"Herranjumala-annos" ja muut kaupungin villit erikoisuudet

Wow! Nämä annokset saavat asiakkaidensa päät pyörälle.

Kokosimme yhteen joukon helsinkiläisiä erikoisuuksia, jotka todellakin tekevät syöjiinsä lähtemättömän vaikutuksen.

Vai mitä mieltä olet?

Weeruskan jättileike

Weeruskan jättileike mahtuu juuri ja juuri lautaselle.
Weeruskan jättileike mahtuu juuri ja juuri lautaselle. Kuva: Laura Paavola

Alppilassa sijaitsevan Weeruskan ruokalistalle paluun on tehnyt 40-vuotisjuhlavuoden kunniaksi todellinen klassikko, 300 gramman painoinen, tuplapaneroitu porsaanleike. Tämä komeus tarjoillaan asiaan kuuluvasti ranskalaisten kera.

“Se on sellainen herranjumala-annos”, ravintoloitsija Joonas Keskinen kertoo Citylle.

Vaikka ensinäkemältä voisi luulla, että tämä annos ei uppoa kovin monen mahaan, ravintoloitsija paljastaa erään asiakkaan syöneeni niitä putkeen peräti kolmin kappalein. Tämä tarina sijoittuu 2000-luvun alkupuolelle, jolloin Keskinen kertoo itse olleensa työvuorossa.

“Eräässä miesseurueessa yksi kaveri tilasi jättileikkeen, ja sen syötyään valitteli vielä nälkäänsä. Eiväthän kaverit voineet miestä nälkään jättää, vaan tarjosivat toisen jättileikkeen. Vein annoksen itse pöytään ja sanoin, että jos vielä tämän jälkeen jää nälkä, talo tarjoaa seuraavan. Ja niin siinä sitten tehtiin vielä kolmas jättileike”, Keskinen kertoo.

Pystyisitkö itse samaan?

Holy Crabin Cajun Seafood Boil

Holy Crabissa syöminen on elämys isolla E:llä.
Holy Crabissa syöminen on elämys isolla E:llä.

Holy ***! Eikun Holy Crabin cajun seafood boil -annos se vain on.

Kluuvin katutasossa sijaitseva Holy Crab tarjoilee asiakkailleen ruokailuelämyksen, joka aloitetaan vetämällä hanskat käteen ja levittämällä muoviliina pöydälle. Myös essu, sakset ja kosteuspyyhkeet kuuluvat olennaisena osana tätä elämystä. Aika mielenkiintoinen alku, vai mitä...?

Kun ruokailu alkaa, eteesi kaadetaan läpinäkyvästä säkistä kasa kastikkeessa uivia äyriäisiä, kuten hummeria, kuningas taskuravun jalkaa, mustekalaa ja sydänsimpukkaa.

Kannattaa ottaa huomioon, että tähän ravintolaan mentäessä ei kannata välttämättä vetää ykkösiä niskaan, sillä essusta huolimatta vaatteisiin saattaa päätyä roiskeita.

Kaisan Cafen korvapuusti

Kaisan Cafen korvapuusti on legenda.
Kaisan Cafen korvapuusti on legenda. Kuva: Kaisan Cafe

Lähes 400 gramman painosta vehnäjauhoa, sokeria, kananmunaa ja voita. Ja tietenkin kardemummaa. Tästä on Ruoholahdessa ja Tapiolassa sijaitsevan Kaisan Cafen jättikorvapuustit tehty.

“Korvapuustit ovat vauvavalaan kokoisia!” Googlen arvostelussa kuvaillaan.

Kaisan Cafen korvapuustit leivotaan aina samalla reseptillä, ja niissä panostetaan kahvilan mukaan tietenkin makuun. Korvapuustit kaulitaan käsin, ja tästä syystä jokainen pulla on tekijänsä näköinen ja kokoinen. Joskus jätti, joskus todella jätti!

Siilipesän sukupizza

Sukupizzalla on kokoa ja painoa!
Sukupizzalla on kokoa ja painoa! Kuva: Siilinpesä

Herttoniemessä sijaitsevan Siilinpesän sukupizza on annos, johon moni suhtautuu aika ajoin haasteena. Pystyisitkö sinä syömään tämän lähes viiden kilon painoisen, halkaisijaltaan 80 senttisen neljän täytteen pizzan yksin? Pelkästään juustoa tässä pizzassa on jo kilon verran.

Jos onnistut haasteessa 45 minuutissa, talo tarjoaa pizzan ruokajuomineen veloituksetta! Kaikille niille, joita tämä urakka ei houkuttele tiedoksi, että sukupizzan voi jakaa aivan hyvin ystävien, tai nimensä mukaisesti vaikkapa sukulaisten kesken.

Hintaa tällä jättiherkulla on 60 euroa, ja sen valmistaminen kestää tavallista pizzaa kauemmin. Jos sukupizza houkuttaa, se kannattaakin tilata etukäteen, jotta odotusaika ei käy liian pitkäksi. (Tai se voisi olla toisaalta hyvä, sillä nälkä ehtii kasvaa kunnolla täyteen mittaansa.)

“Isoin pizza, jonka olen koskaan nähnyt. Jaoimme sen kuuden hengen kesken, ja teki tiukkaa syödä se loppuun”, Googlen arvostelussa kerrotaan.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi