Katutaide lyö kättä leffafestarin kanssa Brunossa perjantaina

UPEA16-katutaidefestivaali yhteistyöhön Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin kanssa

Kuva: UPEA16 / fb.com/katutaide

Vasta ensiaskeleitaan ottava UPEA-katutaidefestivaali lyöttäytyy yhteen kolmikymppisiään vääjäämättömästi lähestyvän, legendaarisen Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalin kanssa. UPEA16-festivaalin julkaisujuhlia vietetään Konepajan Brunossa perjantaina 2. syyskuuta. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin kanssa ja se on samalla myös Rakkautta & Anarkiaa -ohjelmiston julkaisubileet.

Tapahtumassa nähdään muun muassa Berliinin ja Tribecan elokuvajuhlilla yleisöpalkintoja voittaneen Junction 48 -elokuvan ennakkonäytös. Lisäksi juhlassa koetaan vastamaalattua katutaidetta Mimmit peinttaa -katutaideryhmältä. Brunon vieressä oleva työmaa-aita saa uuden ilmeen Nina Kuukarin, Nora Helsingin sekä Poppamaijan pensselistä. Teos toteutetaan yhteistyössä Tikkurilan sekä Dripit.fi-taidetarvikekaupan kanssa. Live-musiikista vastaavat DJ Aksim, DJ Polarsoul & Särre. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Julkaisujuhlien lisäksi UPEA16 tuo Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaaleille kaksi dokumenttielokuvaa. Wall Writers: Graffiti in its Innocence on tänä vuonna ilmestynyt graffitin moniottelijan Roger Gastmanin debyyttielokuva. Wall Writers on tarina erään 1900-luvun lopun suurimman taidesuuntauksen – graffitin – synnystä. Syvälle katutaiteen juurille sukeltava elokuva on rakennettu John Watersin kertojaääntä, 1960- ja 1970-luvun filminpätkiä sekä alan legendojen ennen kuulemattomia puheenvuoroja hyödyntäen.

Toinen Rakkautta & Anarkiaa -festivaalien UPEA16-elokuva on Girl Power. Girl Power on graffititaiteilija Sanyn sekä Jan Zajíčekin yhteisohjaama dokumenttielokuva graffitikulttuurin maailmasta kansainvälisten naismaalareiden näkökulmasta. Elokuva on myös tsekkiläisen Sanyn sekä Girl Power -graffitiryhmän tarina. Sany on 14 vuotta seiniä maalannut peinttari, jolla on hieman epätyypillinen tausta: päivisin hän on alaisiaan toimistossa johtava jakkupukunainen. Sanyn ja Girl Power -graffiticrewin suurempi missio on ravistella tekijäkunnaltaan miesvaltaisia katutaidepiirejä ja nostaa kaikki tekijät samalle viivalle.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi