Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että kelit suosivat rullaluistelijoita. Jos olet aloitteleva harrastaja tai kaipaat rullaluisteluseuraa, ota yhteys Katukiitäjiin. Katukiitäjät ry on Suomen suurin ja vanhin rullaluisteluseura Helsingissä, joka järjestää kaikkea alkeiskursseista, tekniikkatreeneihin ja viikonlopun kestäviin rullaluisteluretkiin.
Ennen kuin lähdet rullaluistelemaan, on hyvä muistaa keväthuolto. Tarkista akselien kireys, jarrupalan kunto ja renkaiden kuluminen. Muista nauhoittaa luistimet kunnolla ja sopivan kireälle, jotta nilkka on hyvin tuettu. Rullaluistelussa käytettävät suojat ovat: polvi-, ranne- ja kyynärsuojat sekä kypärä.
Baana on mainio keskustassa luisteleville. Entinen satamaratakuilu kulkee Ruoholahdenkadun päästä Mannerheimintien alittavasta tunnelista Finlandiapuistoon. Baana on vain 1,3 kilometriä pitkä, joten se soveltuu lähinnä fiilistelyluisteluun.
Jos haluat pidemmälle ja enemmän haastetta, Helsingin seudun reittiopas antaa reittejä kevyelle liikenteelle. Rullaluistelijat voivat käyttää pyöräilyreittejä.
Tärkeintä aloittelevalle rullaluistelijalla on jarrutuksen opettelu ennen kuin lähtee yleisille alueille luistelemaan. Perusjarrutus onnistuu kun nostaa luistimen kärkeä niin, että jarrupala ottaa asfalttiin kiinni. Kokeile jarrutusta ensin ilman vauhtia ja sitten vauhtia lisäten. Kun koet, että tasapainosi pysyy vauhdista jarruttaessa, voit harjoitella tarkkuuspysäytyksiä. Rullaluistimilla jarruttaessa vauhti ei kuitenkaan pysähdy hetkessä, joten ennakointi on tärkeää.
Kaaduttaessa turvaudutaan suojuksiin. Kun suojukset ovat oikein paikallaan, ne luistavat asfaltissa ja estävät töksähtävän pysähdyksen. Kaatumistakin kannattaa harjoitella.
Helsingin Kaupungin reittiopas kevyelle liikenteelle osoitteessa: pk.reittiopas.fi
Rullaluistelukursseja osoitteessa: www.katukiitajat.fi