Savoy 75 v
Ravintola Savoy juhlistaa 75-vuotista taivaltaan juhlavuoden menulla ja uudella uniikilla For Savoy -astiastolla, jonka on suunnitellut keraamikko Karin Widnäs. Juhlavuoden menu vaihtuu viikottain, ja jo kaksi vuotta satoa tuottanut kattopuutarha tarjoaa edelleen antimiaan asiakkaille. Savoy ja design ovat kulkeneet pitkään käsi kädessä, sillä ravintolan sisustuksesta vastasivat alun perin Aino ja Alvar Aalto. Kuriositeettina mainittakoon, että nykyään paremmin Aalto-maljakon nimellä tunnettu maljakko on alkuperäiseltä nimeltään Savoy-maljakko.
Ravintola Savoy, Eteläesplanadi 14
Disco jyrää metallin
DOM Helsinki hautaa metallin ja rockin. Tilalle saadaan discoa 1980-, 1990- ja 2000-luvuilta.
Uusi DOM Helsinki Discotheque avaa perjantaina 24. helmikuuta, jolloin äänessä on Anna Abreu. Avajaisviikonlopun lauantaina 25.2. lavalle nousee Scandinavian Hunks. 1.3. vanhassa saksalaisessa rukoushuoneessa pyörähtää käyntiin jokatorstainen €uro disco (sic), jolloin tanssijoita houkuttelevat lattialle eurodiscohitit.
Fredrikinkatu 42
Luomo muuttaa
Ravintola Luomo muuttaa kesän alussa osoitteeseen Pohjoisesplanadi 9. Muuton tarkka ajankohta ei ole vielä tiedossa, ravintolan toinen omistaja Mika Mattila kertoo, mutta se tulee tapahtumaan touko- tai kesäkuussa. Toisessa kerroksessa sijaitseviin ravintolatiloihin tulee 44 asiakaspaikkaa. Mattila ja Luomon toinen omistaja Jouni Toivanen avaavat samaan aikaan katutason tiloihin uuden bistrohenkisen ravintolan. Uusi ravintola tulee toimimaan täysin Luomosta erillään ja omalla nimellään, joka julkistetaan myöhemmin. Asiakaspaikkoja ravintolaan tulee 56, minkä lisäksi kesäksi on luvassa kaksi terassia.
Luomo, Vironkatu 8
Murusta vuoden ravintola
Ravintola Muru valittiin Suomen gastronomien seuran toimesta Vuoden ravintolaksi. ”Mahtavalta tuntuu. Viime aikoina olemme löytäneet haluamamme stailin konkreettista ruokatuotetta ajatellen”, yksi omistajista, Nicolas Thieulon kertoo. Vaikka omistajanelikon tausta on fine dining -ravintoloissa, Murussa pysytellään suoraviivaisemmalla linjalla. ”Laadukasta ruokaa, mutta emme missään nimessä tee töitä Michelin-tähti tavoitteenamme”, Thieulon täsmentää.
Ravintola Muru, Fredrikinkatu 41
Markus palaa Nokkaan
Markus Maulavirta palaa Nokan keittiöön sen nykyisen pomon Ari Ruohon rinnalle. Herrojen yhteisten teemaviikkojen antia pääsee nauttimaan Nokan kymmenvuotiskemujen yhteydessä huhtikuun alkuun asti. Myöhemmin keväällä on luvassa Ruohon ja Heikki Ahopellon yhteinen menu.
Nokka, Kanavaranta 7
Ihana Kahvila avasi
Kalasataman konttiaukiolta tuttu, merikonttiin rakennettu Ihana Kahvila avasi uuden paikan Aleksanterinkadulle. Vuoden 2012 auki oleva kahvila on osa Helsingin Yliopiston vetämää Tiedekulmaa, jossa esitellään monitieteellisten opintojen lisäksi designpääkaupunkivuoden hankkeita.
Ihana Kahvila, Aleksanterinkatu 7
Sundmans matkaa Pariisiin
G.W. Sundmansin keittiöpäällikkö Matti Jämsén on suunnitellut skandinaavisen menun Orsay-museon 300 asiakaspaikan ravintolaan Pariisissa. Helsingissä neljän ruokalajin menuun voi tutustua Sundmansin toisessa kerroksessa 7. maaliskuuta asti. Tarjolla on mallasvanukasta, kylmää kurkkukeittoa, lohta sekä vispipuuroa ja vadelmahyydykettä. Pariisissa herkuttelu jatkuu toukokuun alkupäiviin.
G.W.Sundmans, Eteläranta 16
Farang sai viinit
Aasialaisen ruuan mekka Farang on saanut nimikkovalkkarin ja -punkun. Viinit on valmistanut australialaistaituri Dean Hewitson. Viinit pääsevät hyvään seuraan, sillä Cityn lukijat äänestivät alkuvuodesta Suuressa Ravintolaäänestyksessä Farangin ruuan koko Helsingin parhaaksi.
Farang, Ainonkatu 3
Viisi Penniä Belgiaan
Jäähallin läheisyydessä sijaitseva Viisi Penniä on aloittanut oluiden maahantuonnin Tour de Belgiquella. Belgiaa saa maistella yhdeksän hanaoluen ja 14 pullotteen muodossa. Vahvojen belgioluiden kyytipojaksi keittiö tarjoaa simpukoita vehnäoluessa tai valkoviinissä sekä juustolautasta. Nam!
Viisi Penniä, Mannerheimintie 55
Vuoden kokki Helsingistä
Näin voi todeta 80 prosentin todennäköisyydellä, sillä kahdeksan kymmenestä Vuoden Kokki 2012 -semifinalisistista tulee pääkaupungista. Neljä heistä työskentelee Savoyssa, kolme G.W. Sundmansissa ja se kahdeksas Postresissa. Semifinaali käydään Gastro-messuilla keskiviikkona 14.3.
Savoy, Eteläesplanadi 14
Klubit
Jukebox
- Omar: Feeling You (Henrik Schwarz Mix)
”Omarin äänen ja Schwarzin vihaisen vääristyneen syntsasoundin yhdistelmä on kaunis sekoitus jännitystä ja sielukkuutta.” - Eats Everything & Lukas present: The Eel
”Uudelta Futureboogie albumilta - täysi klubibiisi. Pompi!” - Azari & III - Reckless With Your Love (Tiga Mix)
”Tämän biisin basso ei voi olla liikuttamatta. Tiga on palannut. Taas.”
Eric Prydz
Prydzin keikan piti alun perin olla viime joulukuun alussa, mutta mies joutui perumaan esiintymisensä. Tapahtumassa ovat Prydzin lisäksi soittamassa mm. Eliot Ness ja Mr. A.
Circus 18.2. 16 e
Ruudolf ja Karri Koira Itiksessä
Jos kesäfiilistely kiinnostaa, suuntaa Fantasy Clubille. Esiintymässä Mammat riivaa -biisin isät Ruudolf ja Karri Koira.
Fantasy Club 17.2. 6 e
House Revolucion Pueblossa
Uuden house-klubin avajaisia vietetään Pueblossa. Soittamassa dj:t Upi, Schmitt ja Sammy.
Pueblo Bar 18.2. 0 e
Sunnuntailaskut Alppipuistossa
Entropyn perinteikkäissä sunnuntailaskuissa on tuttuun tapaan luvassa musiikkia ja mäenlaskua. Soittamassa muun muassa Genki. Tapahtuma järjestetään säävarauksella.
Alppipuisto 19.2. 0 e
Tavastian rock-disco
Lauantai-disco on saanut kaverikseen joka perjantaisen Take It Off -rock-discon. Uuden kubin isäntänä toimii Dj Lord Fatty, jolla on levyjen pyörittämisestä yli 20 vuoden kokemus.
Tavastia 24.2. 0 e