Kuultua

Helsingin ravintolauutiset.

Jatkoa Kurjen liveklubille
Kurjessa jatketaan livemeiningillä joka toinen lauantai. Jan Simonsin isännöimällä klubilla vierailevat mm. Sami Saari, Aki Sirkesalo ja Jukka Tolonen. 3.11. Emma Salokoski ja Jukka Perko tributoivat Porin Jazzeissa hurmannutta Erykah Badua.

Faro avasi Ruoholahdessa
Ruoholahden kanavan rantaan on avattu ravintola, jonka lasisten seinien läpi avautuu näkymä merelliseen Helsinkiin. Faron kohderyhmäksi on määritelty paikalliset asukkaat sekä 11 000 alueella työskentelevää. Omistajat ovat aiemmin pyörittäneet mm. Hangon piratea. Faron terassi on rakennettu osin veden päälle.

Papassa Toscana-viikot
Papa Giovannin Toscana-viikkojen teeman suunnittelusta on osin vastannut Michelin-tähdin ansioitunut italialainen keittiömestari Donatella Zampoli. Viikkojen aikana, 15.-30.9. ravintolassa on tarjolla kolme eri menu-vaihtoehtoa, sisältäen mm. broilerinmaksaa sekä kaniinitäytteisiä paprikoita.

Bar Out starttaa
Tv:n Far Outista on kehitetty ravintolaympäristössä toimiva kopio, Bar Out. Suomen suurimmissa kaupungeissa kisataan pareittain erilaisissa kilpailuissa, ja jokaisen kaupungin voittajapari voittaa matkan Egyptiin. Kilpailupaikat ja hakemuskaavakkeet löytyvät osoitteesta barout.net. Bar Outin takana ovat Sedu Koskista lähellä olevat tahot.

Wrong ja Mother auki
Kim Heiniön projekteista ensimmäinen Wrong Noodle Bar aukeaa Annankadulle lähipäivinä. Myös Motherin remontti alkaa olla loppusuoralla ja ovet saadaan auki lokakuussa. Ravintolan uuden ilmeen on suunnitellut Stefan Lindfors.

Ja urallaan etenevät...
Outi Välimäki on nimetty Sokos Hotelli Pasilan hotellinjohtajaksi. Eatzin keittiöpäällikkönä on aloittanut Pekka Kettunen. Mies on toiminut aiemmin mm. Seasidessa sekä edesmenneessä Planet Hollywoodissa. Kurki Klubista tuttu Juri Röhr on puolestaan siirtynyt vastaamaan useamman SOK:n ravintolan myynnistä. Kenttään kuuluu ketjun ns. Indie-ravintoloita, kuten Kurki ja PapàGiovanni.
Teatterin uudeksi keittiöpäälliköksi on kiinnitetty Peter Walch. Hollantilaissyntyinen Walch on viimeksi käynnistänyt Pääkonttorin ravintolat ja aiemmin mm. Bulevardi 2:n. Teatterin avannut Pekka Immonen siirtyy Strindbergin ohjaimiin. Alkukesästä Teatteriin kaavailtu Jussi Mettälä aloittaa pian Savoyn keittiön pomona.
Palacen hotellitoiminta on vuokrattu Lord-hotellin osakkaille Mika Engbergille ja Kirsti Rimonille sekä hotellinjohtajaksi kiinnitetylle Matti Meroselle. Palacen keväällä ostaneet Heikki Tavela, Maria Planting ja Esa Karppinen keskittyvät ravintolatoimintaan.

System Club avasi
Ovensa jo aiemmin avanneessa Club Systemissä vietettiin virallisia avajaisia. La Cabanan tiloissa toimivassa klubissa oli tarjoilu yltäkylläistä kun pöydät notkuivat ravuista ja votkasta. Systemin alakertaan on rakennettu Absolut Vodkalle pyhitetty baari. Ravintolan asiakaskunta hakee ainakin toistaiseksi vielä muotoaan.

Kaupungin parhaat
City-lehden valitsemia kaupungin parhaita asioita, ihmisiä ja ilmiöitä juhlitaan 3.10. Ravintola Pääkonttorissa. Parhaita rytmittävät Apulanta, SubUrbanTribe ja Crash. Yleisölle vapaa pääsy. Merkitse kalenteriisi heti! Lisätiedot seuraavasta Citystä.

Cocktail-festarit Kaapelilla
Cocktail-festivaalit järjestetään parin vuoden tauon jälkeen perjantaina 28.9. Kaapelitehtaalla. Kahdeksansien festarien kaikki drinkit maksavat 25 mk, sisäänpääsy 40 mk. Ei villapaitoja tai farkkuja, järjestäjät toivovat juhlakansalta.

Tapasia Strandissa
Andalusian eteläespanjalaiset maut hallitsevat Hotelli Strand Inter-Continentalin aularavintolassa Atrium Plazassa. Keittiöpäällikkö Jari Ervasti kävi keväällä opissa Cádizissa. Buffet-pöydässä (170 mk) on tapasin lisäksi tarjolla runsaasti salaatteja ja kylmiä alkuruokia ja viikoittain vaihtuvia lämpimiä. Koko komeus on katettuna 24.11. asti.

Lattaria lautasella
Karibia ja Latinalainen Amerikka sykkivät lautasella Töölönrannassa syyskuun loppuun. Keittiömestari Auvo Pyykkönen kokkaa joukkoineen esimerkiksi äyriäiskeittoa Bahialta (44 mk) ja brasilialaista tournedosia feijoada-mustapapuhöystön ja paistetun jamssin kera (128 mk).

Kermaista olutta
Punertava irlantilaisolut Kilkenny muuntuu ravintoloiden hanoissa kermaisen vaahdon Kilkenny Creamyksi. Vaahdon salaisuus piilee siinä, että olut lasketaan tuoppiin typpikaasulla. Vuosittaiset Irlanti-festivaalit käynnistyvät 28.9.

Syksyn uudet viinit
Alkusyksyn uusien punaviinien suositukset ovat tuoreen tervaisen mausteinen eteläranskalainen Syrah Nobles Rives (39,70 mk) ja pureskeltavan hedelmäinen katalonialainen Clos de Torribas Tempranillo Crianza (44,50 mk). Valkkareista bongataan kukkaisa, ei ihan kuiva australialainen Bill Smith Riesling (39,50 mk) sekä kuiva, raikkaan hedelmäinen ranskalainen Calvet Sauvignon Blanc (44,90 mk).

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi