su 11.8. klo 14.00 – 24.00

Sunnuntaina perheelliset voivat saapua paikalle alle 10-vuotiaiden naperoidensa kanssa. Lapsille on tarjolla ohjelmaa ainakin RBMA Backyardilla. Lastenvaunujen kanssa tulee hipsiä kotiinpäin kuuteen mennessä, kun meno ja ääni alkavat yltymään.

Älypuhelimelliset voivat ladata Flow-sovelluksen, jonka avulla voi rakentaa oman Flow´n aikataulun ja merkata samalla ravintolat, joihin toivoo suoriutuvansa.

Käytännössä homma toimii siten, että merkkaat omaan Flow´hun täysin liian kunnianhimoisesti kaikki artistit, jotka vähääkään kiinnostavat. Sen jälkeen syöksyt festareille ja etsit tuttua tai tuntematonta seuraa ja poukkoilet randomisti keikalta toiselle ja toteat jälkikäteen, että näkemättä jäi. Juhlia ennen on ihan ok olla naiivi ja merkata lauantain ja sunnuntain väliselle yölle kolme tuntematonta dj:tä, joiden kaikkien näkeminen ei ole edes aikataulujen puitteissa mahdollista.

Festarin järjestäjät suosittelevat, että väki vaihtaa rannekkeet jo etukäteen Lasipalatsin infossa ruuhkien välttämiseksi. Info palvelee kahdeksaan asti perjantai-iltana.

Yhteydet festarialueelle:

Paikalle kannattaa tulla julkisilla, kävellen tai fillarilla. Autoille ei ole sijaa, eikä pidäkään olla. Fillariparkki sijaitsee Sörnäisten rantatien varressa, ainoan sisäänkäynnin läheisyydessä, kuten viime vuonna.

Rautatieaseman ja Suvilahden väliä jyllää lonkerotölkin näköinen festaribussi, joka kulkee puolen tunnin välein puoli neljästä ilta yhteentoista. Rautatieasemalta bussi lähtee Mikonkadun puolelta ja stoppaa pyöräparkin viereen.

Metrolla tulijat jäävät pois Sörnäisissä, raitiovaunulla tulijat Vilhonvuoren pysäkillä (spårat 6, 7A/7B, 8). Busseilla pääsee myös ja aikatauluinfot löytyvät totta kai reittioppaasta.

Flow-kartta

Ruoka:

Cholon burrito levähtäneenä.
Cholon burrito levähtäneenä.

Flow´n ruokatarjonta on lähempänä Taste of Helsinkiä kuin Kotkan Meripäivien makkarakojuja. Paikalle saapuu laaja kattaus ravintoloita, joilla on tarjottavana paljon kiinnostavia annoksia. Tarjolla on muun muassa Cholon laatuburritoja, Fafa´sin falafeliä, Groteskin gourmet-burgereita, New York Ninjan vietnamilaisfuusiota, Pipsa Hurmerinnan kasvisruokaa, Sandron afrikkalaista, Samratin intialaista, Sunnin sesongin herkkuja, Street Gastron katuleipiä, Umeshun sushia, Tasty Dogsin kuumia koiria, Cocovin superfood-pirtelöitä ja Brklyn Bakeryn muffineja.

Ruokapaikat voi myös merkata omaan Flow´hun etukäteen ylös. Homma toimii hieman samalla kaavalla kuin bändienkin kanssa: etukäteen suunnitellaan mutkikasta gastronomista seikkailua ja paikan päällä rynnätään tiskille, jolla on lyhimmät jonot (eli todennäköisesti myös heikoin tarjonta).

Satojen metrien juomatiskeillä myytävä hittituote olut toimii erinomaisesti nälänlykkäystarkoituksissa. Oluen hinta on katossa, mutta tasaisella tahdilla voit saada aikaan säästöjä lykkäämällä syömistä Kallion kebabmestoihin illan päätteeksi.

Oheisohjelma:

Make Your Mark -galleriassa voi tutustua ruotsalaisen graffitilegenda Ikarokzen töihin.
Make Your Mark -galleriassa voi tutustua ruotsalaisen graffitilegenda Ikarokzen töihin.

Flow-festari ”pyrkii vaikuttamaan jokaiseen aistiin”. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että alueella on kiinnitetty paljon huomiota visuaaliseen ilmeeseen ja yksityiskohtiin. Musiikin lisäksi tarjolla on elokuvia, puheohjelmaa ja taidetta. NRGM kutsuu Flow´n oheistarjontaa esittelevässä jutussaan paikalle saapuvien tyylien kirjoa olennaiseksi osaksi Flow-kokemusta, jossa ihastutaan ja ärsyynnytään, kuten linnan juhlissa konsanaan.

Elokuvatarjonta tuskin kaikkien aikatauluihin sopii, mutta esiin pitää nostaa ainakin kaksi erinomaista ja hyvin erilaista musiikkidokumenttia, jotka ovat nähtävissä Leffatallissa: folk-laulaja Sixto Rodiquezista kertova Oscar-palkittu Searching for the Sugarman ja 1990-luvun alun Los Angelesin mellakoista kertova Uprising: Hip Hop & The LA Riots.

R/H for Flow.
R/H for Flow.

Tänä vuonna Flow sai oman vaatemallistonsa, kun R/H-suunnittelijakaksikko Hanna Riiheläinen ja Emilia Hernesniemi pistivät kynänsä töihin R/H for Flow-malliston kanssa.

2 kommenttia

Tietotoimisto Oy Ab

9.8.2013 17:24

Se sporapysäkki on ollut jo ikuisuuden nimeltään Sörnäinen eikä Vilhonvuori. Vähemmän sitä copypastea viime vuosien jutuista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jantse81

1.8.2018 20:22

Festivaalista on tullut ylimielisyyden keskittymä. Myynyt myös sielunsa Lapinkullalle. Vissiin maksavat niin hyvin että tarjolla vain Lapinkulta Pure olutta mikä on aivan kamalan makuista kuraa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi