Alkuvuosi on rapeiden, voissa paistettujen blinien aikaa. Seuraavat pääkaupunkiseudun ravintolat tarjoilevat näitä klassikkoherkkuja toinen toistaan maukkaampien täytteiden kera.
Poimi ravintolavinkit ja lähde herkuttelemaan!
Lasipalatsi
- Mikä: Syö niin paljon kuin jaksat
- Missä: Mannerheimintie 22, Helsinki
- Milloin: 10.1. alkaen
- Lue lisää.
Lasipalatsin yli 20 vuotta jatkuneet bliniviikot ovat perinne, jota ei ihan heti katkaista. Tänä vuonna Lasipalatsissa nautitaan blinejä niin paljon kuin vatsa vetää.
Perinteisellä reseptillä tehtyjen tattariblinien seuraksi voi valita niin kotimaista muikunmätiä, graavilohitartaria, katkarapuja, metsäsienisalaattia kuin punajuuri-omenatartaria - perinteistä smetanaa ja suolakurkkuja unohtamatta. Blinit ovat saatavilla myös gluteenittomana.
Meripaviljonki
- Mikä: Blinibrunssi
- Missä: Säästöpankinranta 3, Helsinki
- Milloin: Viikonloppuisin 8.1. alkaen
- Lue lisää.
Tänä vuonna Meripaviljongin runsas blinibrunssi katetaan pöytiin sekä lauantaina että sunnuntaina. Pääruokana tarjoiltavien blinien lisäksi brussilla nautitaan monipuolisen alkuruoka- ja jälkiruokapöydän antimista. Tarjolla on niin Meripaviljongin kuuluisaa Oliviersalaattia, juustoja kuin makeita jälkiruokaherkkuja.
Herkkujen nautiskelun ohessa pääsee ihastelemaan myös ikkunoista avautuvaa merellistä panoraamanäkymää.
Vtava
- Mikä: Bliniviikot
- Missä: Elielinaukio 2, Helsinki
- Milloin: 5.1.–28.2.
- Lue lisää.
Valurautapannussa krkastetussa voissa paistettuja blinejä pääsee nauttimaan myös Vtavassa. Yksittäisten blinien lisäksi tarjolla on blinipaletti, jossa blinejä saa syödä niin monta kuin vain ikinä jaksaa syödä. Blinien kanssa nautitaan siianmätiä, kylmäsavulohitartaria, villisikamoussea, metsäsienisalaattia, suolakurkkua, hunajaa, punasipulia ja smetanaa.
PS. Jätä tilaa jälkiruoalle: tarjolla on taivaallisen hyvää appelsiininkuorella maustettua suklaamarkiisia.
Saslik
- Mikä: Blinimenu
- Missä: Neitsytpolku 12, Helsinki
- Milloin: 12.2. eteenpäin
- Lue lisää.
Ei venäläisravintolaa ilman blinejä! Klassinen, lähes 50 vuotta Helsingissä toiminut Saslik tuo alkavan vuoden kunniaksi tarjolle herkullisen blinimenun. Perinteisellä reseptillä jo vuodesta 1972 paistettujen blinien seurana nautiskellaan muun muassa savuhaukimoussea, karhumeetwurstia, torvisientä ja grillattua lampaanfileetä. Ja blinejähän saa tilata keittiöstä niin paljon kuin jaksaa syödä.
Menun kruunaa mustaherukka-rahkapannacotta.
Perho
- Mikä: Blinipaletti
- Missä: Mechelininkatu 7, Helsinki
- Milloin: 15.1. alkaen
- Lue lisää.
Ravintolakoulu Perhon perinteinen blinipaletti on täällä taas! Paletti sisältää ihanan rapeita tattariblinejä niin paljon kuin vain jaksaa syödä. Blinien seurana nautitaan perinteisiä täytteitä, kuten siianmätiä, smetanaa, sillikaviaaria ja savuporotartaria. Blinejä on saatavilla myös kasvistäytteiden kera.
Base
- Mikä: Bliniviikot
- Missä: Leppävaarankatu 3-9
- Milloin: 3.1. alkaen
- Lue lisää.
Sellon kauppakeskustassa sijaitseva Base aloittaa bliniviikot jo heti tammikuun alusta alkaen. Klassisen tattariblinin kanssa tarjoillaan punasipulia, smetanaa, suolakurkkua ja kirkastettua voita sekä valitsemiasi täytteitä. Täytevaihtoehtojen joukosta löytyy muikunmätiä, savuporomoussea ja sienisalaattia.
Blinit ovat pyydettäessä saatavilla myös gluteenittomina.
Zinnkellar
- Mikä: Bliniviikot
- Missä: Meritullinkatu 25, Helsinki
- Milloin: 13.1. alkaen
- Lue lisää.
Vaikka blinit mielletään yleensä venäläiseksi jutuksi, tästä talvisesta herkusta voi lähteä nautiskelemaan myös perinteiseen saksalaiseen ravintolaan; Zinnkellariin. Tattariblininin kanssa herkutellaan smetanalla ja punasipulilla sekä valitsemillasi täytteillä, kuten kylmasavulohta ja metsäsienisalaattia.
Saatavilla on myös kahden hengen blinivalikoima.
Finland Caviar
- Mikä: Tammikuun blinitarjous
- Missä: Eteläranta 20, Helsinki
- Milloin: 5.-30.1.
- Lue lisää.
Suomen ensimmäinen kaviaaribaari, Etelärannassa sijaitseva Finland Caviar tuo tammikuun ajaksi tarjolle blinejä edullisen tarjoushintaan.
Finland Caviarissa voissa paistetut blinit nautitaan smetanan, sipulin sekä erilaisten kaviaarien ja mätien kera. Onko valintasi muikun-, siian- ja kirjolohenmädillä höystetyt vai sittenkin Finlandia Caviarin Selection-kaviaarian kanssa tarjoillut blinit.
Suomenlinnan Panimo
- Mikä: Blinipeijaiset
- Missä: Suomenlinna
- Milloin: 12.1. - 5.3.
- Lue lisää.
Miltä kuulostaa paksu, rapea blini, kirkastettu voi, raikas smetana ja kotimainen mäti? Suomenlinnan Panimo ravintolaan mukaan tämä yhtälö on ylivoimainen nautinto, josta nautitaan vuoden pimeimpään aikaan.
Perinteisten tattariblinien lisäksi voit valita listalta blinipeijaiset, joka sisältää monipuolisen valikoiman erilaisia blinitäytteitä sekä tietysti rapeita blinejä niin paljon kuin jaksat syödä.
Salve
- Mikä: Bliniviikot
- Missä: Hietalahdenranta 5, Helsinki
- Milloin: 12.1.-28.2.
- Lue lisää.
Legendaarisessa, 1800-luvun lopulla perustetussa Salvessa luotetaan myös blineihin. Tammi-helmikuussa rapeiden blinien seurana nautitaan sillikaviaaria, sienisalaattia, savulohimoussea ja katkarapuskagenia. Tarjolla on myös kolmen blinin ja kolmen täytteen settejä.