Lux Helsinki Eat -ravintolafestivaaliin osallistuu ennätykselliset 33 ravintolaa, jotka tarjoavat edullisia annoksia ja menukokonaisuuksia Lux Helsinki -valotaidefestivaalin aikana 5.–9. tammikuuta.
Aasialaiseen fuusioruokaan erikoistunut Kung Fu Kitchen tarjoilee tammikuun pakkasilla 30 euron menukokonaisuuden, joka sisältää asiakkaiden suosikkiannoksia.
Kolmen ruokalajin menun aloittaa Kung Fu Kitchenin suosituin alkupala, porsaanlihalla täytetyt japanilaistyyliset gyoza-dumplingit.
“Japanilaiset gyozat ovat olleet meillä alusta asti listalla mukana. Niistä on tykätty tosi paljon, ja me saadaan niistä helposti myös kasvisversio tehtyä”, ravintoloitsija Miro Kurvinen kertoo.
Pääruokavaihtoehtoja on kaksi: päivän kala massaman currylla tai vaihtoehtoisesti aasialaisklassikko karamellipossu.
“Karamellipossu on ollut meillä tosi suosittu ja ihan sellainen klassikkoannos. Ja onhan se kiva saada possua näin joulun jälkeen vähän eri tavalla valmistettuna”, Kurvinen sanoo.
Kalacurry valmistetaan Kung Fu Kitchenissä aina tuoreesta kalasta. Talvikaudella käytetään useimmiten siikaa, sillä sitä on varmimmin saatavilla aina tuoreena ja tasalaatuisena.
Päivän kala tarjoillaan aromaattisen massaman curryn kera.
“Se on pikkuisen makea ja mausteinen ja hyvin täyteläinen curry. Tulisuutta on pikkuisen, mutta se ei ole sellainen supertulinen, sillä sen kalan maun pitää maistua sieltä myös. Se on hyvin pehmeän makuinen curry”, Kurvinen kuvailee.
Aterian kruunaa annos suklaakakkua passionhedelmä-curdin ja kookosjäätelön kera – sekin yksi asiakkaiden suosikkiannoksista.
“Me valitsimme Lux Menuun sellaisia annoksia, mistä me itse tykätään ja mitkä ovat maistuneet hyvin myös asiakkaille”, Kurvinen summaa.
Lux Helsinki Eat Menu Kungfu Kitchenissä 5.–9.tammikuuta.
Katso kaikki menutarjoukset ja varaa pöytä: Luxeat.fi