Helsinkiin on avattu uusi ravintola, luomusalaatteja valmistava Pupu. Ravintola on ainutlaatuinen siksi, että sinne ei voi mennä syömään: salaatteja voi tilata aluksi vain ravintolaruoan toimituspalvelu Woltin kautta. Järjestely ei kuitenkaan ole ikuinen, sillä Pupun oma piste luvataan avata Helsingin keskustaan vielä alkuvuoden aikana, ja myöhemmin kenties myös muualle Suomeen.
Pupun luomusalaatit tehdään tilauksesta ravintolan omassa keittiössä kotimaisten luomutilojen kasviksista. Pupussa suositaan lähiruokaa, ja kaikki on gluteenitonta ja laktoositonta. Punaista lihaa ei listalta ainakaan toistaiseksi löydy, mutta kotimaista luomukananpoikaa on tarjolla. Kaikessa on lähtökohtana vastuullisuus ja tietenkin kasvisruokatrendi.
”Laatu on meille kaiken toiminnan lähtökohta. Teemme töitä käyttämiemme raaka-aineiden alkuperän ja annostemme ravintosisällön läpinäkyvyyden eteen”, sanoo Pupun toimitusjohtaja Simo Hurme.
“Lisäksi haluamme olla mukana kehittämässä vastuullista ruokakulttuuria sekä lisätä kasvispainotteisen ruoan tarjontaa. Visiomme on kypsynyt vuosien varrella ja se toteutuu nyt Pupu-salaateissa.”
Pupun keittiömestari on entinen Suomen maajoukkuekokki ja Luomu & Tila -kirjan kirjoittaja Petri Hotti. Aiemmin Hotti on vastannut muun muassa Teurastamon Kellohallin ruokalistoista sekä Washingtonin suurlähetystön edustuskeittiöstä.
Luomusalaattiravintola Pupu. Salaatit 10-16 euroa.
EDIT: Lihasta kirjoitettuun kohtaan lisätty sana "punaista".
2 kommenttia
Vegaanimonsteri
10.1.2017 13:17
" Lihaa ei listalta ainakaan toistaiseksi löydy, mutta kotimaista luomukananpoikaa on tarjolla."
Anteeksi, mutta mitä kananpoika sitten on, jos ei lihaa?
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Samiantero
29.12.2017 17:22
Anteeksi, mutta artikkelissa puhutaan punaisesta lihasta. Kananpoika ei tietääkseni lukeudu siihen kategoriaan.