Kuultua

Helsingin ravintola- ja klubiuutiset

Lady Moonin keskiviikko naisille

Lady Moonin Ladies Night starttaa 9. helmikuuta, jolloin paikassa esiintyy Veeti Kallio. Pääsy on vapaaa kaikille, mutta mimmit kuittaavat sisääntullessaan myös yllätyslahjan. Naisten illat jatkuvat Lady Moonissa joka keskiviikko.

Manalan katutason baari uusiksi

Manalan katutason baaria remontoidaan ja alustava deadline on 21.1. Asiakkaalle näkyvä suurin muutos on pitkä baaritiski, mutta myös juomavalikoimaan panostetaan entistä enemmän. Baari on auki joka päivä aamuneljään. Manalan ruokapuolella ei muutoksia.

Fiesta Argentina Oasiksessa

Argentiinan suurlähetystön ja Ravintolakoulu Perhon kanssa yhteistyössä rakennettu Fiesta Argentina piristää Hietalahdenrannan Oasiksen helmikuuta. Keittiömestarina häärää José Luis Godoy ja teema näkyy ravintolassa niin lounas- kuin ilta-aikaankin. Sunnuntaisin tarjoillaan Brunch Argentina.

Haviksessa jättirapuja

Vuoden Kokit, 2003 Ari Ruoho ja 2004 Juuse Mikkonen ovat rakentaneet Haviksen helmikuun Jäämeren ja Varangin vuonon kuningasravun ympärille. Teemaviikoilla herkutellaan myös ostereilla ja kampasimpukoilla.

Välimerta ja gastropubia Crowne Plazassa

Hotelli Hesperia on historiaa ja talo tunnetaan nyt nimellä Crowne Plaza. Hotellitoiminnoista vastaa Restel, mutta ravintoloista huolen pitää mm. Tetteria pyörittävä Royal Ravintolat. Hotellissa on kaksi ruokaravintolaa. Välimeren maut hallitsevat pääravintola Macussa. Listalta löytyy myös amerikkalaisia tuulahduksia. Gastropubiksi luonnehdittu kakkosravintola Fidel on avoinna myös sunnuntaina. Siellä nälän luvataan lähtevän yhdellä annoksella. Keittiöitä hallitsee Vaakunasta siirtynyt Marko Alander.

Nuevon salsaviikot

Sofiankadun Ravintola Nuevossa juhlitaan 31.1. asti salsaviikkoja. Tarjolla pääruokia, jotka tarjotaan salsan kera, mm. häränpihvi marmorifileestä. Pääruokien hintahaarukka on 17-19 euroa. P.s. Cityn ravintolavakooja on nähnyt Nuevossa Aatos Erkon.

Elitessä liekitellään

Eliten keittiöpäällikkö roihuttaa ravintolan keittiössä. Helmikuun ajan ravintolassa tarjoillaan flamvbeerattuja eli liekitettyjä ruokia. Liekitetty lista on voimassa rinnan à la carte -listan kanssa. Tarjolla mm. vasikanmunuaisia au porto (22 e) sekä jättirapuja (25 e).

Pro-kisa Vanhalla ja menu Sipulissa

Ravintola-alan ammattilaiset valitsevat nyt jo kolmatta kertaa joukostaan parhaat keittiömestarit ja hovimestarit. Viime vuoden pro-hovi ja ravintolapäällikkö Jussi Laakso ja pro-keittiömestari kehittivät projuhlallisuuksien kunniaksi menun ravintola Sipuliin. Tarjolla on kotimaista kalaa ja kampelaa. Menu maksaa 67 euroa.

Citycard leviää!

Hämmästyttävällä innostuksella vastaanotettu mobiili CityCard leviää. Lähettämällä kuuden euron hintaisen tekstiviestin TARJOUS numeroon 17222 saa paluuviestinä tekstiviestin, jota näyttämällä on oikeutettu lukuisin ravintola-, viihde-, kuntoilu- ja vaateliike-etuihin. Muunmuassa Baarikärpänen ja The Club tarjoavat ilmaisen sisäänpääsyn avecin kanssa CityCard-viestin haltijalle. BTW: Torni myy citycardilaisille Bollinger-samppanjapullon 34 euron alennuksella.

Kaikki lisätiedot löydät osoitteesta city.fi/citycard.

Sassoon vieras Toscanasta

Sasso saa vieraan toscanalaisen Banfin viinitalon Michelin-tähden ravintolasta. Keittiömestari Guido Haverkock kokkaa omat menunsa lounaalla ja illalla 27.–29.1. Sasson chef Marko Koskinen vieraili hänen opissaan viime keväänä. Listalta voi valita kahdesta neljään annosta (30–47 e). Omine raaka-aineineen saapuvan Guidon oma matkalista kustantaa 56 e.

est. 1887 muistelee modernisti

Henry Tikkanen sukeltaa Kämpin est. 1887:ssä helsinkiläisten ravintoloiden menneiden vuosisatojen ja -kymmenten makumaailmaan. Tutulta kuulostavat annokset valmistetaan nykypäivän hengessä. Näin esimerkiksi pienellä lautasella tarjottava voileipäpöytä sekä oskarinleike. Kuuden ruokalajin menun hinta on 76 .

Lost & Found voi hyvin ja jatkaa kuin ennenkin

City-lehdessä 24/2004 julkaistu spekulaatio Lost & Foundin vuokrasopimuksen loppumisesta ja sen vaikutuksista ravintolan toimintaan on osoittautunut täysin vääräksi. Vuokrasopimus jatkuu ja Lost & Found jatkaa toimintaansa kuin tähänkin asti Annankadulla.

Härkäviikot Cantinassa

Toni Skog tarttuu Cantina Westin keittiössä härkää sarvista. Tutumpien sarvipäiden lisäksi listalla löytyy esimerkiksi biisonia ja krokotiilia. Härkäviikot jatkuvat 20. helmikuuta asti.

Tulista hummeria Savoyssa

Luksussamppanja Belle Epoque innoitti Kai Kallion Savoyn hummerimenuun. Herkutella voi vaikkapa hummeriliemellä tai hummerinsaksilla voimakkaassa diable-kastikkeessa. Hummerit myydään kokonaisina, mutta muista pienten hummerien olevan maukkaimpia. Äyriäisten parissa nautiskellaan 24.1.–18.2.

Tuotevalvontakeskus jarruna: Kantikset kuriin

Tuotevalvontakeskus kieltää väkevien juomien tarjoilun ravintoloiden kanta-asiakastilaisuuksissa. Tilaisuudesta on tästä lähin ilmoitettava henkilökohtaisella kutsukortilla. Tekstiviestillä tai sähköpostilla ei saa kutsua, eikä vieraaksi voi ilmoittautua esimerkiksi internetissä. Älkää suostuko tähän!

Tiësto Colorsiin

Klubiraamattu DJMagin äänestyksessä jo kolme kertaa peräkkäin Vuoden parhaaksi deejiiksi valittu Tiësto saapuu jälleen maaliskuussa Club Colorsin vieraaksi. Hollantilaista trancetaituria lämmittelee Studio 51:ssä Colorsin omat pojat Alex Kunnari ja Käpä sekä DJ Toukka. Ennakkoliput kannattaa hankkia nopeasti: kaksi vuotta sitten deejiin keikan liput myytiin loppuun parissa päivässä.

Tiësto Studio 51:ssä 13.3. Liput 35 / 26 e. Ennakot Street Beat. www.clubcolors.net

Uusi homoklubi kaupunkiin

UMO Jazz Housessa käynnistyy kaupungin uusin homoklubi Gay Club Botox. 22.1. pidettävissä avajaisissa musiikista vastaa Zero Gravity -deejiit ja tyylinä on mikäs muukaan kuin face lifting house music. Tulevaisuudessa Botoxissa nähdään lavaesiintyjiä sekä teemailtoja.Gay Club Botox UMO Jazz Housessa 22.1. Liput 7 e. www.gayclubbotox.com

Solsticen avajaiset

Uusi houseklubi Solstice avaa ovensa 200-paikkaisesssa Jagellonicassa Uudenmaankadulla. Avajaiskemuissa kattokruunujen alla soittaa klubin isäntä Fine sekä nosteessa oleva Pussy Clubin Milla Lehto. Klubilla tarjotaan ilmaiseksi vettä ja pikkupurtavaa.

Club Solstice Jagellonicassa 29.1. Liput 7 e.

www.clubsolstice.org

1 kommentti

ritti

23.1.2005 01:33

>Tuotevalvontakeskus jarruna: Kantikset kuriin

tarkat speksit tuolta: http://www.sttv.fi/

"10.11.2004
Ravintoloiden kanta-asiakasmarkkinointi ja ilmaistarjoilu. Yleisohje anniskeluravintoloille"

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi