Social Burgerjoint on piskuinen burgerikiska, jonka muun muassa Burger Lovers Finland on julistanut kaupungin parhaaksi. Master Chef -voittaja Mika Tuomosen reilu vuosi sitten perustama burgeripaikka voitti viime vuonna myös Helsingin Uutisten lukijaäänestyksen.
Täällä burgereiden kanssa ei hienostella. Perusvalikoimassa on vain muutama vaihtoehto sekä säännöllisesti vaihtuva lounasburgeri, eikä enempään ole tarvettakaan.
Paikan lippulaivaksi on noussut konstailematon Bronx burgeri.
”Se on viimeisen päälle katumallin burgeri. Siinä ei ole muuta kuin briossisämpylä, majoneesi, sipuli, pihvi, juusto ja ketsuppi”, keittiömestari Jani Räsänen kuvailee.
Paikan asenteesta kertoo se, että koko puljusta ei löydy lainkaan haarukoita, vaan kaikki syödään käsin.
”Se on ainoa oikea tapa syödä burgeri. Jos siellä on salaattia, tomaattia, sipulia, suolakurkkua, pörröisiä kissanpentuja ja mitä kaikkea sinne saadaan vaan mahtumaan, niin sitten pitääkin alkaa sahaamaan käsin. Kuitenkin hampurilaisen perusidea on se, että voit vetää sen nopeasti tuosta vaan”, Räsänen sanoo.
Tuoreet briossisämpylät leivotaan omalla reseptillä tuusulalaisessa konditoria pH7:ssa ja sataprosenttisesta naudanlihasta valmistetut pihvit grillataan hiiligrillissä, joka tuo lihaan omintakeisen makunsa. Pihvi viimeistellään glaseerauskastikkeella, ja lopuksi pintaan ripotellaan suolaa.
Social burgerjointin pihvi on testikierroksemme suurin. 200-grammainen jötkäle takaa sen, että nälkä lähtee isommaltakin äijältä.
Hiiligrillin aromi tuntuu niin pihvissä kuin sämpylässäkin ja tuoksu jää leijailemaan muistona myös vaatteisiin. Se on kuitenkin pieni hinta siitä, että pääsee upottamaan hampaansa tällaiseen herkkuun.
Social Burgerjoint, Kulmavuorenkatu 4.
2 kommenttia
Burger-män
27.4.2018 17:34
Tässä on ihan kiva twisti mutta häviää helposti esim. bicmac tai ABC goourmee uutuus hamppareille esim. Härkis piffiä jään kaipaamaan
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Eijuma
1.6.2018 12:10
häviää bic macille...ootko vittu aivan sekasin? Huhhuh.