Ravintolauutiset: Helsinki

Kim ja Riku tuovat Libanonin Helsinkiin.
Kim ja Riku tuovat Libanonin Helsinkiin.

Pikku-Libanon

Cubasta ja Jenny Woosta tutut ravintoloitsijat Kim Heiniö ja Riku Stenros valloittavat uuden pätkän Simonkatua, kun he syyskuun lopulla avaavat Coronitan Annankadun kulmaan, entisen huonekalukaupan tiloihin. Coronita tarjoaa ruokaa aamiaisesta illalliseen ja baarimeininkiä noin iltakymmenestä aina kahteen asti yöllä. Illallinen on vahvasti libanonilaisesta keittiöstä vaikutteita ottava. Yhdessä samaan rakennukseen avattavan liikuntakeskus Fressin kanssa tarjolle on suunniteltu terveysjuomalista, jotta salikävijät saavat tarvitsemansa protskupirtelöt.  Asiakaspaikkoja ruokapuolella on 50.
Coronita, Simonkadun ja Annankadun kulma

Vihreitä pirtelöitä

Jani Toivola ja Elina Järnefelt ovat avanneet The Greendress-vaateliikkeensä yhteyteen smoothie-baarin. Makuja on tarjolla 13. Suosituin juoma on House smoothie, joka sisältää mangoa, banaania, macaa, luonnonjogurttia, vehnänorasta ja soijamaitoa. Joka pirtelöstä menee 10 senttiä hyväntekeväisyyteen; tämän hetken kohde on Helsingin tyttöjen talo. The Greenshakesta saa myös kahvia ja lounaswrappeja. Omalla kahvimukilla luvassa on 50 sentin alennus!
The Greenshake, Erottajankatu 5

Alv-alen tulos

Tilastokeskuksen kuluttajahintaindeksistä selviää  arvonlisäveron alennuksen tulokset. Ravintola- ja kahvilaruoka halpeni heinäkuussa keskimäärin 5,7 prosenttia ja alkoholittomat juomat 4,3 prosenttia. Hintojen alennus on näkynyt lähinnä Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n jäsenravintoloissa.

Hans iskee taas

Hans Välimäen uusin kirja Ruokaa Ranskasta (39,40 e) esittelee uuden toimittajan (Kenneth Nars) ja kustantajan (WSOY). Siviili-Hans kokkaa lokakuussa nimikkomenuaan Salzburgissa ja Wolfsburgissa. Menu on kuun vaihteessa myös Helsingissä.
Chez Dominique, Rikhardinkatu 4

Etelä-Italiaan syömään!

Apulian maakunnan maut näyttäytyvät 23.9.–31.10. viidessä Rafla.fi-ravintolassa. Jukka-Pekka Revon johdolla Kolmen Sepän, Raffaellon, Omenapuun sekä kahden La Famiglian keittiöpäälliköt perehtyivät keväällä parin viikon ajan Italian saappaankoron ruokiin ja juomiin. Kaikissa ravintoloissa on syys-lokakuussa normaalin ruokalistan ohella erityinen Apulia-menu. Se sisältää alkupalojen lisäksi mm. papukeittoa, cavatelli-pastaa, meriahvenfileetä ja  punasipulilla kuorrutettua karitsaa. Viineissä pääpaino sijoittuu maakunnan tapaan reheviin punaisiin. Samaan aikaan La Famiglian Makuja Italiasta -tuotteet näkevät päivänvalon Jumbon ja Ison Omenan Citymarketeissa.
La Famiglia, Keskuskatu 3

Klassinen Savoy

Rehellistä ja aitoa meinkiä lupaa Helsingin kattojen yllä keittiöpäällikkö Kari Aihinen, kun Savoy saa vieraakseen yhden Michelin-tähden Laurent Delarben perinteikkäästä pariisilaisesta La Tour d’Argentista 7.–8.10. Tuore, ranskalainen ankka on pääosassa ravintoloitsija André Terrailin ja suomalaissukuisen äitinsä Tarja Räsäsen isännöimillä illallisilla, joiden juomat saapuvat suoraan ranskalaisravintolan kellarista. Illallinen kustantaa 291 euroa, lounas 85 euroa – sisältäen juomat.
Savoy, Eteläesplanadi 14

Mikä viini! Pörssissä

Vuoden tauon jälkeen Mikä viini! -tapahtuma palaa kaupunkiin 15.–16.9. Parikymmentä tuottajaa kymmenestä eri maasta esittelee Pörssissä viinejään. Viininmaistelulipukkeet kustantavat 1 e/6 cl. Kunniavieraat saapuvat Chilestä: pääviinintekijät Ed Flaherty Tarapacásta sekä seuraajansa Fracisco Baettig Errázurizilta. Viime mainittu isännöi viinintekijäillallista Teatterissa.
Pörssi, Fabianinkatu 14

Oktoberfest tulee torille

Syysotober avaa viime vuoden tapaan syksyn Rautatientorilla 9.–11.9. Se tarjoaan ainoa tilaisuuden maistaa pääkaupungissa porilaisen Karhupanimon vaaleaa ja suodattomatonta Oktoberfestiä. Täysmallasoluen alkoholipitoisuus on 5,2 prosenttia, kantavierre 13, katkeroita löytyy 25 ja väriä 28 asteikkoa.
Syysotober, Rautatientori

Menu Del Dia Copacabanassa

Copacabanassa on tarjolla Menu del dia -palvelu, jossa ideana on se, että menu maksaa vain 20 prosenttia enemmän kuin sen pääruoka. Neljä erilaista menua maksavat 22–33 euroa. Lisäksi tarjolla on talon viini 19 euroa pullo. Menu del diaa nautitaan keskiviikosta sunnuntaihin kello 17 jälkeen.
Copacabana, Yliopistonkatu 5 

Klubit

Jukebox

  1. DC Breaks: Halo
    “Tämä on viimeisimmän albumimme nimikkobiisi. Se on vahvin kappaleemme, joka saa aina hyvän vastaanoton.”
  2. Die and Interface feat. William Cartwright: Bright Lights
    “Suuri kappale. Intro on tunteikas, melodinen ja antaa osviittaa myöhemmin tuleville bassoille. Tanssilattian täyttäjä, jota on hauska miksata.”
  3. High Contrast : If We Ever
    ”Mukaansatempaavien vokaalien ja klassikkopianoriffin takia tämä biisi on osa settejämme. Old School -rytmi sekä bassot ovat mahtavia.”

DC Breaks Playgroundissa 4.9. 8 e.

Tivoli aukeaa syksyyn

Laitteet auki koko viikonlopun. Tim Martell rapakon takaa paikalla molempina iltoina. Lisäksi perjantain lämppärinä Sini El Sabotage, lauantaina Kid-Lo. Perjantain rannekkeella ilmaiseksi sisään myös lauantaina.
Fredan Tivoli 3.–4.9. 6 e.

Klaukkalan aurinko

20 kilometrin päässä Helsingistä juhlitaan baleaarisissa tunnelmissa kauden päättäjäisiä. Terassilla klubbailut alkavat kello 18, soittolistalla muun muasa Simon ja Michael K. Juhlinnassa myös DJ Soinnun uusi Time Lapse -sinkku.
Charlotta, Klaukkala 10.9. 7 e.

Kreikka 1 v.

Katajanokan Grecia, uudelta nimeltään Alexandria, täyttää vuoden. Alkuiltaan maistiaisia uudelta listalta. Juhlaa tahditetaan house-rytmein, illan päätähtenä Proteus. Muutos ravintolan ilmeessä nähdään syksyn kääntyessä talveksi.
Alexandria 11.9. 8 e.

Tahko-klubi kesätauolta

Jori Hulkkonen isännöi Ahjon Tahko-klubia kesätauon jälkeen kello 22–04. Sisään 22-vuotiaan henkkareilla ja tiskille 8 euroa.
Ahjo 10.9.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi