Hietalahdenrantaan avautuu keskiviikkona 26. huhtikuuta uusi ravintola. Royal Ravintoloiden uusin tulokas, Ravintola Hieta paljasti tänään perjantaina sekä nimensä että persoonansa: raikasta, tuoretta ja rouheaa, mutta perinteitä kunnioittaen.
"Tämä on ollut todella mielenkiintoinen prosessi", kertoo Jani Hiltunen, Royal Ravintoloiden uusi osakas ja Hiedan ravintoloitsija.
Hiltunen on aiemmin työskennellyt The Cockissa Kasarmitorilla ja ravintola Nokassa Katajanokalla. Hän tietää, että Hietaan kohdistuu paljon odotuksia, mutta hän on asiasta pelkästään innoissaan.
"On mahtavaa päästä kuljemaan niitä jalanjälkiä, mitä näillä kulmilla on aloitettu. Minulle oli itsestäänselvää, että stadilaisuus tulee näkymään ravintolassa vahvasti. Raaka-aineet tulevat niin läheltä kuin mahdollista ja oluet pääkaupunkiseudulta. Viinitkin tulisivat, mutta se on hiukan haastavampaa."
Talo, jossa ravintola sijaitsee, on valmistunut jo vuonna 1927. Ravintolatoimintaa siinä on ollut kuitenkin jo 120 vuotta – siitä lähtien, kun paikalla aloitti merimiehiä palvellut ruokakioski. Vaikkei ravintola ole enää varsinaisesti merimiehien tyyssija, ei perinteikkäästä ronskiudesta olla haluttu luopua.
"Annokset ovat reilun kokoisia, koska ruoka on itsellänikin lähellä sydäntä", Hiltunen sanoo ja taputtaa vatsaansa.
"Ruokia saa kyllä halutessaan myös puolikkaina annoksina."
Onneksi niin, sillä ainakin wieninleike on juuri sellainen kuin pitää: se lähes tippuu lautaselta massiivisen kokonsa vuoksi. Monelle sopisi puolikas. Sen lisäksi listalta löytyy silakoita, lihapullia, kalakeittoa ja kuulemma myös läskisoosia. Aamiaista ja munakasta saa koko päivän, lounaalla on kotiruokaa ja à la carte on myynnissä myöhäiseen iltaan. Perinteitä on pyritty kunnioittamaan tutkimalla syvällisesti hotelli- ja ravintolamuseosta saatuja tietoja paikalla toimineiden ravintoloiden tarjonnasta.
Hiedan oma makkara, jota kutsutaan nakiksi, tehdään keittiön omalla reseptillä Reinin lihassa Viiskulmassa. Nakin valmistuksessa käytetään Hiedan ja Donut Island Brewingin yhteistyöoluen, Stuvarin, vierrettä (joka on Wikipedian mukaan oluentuotannon sivutuote). Stuvari tarkoittaa ahtaajaa.
Ruoka on kaiken kaikkiaan mahdollisimman tuoretta ja se tulee aina niin läheltä kuin saa.
"Mietimme, tarvitaanko ravintolaan pakastinta lainkaan. Mutta jäätelöä varten sellainen täytyy kyllä olla", Hiltunen kertoo hymyillen.
Keittiömestarina Hiedassa häärii Nokasta (ja lumilautailupiireistä) tuttu Ali Toppinen. Hän lupaa, että meininki pidetään ravintolassa rentona.
"Meille saa tulla verkkarit jalassa ja maalitöhryissä, vaikka valkoiset pöytäliinat onkin."
Ravintola Hieta, Hietalahdenranta 11. Avataan ke 26.4. ja terassi avataan samalla (säävarauksella, tietenkin).
7 kommenttia
Naapurin rouva
22.4.2017 18:54
No tätä on jo odotettu !
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Seiloriton
23.4.2017 19:25
Kopio Salvesta!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Naapurin herra
25.4.2017 11:33
Uskomaton tapaus, jossa Salve joutui kärsimään ja nyt tästä on vielä tehty noin selvästi Salven kopio. Ei kuulosta hyvälle!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Boycot
26.4.2017 20:51
Royal ei sitten mitään uutta enää keksinyt? Kopioidaan vanhaa vuokralaista joka asustaa kadun toisella puolella. Säälittävää ja surullista
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Economicum
27.4.2017 15:46
Salven kopiointia!!! Yksi viime vuosien idioottimaisimmista tapauksista, jossa taloyhtiö ja Royal ravintolat syyllistyivät ryöstön yritykseen. Liiketoiminta, tuotemerkki ym. olivat HOK:n omaisuutta, ei taloyhtiön eikä Royal Ravintoloiden. Taloyhtiön ainoa rooli on toimia vuokranantajana, mitään muuta roolia sillä ei ole! Kertoo uskomattoman suuresta ammattitaidon puutteesta! Olisi todella noloa olla varsinkin tuon taloyhtiön edustaja.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Sailoristi
28.4.2017 12:20
Boikottiin heti!!! Ensin uskomattoman typerä taloyhtiö luuli omistavansa Salven kun vuokrasi vain tilaa. Sitten Royal Ravintoloilla olisi ollut mahdollisuus paikata tilanne ja tehdä uudesta ravintolasta ruokalistoineen kaikkineen täysin Salvesta poikkeava mutta ei kun piti matkia. Älkää menkö tuonne!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Cpt Ahab
5.4.2018 14:17
En ikinä astuisi tähän kuppilaan. City lehden pitäisi helvetti hävetä että ei sekunniksi kyseenalaista ilmiselvää kultuurivarkautta.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin