Koffin Pena kohti uusia haasteita
Kävelevänä Koffina reilut kuusitoista vuotta tunnettu, viime vuodet asiakassuhdejohtajana Sinebrychoffilla toiminut Pena Vuorisalo lähtee tapahtumamarkkinointiyhtiö Promotion Factoryn partneriksi ja asiakkuusjohtajaksi. Päävastuualuekseen hän saa luonnollisesti anniskelubusineksen. Penan paikkaa ei Koffilla täytetä.
Uusi lehti huippuviineille
Intohimoiset viininharrastajat Pekka Nuikki, Essi Avellan ja Juha Lihtonen ovat perustaneet uuden, korkeatasoisen viinilehden. Fine – Scandinavian Fine Wine Magazine keskittyy huippuviineihin, niiden historiaan ja elämän muihin nautintoihin. Lehti ilmestyy aluksi kaikissa pohjoismaissa ja Eestissä.
Teemu Welin Hesarin kunkuksi
Highlightia vuosikaudet vetänyt Teemu Welin on Helsinki Clubin uusi vetäjä. Riku Stenros lähti Hesarilta tammikuussa. Highlightin tulevan ravintolapäällikön nimeä ei ole lehden painoon mennessä vielä julkistettu.
Matkapalkintoja Night Lifessa
Restelin yökerhoissa, Night Lifessa ja Night Trainissa starttaa maaliskuussa valtakunnallinen, tanssiryhmä Playersin vetämänä Kylmää ja Kuumaa -kiertue. Tapahtumissa arvotaan isoja matkapalkintoja. Helsingin Night Life rokkaa Kalliossa, Hotelli Olympian yhteydessä.
Lasipalatsissa Katalonian makuja
Ravintola Lasipalatsissa maistellaan maaliskuussa koillisen Espanjan makuja. Catalonia Meets Helsinki -teemaviikkojen menun on rakentanut keittiöpäällikkö Mika Gehör.
Asia on pihvi
Kaupungin parhaasta pihvistä palkitussa Johan Ludvigissa vietetään pihviviikkoja aprillipäivään asti. Kotimainen pihviliha käristyy laavakivigrillissä. Klassikkolistalta löytyvät esimerkiksi hiillostettu tartarpihvi (17 e), härän ulkofileepihvi (26,50 e), hummeriyhdistelmä Surf & Turf (27,50 e) sekä kahden hengen Coeur de Filet Provencale (54 e).
Belgioluita Helsingissä
Olutguru Michael Jacksonin uusi kirja Great Beers of Belgium listaa neljä oikeaa osoitetta Helsingissä. Ne ovat itseoikeutetusti oman maahantuonnin One Pint Ruoholahdessa, Poirotti Kalliossa, Belge Kluuvissa sekä Pikkulintu Puotilassa. Niissä pääsee perehtymään maailman rikkaimpaan olutkulttuuriin.
Viiniä kaupungissa
Tusina ravintolaa osallistuu ViiniExpoon ennen ja jälkeen viinimessujen 10.–25. maaliskuuta. Markus Maulavirta johdattaa Kalevalaan maailmalla (68 e viineineen) Klaus K:n toisen kerroksen Ilmattaressa. Naapurikorttelin G18 maistattaa toast skagenia (7 e) ja porotartaria (7 e) kahden Beringerin kalifornialaisen viinin kanssa. VIA:ssa saa kello viiden samppanjaa ja pikkuherkkuja (6 e). Forumin sisäpihan Locanda taas tarjoilee viinimessujen aikaan Makuja Piemontesta -menua sekä alueen viinejä. Neljän ruokalajin menun (32 e) on suunnitellut keittiömestari Pasi Kovanen ja italialainen ruoanlaiton ammattilainen Gianluca Poggio. Menu täydentyy neljän viinin paketilla (25 e).
Kataloniaa Lasipalatsissa
Helsinki kohtaa Barcelonan Lasipalatsissa pääsiäiseen asti. Tusinassa tapaksessa (4,20–6,80 e) löytyy mm. muikkukalakukkoa katalonialaiseen tapaan, marinoitua blue kongo -perunaa sekä Hauhalan ankanmaksaa, pääruuissa serranokinkun kera paistettua kuhaa (22 e) ja jälkkäreissä palavalla brandyllä valeltua suklaacrepesiä (9,50 e).
Ei ulosajoja Chelsean tapaan, amigos!
Japania FishMarketissa
Hirokazu Kamijukkokunin kädenjälkeä pääsee ihastelemaan maaliskuun puoliväliin FishMarketin äyriäisbaarissa. Salissa on tarjolla maestron nimikkomenu (54 e), jonka pääruokana nautitaan vuorokauden misoliemessä makua saanutta lohiconfit’ta. Toukokuun puolivälissä Kamijukkokun aloittaa Kämpin japanilaisessa ravintolassa, johon on luvassa myös huippusakea.
Rotterdam avasi Kampissa
Rotterdam on tuorein lisäys HOK-Elannon Oluthuoneisiin Kampin keskuksessa. Sisustuksesta vastaa Ruoholahden sisarravintolan Amsterdamin tavoin, kuinkas muuten, Sakke Järvenpää. Terassikauden koittaessa asiakaspaikkojen lukumäärä kolminkertaistuu 450 päähän. Ja aurinko paistaa, ravintolapäällikkö Roope Kämppi (ei siis Kamppi) lupaa.
O’Malley’s 25 vuotta
Hotelli Tornin kupeessa toimiva Helsingin vanhin irkkupubi O’Malley’s täyttää maaliskuussa jo neljännesvuosisadan. Juhlaviikko käynnistyy maanantaina 13.3. livemusiikilla ja huipentuu 17.3. St. Patrick’s Dayn viettoon ja open mic -iltaan. Tarjolla on naposteltavaa sekä reiluja synttäritarjouksia.
Vespasta antipastoja
Maaliskuusta alkaen Vespan katutason baarissa voi maistella pizzojen ja täytettyjen focaccia-leipien lisäksi pieniä suolaisia antipasto-annoksia.
FIZZ Light Orange kauppoihin
Olvi laajentaa FIZZ-siideriperhettä kevyellä appelsiininmakuisella omenasiiderillä. FIZZ Light Orange ilmestyy kauppojen hyllyille huhtikuussa. Olvi lanseerasi ensimmäisen light-siiderinsä vuonna 1999.
Uusi klubi Oasikseen
Drum’n’bass-rintama saa piristysruiskeen, kun Hietsuntorin vieressä sijaitsevassa Oasiksessa aloittaa melodiseen d’n’b-puoleen sukeltava Club Release. Klubi lupaa tuoda vierailijoiksi genren mielenkiintoisimmat ulkomaiset artistit. Avajaisiin saapuu brittiläinen (kuinkas muutenkaan) dj/tuottaja Commix. Tanssittajan roolin ottavat illan aikana myös Physics ja A. Myllykoski. Club Release toimii kesäkuuhun asti aina kuukauden ensimmäisenä lauantaina.
Club Release Oasiksessa 3.3. Liput 10 e.
Parhaat esiin Basso Gaalassa
Vuoden 2005 parhaat urbaanin musiikin ja kulttuurin tekijät palkitaan 13 kategoriassa Basso Gaalassa Helsinki Clubilla. Palkintojenjakotilaisuuden lisäksi Hesarilla on myös kunnon bileet. Esiintymässä ovat muun muassa englantilainen Scratch Perverts sekä Helsinki Ghetto Bass Patrol, LBJ ja Wiljam. Gaalan juontavat Tea Khalifa sekä Reino Nordin. Alun perin gaala piti järjestää Kaivohuoneella, mutta Kaivon putkivahinko muutti suunnitelmia.
Basso Gaala Helsinki Clubilla 11.3. Liput 15 e.
Rush Gloriassa
Taas jytisee, kun Rush-klubin vieraaksi saapuu englantilainen hard NRG -kaksikko OD404. Dekeissä on myös Friik ja Neon sekä Rushin isäntä Sebastian, jonka setissä sähkörumpuja soittaa Kris Kylven.
Rush – Rubberised Gloriassa 11.3. Liput 10 e.