Tuoreista ja maukkaista tacoistaan ja raikkaista cevicheistään tunnettu meksikolaisravintola Taquería El Rey on avannut toisen ravintolansa Annankadulle.
Vuorimiehenkadun El Reyssa meininki jatkuu entiseen malliin, mutta uudet isommat tilat Annankadulla mahdollistavat sen, että yhä useampi pääsee nauttimaan taquerían tarjonnasta.
“Vuorimiehenkadulla se oli aika iso ongelma, kun tilaa ei riittänyt kaikille halukkaille”, sanoo Luis Rico, yksi El Reyn ravintoloitsijoista.
Talvella sulkeutuneen Patronan tilalle avatussa uudessa El Reyssä on tilaa noin 50:lle herkuttelijalle.
Uusia makuja ja vaihtuvia erikoisuuksia
Listalla nähdään Vuorimiehenkadulta tuttuja hittituotteita, kuten tacoja ja cevichejä, mutta luvassa on myös kausittain vaihtuvia erikoisuuksia, Rico kertoo.
“Meille tulee vaihtuvia “chef’s special” -annoksia. Siten kokkimme pääsevät toteuttamaan luovuuttaan, ja voimme kokeilla listallamme uusia asioita.”
Ensimmäisenä erikoisuutena listalla nähdään grillattua pulpoa eli mustekalaa, jossa maistuu habaneroöljy. Annos on saanut inspiraationsa karibialaisista mauista ja Yucatanin niemimaalta. Tulossa on myös vihreällä pipian-kastikkeella maustettua possua, Rico kertoo.
El Rey on saanut inspiraationsa urbaanista meksikolaisesta katuruoasta, mutta vaikutteita on myös rannikolta meren ääreltä, Karibialta sekä sisämaasta, joten tarjonta on monipuolista.
Vegevalikoima laajenee
Vuorimiehenkadulta tuttujen tacojen ja ceviche-annosten rinnalle tulee myös entistä laajempi valikoima kasvisannoksia.
“Haluamme tarjota myös vastuullisempia vaihtoehtoja, vaikka se onkin ollut hieman haastavaa, sillä meksikolainen ruoka on aika lihapainotteista. Olemme kuitenkin onnistuneet löytämään hienoja raaka-aineita myös vegaaneille.”
El Reyssä suositaan luonnollisia makuja ja raaka-aineita, joten vegeannoksissakaan ei käytetä prosessoituja kasviproteiineja, vaan esimerkiksi kookospähkinää sekä jakkihedelmää.
Esimerkiksi Yucatanin alueella suositut friteeratut maissitortillat panuchot täytetään El Reyssä jakkihedelmällä, jonka koostumus muistuttaa yllättävän paljon nyhtöpossua. Kookospähkinästä syntyy raikas vegaaninen ceviche.
“Tällaisilla asioilla leikittelemme ja saamme tuotua mahtavia makuja myös vegaaneille”, Rico kertoo.
Vuorimiehenkadulta tuttuun tapaan myös Annankadulla panostetaan cocktailvalilkoimaan. Talon margaritan ja pisco-drinkkien lisäksi listalta löytyy myös uuden ravintolan kunniaksi kehiteltyjä cocktaileja.
“Annankadulle tulee myös uusi maistelumenu, se tulee olemaan täynnä kivoja juttuja”, Rico lupaa.
Kevään edetessä tarjolle tuodaan myös aito meksikolainen sunnuntaibrunssi, joka pitää sisällään muun muassa perinteisiä meksikolaisia huevos rancheros -aamiaismunia. Ensimmäisillä viikoilla keskitytään kuitenkin siihen, että saadaan illalliset rullaamaan.
Taquería El Rey, Annankatu 20
1 kommentti
SaraPepp
16.12.2021 00:54
Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin