Helsingin ensimmäinen armenialainen ravintola Armenian Grill House tuo Syö-viikoille tuulahduksen Itä-Euroopasta.
Armenialainen keittiö on kiehtova kokonaisuus, jossa maistuvat vaikutteet myös naapurimaiden, kuten Georgian ja Turkin ruokakulttuureista.
Annokset ovat armenialaiseen tapaan runsaita, ja niissä käytetään runsaasti tuoreita yrttejä, granaattiomenan siemeniä ja vihanneksia. Herkulliset kastikkeet ja aidossa tandooriuunissa paistetut lavash-leivät ovat olennainen osa kokonaisuutta.
Syö-viikoille Armenian Grill House tuo kaksi erilaista versiota grillatuista qabab-vartaistaan. Naudan- ja porsaanjauhelihasta tai kananjauhelihasta valmistetut vartaat tarjoillaan armenialaisen kastikkeen sekä perinteisen lavash-leivän kera.
Armenian Grill Housen kolmas SYÖ-annos on armenialaisittain paistetut munakoisot, jotka valmistetaan paprikan, tuoreiden yrttien ja kirsikkatomaattien kera. Annos on gluteeniton ja sopii myös vegaaneille.
Qabab-annosten normaalihinta on 22–23 euroa, mutta SYÖ-viikkojen ajan niitä pääsee maistelemaan kympillä. Paistetut munakoisotkin tarjoillaan mojovalla alennuksella, sillä normaalisti annoksen hinta on 17,50 euroa.
Lue myös: Armenian Grill Housen lihavartaat paistetaan aidossa tandooriuunissa – Suomen ensimmäinen armenialainen ravintola aukesi Punavuoreen
Tarjoukset voimassa SYÖ!-viikkojen ajan 4.–17.10.2019. Tsekkaa kaikki SYÖ!-viikkojen tarjoukset ja joinaa Voitolla SYÖhön Facebookissa!