Lux Helsinki Eat: Miro Kurvisen menulla Kungfu Kitchenin suosituimmat maut

Masterchef-voittaja Miro Kurvinen valitsi Kungfu Kitchenin Lux Helsinki Eat Menulle ravintolansa suosituimpia annoksia.

Miro Kurvisen luotsaamassa Kungfu Kitchenissä nautitaan aasialaisista mauista.
Miro Kurvisen luotsaamassa Kungfu Kitchenissä nautitaan aasialaisista mauista. Kuva: Kungfu Kitchen

Lux Helsinki Eat -ravintolafestivaaliin osallistuu ennätykselliset 33 ravintolaa, jotka tarjoavat edullisia annoksia ja menukokonaisuuksia Lux Helsinki -valotaidefestivaalin aikana 5.–9. tammikuuta.

Aasialaiseen fuusioruokaan erikoistunut Kung Fu Kitchen tarjoilee tammikuun pakkasilla 30 euron menukokonaisuuden, joka sisältää asiakkaiden suosikkiannoksia.

Kolmen ruokalajin menun aloittaa Kung Fu Kitchenin suosituin alkupala, porsaanlihalla täytetyt japanilaistyyliset gyoza-dumplingit.

“Japanilaiset gyozat ovat olleet meillä alusta asti listalla mukana. Niistä on tykätty tosi paljon, ja me saadaan niistä helposti myös kasvisversio tehtyä”, ravintoloitsija Miro Kurvinen kertoo.

Pääruokavaihtoehtoja on kaksi: päivän kala massaman currylla tai vaihtoehtoisesti aasialaisklassikko karamellipossu.

Aasialaisittain maustettu karamellipossu on asiakkaiden kestosuosikki.
Aasialaisittain maustettu karamellipossu on asiakkaiden kestosuosikki. Kuva: Kungfu Kitchen

“Karamellipossu on ollut meillä tosi suosittu ja ihan sellainen klassikkoannos. Ja onhan se kiva saada possua näin joulun jälkeen vähän eri tavalla valmistettuna”, Kurvinen sanoo.

Kalacurry valmistetaan Kung Fu Kitchenissä aina tuoreesta kalasta. Talvikaudella käytetään useimmiten siikaa, sillä sitä on varmimmin saatavilla aina tuoreena ja tasalaatuisena.

Päivän kala tarjoillaan aromaattisen massaman curryn kera.

“Se on pikkuisen makea ja mausteinen ja hyvin täyteläinen curry. Tulisuutta on pikkuisen, mutta se ei ole sellainen supertulinen, sillä sen kalan maun pitää maistua sieltä myös. Se on hyvin pehmeän makuinen curry”, Kurvinen kuvailee.

Miro Kurvinen voitti Suomen Masterchefin vuonna 2014 ja avasi Kungfu Kitchen -ravintolansa vuonna 2017.
Miro Kurvinen voitti Suomen Masterchefin vuonna 2014 ja avasi Kungfu Kitchen -ravintolansa vuonna 2017. Kuva: Kungfu Kitchen

Aterian kruunaa annos suklaakakkua passionhedelmä-curdin ja kookosjäätelön kera – sekin yksi asiakkaiden suosikkiannoksista.

“Me valitsimme Lux Menuun sellaisia annoksia, mistä me itse tykätään ja mitkä ovat maistuneet hyvin myös asiakkaille”, Kurvinen summaa.

Lux Helsinki Eat Menu Kungfu Kitchenissä 5.9.tammikuuta.

Katso kaikki menutarjoukset ja varaa pöytä: Luxeat.fi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi