Siljan Parsakarnevaalit
Silja Linen Turun-linjan laivoilla vietetään vielä kesäkuun alussa Parsakarnevaaleja. Laivojen à la carte -menuissa käytetään Gotlannin saarella viljeltävää, laadultaan ensiluokkaista parsaa. Lisäksi tällä kertaa menuissa on vahvasti mukana myös varhaisperuna monin eri tavoin valmistettuna. Parsamenut on suunnitellut Silja Serenaden oma keittiömestari Heikki Härmä. Laivojen sommelierit kruunaavat makunautinnon huolella valituilla viineillä. Silja Line valitsi äskettäin liki sadan viinin joukosta laivojensa virallisen valkoviinin, punaviinin, kuohuviinin ja samppanjan, joita tarjoillaan risteilyillä kahden vuoden ajan.
Silja Linen Parsakarnevaalit Turun-linjan laivoilla 5.6. asti
Jäätelöpiha
Suomen ensimmäinen Jäätelöpiha avattiin Vaakahuoneella äitienpäivänä. Pihalta löytyy valtava valikoima jäätelöitä tötteröön tai annokseen. Jäätelöä päästään nauttimaan tänä kesänä 500 asiakaspaikan terassilla, ja totuttuun tapaan Vaakahuoneella kuullaan livemusiikkia kesän jokaisena iltana. Ravintolaan avataan alkukesällä viineihin erikoistunut Kesäviini- ja skumppaterassi.
Vaakahuoneen Paviljonki, Linnankatu 38
Samppalinnan kesäillat
Ravintola Samppalinnan kesässä päästään 17.6. alkaen nauttimaan railakkaista ohjelmailloista. Turun Nuoren Teatterin musiikkihupailu Suora lähetys sijoittuu television maailmaan ja sen on ohjannut Juha-Matti Koskela. Onko hauskempaa tapaa yhdistää ruokailu ja teatteri?
Ravintola Samppalinna, Itäinen Rantakatu 10
Karkkikeskiviikot
Viime kesänä Amarillo oli täynnä joka keskiviikko, kun juhlakansa bailasi villisti Karkkikeskiviikko-bileissä. Tämän kesän namustelut on pyöräytetty käyntiin vaahtobileillä jo 25.5. ja lisää on luvassa jokaisena keskiviikkona.
Amarillo, Aurakatu 5
Auroran kesä
Ravintola Auroran uudistetulla terassilla pääsee nauttimaan ohjelmasta joka päivänä. Kesäkeskiviikkoisin kansaa viihdyttää livebändi, torstaisin luvassa on salsaa ja perjantaisin ainutlaatuinen ulkoilmakaraoke.
Ravintola Aurora, Linnankatu 32
Gracelandin synttärit
Suomen parhaaksi roots-baariksikin valittu Graceland Music Bar on tarjoillut kuulijoille bluesia jo kolmen vuoden ajan. Synttäribileitä juhlitaan 14.5. ja esiintymässä on turkulais-amerikkalainen Dr Dave & All Scars Blues Band.
Graceland, Uudenmaankatu 12
Greenz Skanssissa
Uusi Greenz Salad and Coffee House on avannut ovensa Skanssissa. Tarjolla on keskustan ravintolastakin tuttuja raikkaita salaattiannoksia, itsetehtyjä leivonnaisia ja korkealuokkaisia Illy-kahvilatuotteita.
Greenz Salad and Coffee House, Kauppakeskus Skanssi
Luomuviiniuutuus
Uusi chileläinen luomuviinituttavuus Maitén Cabernet Sauvignon 2008 on viljelty ja tuotettu luomulle otollisessa ympäristössä. Aconcagua-joen laaksoissa. Maitén on tasapainoinen, raikas, hedelmäinen, pehmeä sekä hyvärakenteinen maultaan. Sopii nautittavaksi hyvin pata- ja pihviruokien kera sekä myös pizzojen kumppanina.
Torilla kokataan
Kesäkuun puolivälin Neitsytperunafestivaalia edeltää Kauppatorilla järjestettävä Torilla kokataan -tapahtuma. Tapahtumassa kokit kisaavat toisiaan vastaan valmistaen ruokaa torilta löytämistään aineksista. Pääosassa ovat peruna- ja kalaruoat.
Torilla kokataan -tapahtuma Kauppatorilla 17.6.